This version of the page http://te.20minut.ua/Teatr (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-10-08. The original page over time could change.
Театр - 20 хвилин Тернопіль

Театр

У драмтеатрі – «Кайдашева сім’я» у виконанні студентів і викладачів ЮФ

«Не фестиваль, а крик жіночої душі»

Завершився XV Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют». Голова журі Федір Стригун охарактеризував...

«Пристрасть» з еротикою, сценами ревності та вбивством

Перформас перед виставою та в антакті влаштували актриси Київської Незалежної творчої майстерні «сІнемАтографЬ» у Тернопільському...

Фатальна Анна та кривава ціна украденого щастя

Кохання і зрада, любов і ненависть, щастя і горе, внутрішні ангели і демони – усе це вмістилось у сюжеті пристрасного твору...

Сповідь трьох вдів і роман на цвинтарі

Ніжно-романтичний вальс на фоні морського прибою, чуттєво-пристрасне танго на фоні золотого листопаду, вишукане й елегантне...

Кольорові жінки і стара маразматичка на троні

Суміш кольорів, різнобарв’я жіночих характерів і палітра темпераментів від юності до глибокої старості – усе це було у живій історії  «Кольори», яку 21вересня запропонували до уваги тернополян актриси столичного театру «Золоті ворота». Виставу за п’єсою Павла Ар’є у постановці режесерки Влади Бєлозоренко показали на XV Всеукраїнському фестивалі «Тернопільські театральні вечори. Дебют».

Казка «Василина» зворушила і дорослих, і дітей

Прем'єру казки про мамине благословення «Василина» показали тернопільським дітлахам та їхнім батькам актори Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки 21 вересня на фестивалі «Тернопільські театральні вечори. Дебют». Це робота запрошених з Харківського театру ляльок режисера Оксани Дмитрієвої та художниці Наталії Денисової. У ролях – Ольга Водюк (Мати), Тетяна Кошильовська (Василина), Любов Сорока (Мачуха, Баба Яга), Євгенія Ішутіна-Дробей (перша Донька Мачухи), Ірина Бугайченко (друга Донька Мачухи).

На сцені пили кров та імітували секс

Як жінки, перевтілившись на чоловіків, одягали сімейні труси, пили кров, чухали «яйця», імітували секс і розповідали про свої стосунки з протилежною статтю, показали у середу, 20 вересня, на сцені драмтеатру. Провокативну виставу про жінок «Бути знизу» зіграли три актриси Дикого театру: театру, що провокує (м. Київ) в рамках XV Всеукраїнського фестивалю «Тернопільські театральні вечори. Дебют».

Як «дурень» Хойзек хелемських «мудреців» перехитрив

Особливий єврейський гумор, вражаюча «мудрість» хелемських мудреців, їхнє грошолюбство, абсурдні ситуації – усе це 20 вересня старанно зіграли актори театральної студії «ВІК» Києво-Могилянського театрального центру «Пасіка» на Малій сцені драмтеатру. Анекдот з антрактом М. Гершензона показали в рамках XV Всеукраїнського фестивалю «Тернопільські театральні вечори. Дебют».

Приголомшлива Єва, інтимні втіхи і прекрасне вбивство

Пляж, оголений Бруно, який переодягається в плавки прямо на сцені, роздратована Єва, що вривається в його життя, мов торнадо, з реплікою: «Ви що хочете мене зґвалтувати?». А потім – шквал непередбачуваних подій: Єва побила новенький автомобіль Бруно, що був припаркований за поворотом, потім обоє героїв потрапити в ДТП зі смертельними наслідками.

Як сім дочок Саватія Гуски жениху «дякували» і від революції тікали

Вбивали мух та комарів, проживали страхи перед більшовицькими змінами – підселення квартиранта, який три дні мовчить, комтруд — орган, що завжди ворушиться, пильнує, не спить. А ще для схову закопали в льох свиню Маргариту, яка голосно там рохкає, зробили дірочку в дверях, щоб підглядати за мовчазним квартирантом і, навіть, втекли на безлюдний острів, щоб заховатись від остогидлої революції.

«Криваве весілля»: холодна зброя, наречена в чорному і апельсини

Бурхливі іспанські пристрасті вирували на Малій сцені Тернопільського драмтеатру під час вистави «Криваве весілля». Трагедією Ф. Г. Лорки «Криваве весілля» у постановці перфомативного театру «BEDLAM» (м. Київ) відкрили XV Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют» у неділю, 17 вересня.

Рок-опера «Біла ворона»: як спалювали Жанну д' Арк

Лавина емоцій і шквал невщухаючих оплесків та вигуків «Браво! Молодці!» – так реагували тернополяни на легендарну рок-оперу «Біла ворона». Цю геніальну спільну роботу поета Юрія Рибчинського та композитора Геннадія Татарченка у інтерпретації Рівненського академічного обласного музико-драматичного театру показали 19 вересня в рамках XV Всеукраїнського фестивалю «Тернопільські театральні вечори. Дебют».

У Тернополі стартує фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют»

Провокативні вистави і несподіване прочитання класики покажуть на XV Всеукраїнському фестивалі «Тернопільські театральні вечори. Дебют», що відбудеться в Тернополі 17-24 вересня. Він присвячений 130-річчю з дня народження Леся Курбаса. Вистави гратимуть на великій і малій сценах Тернопільського обласного академічного драмтеатру ім. Т. Шевченка, а також на сцені обласного театру актора і ляльки. Вартість квитків – 50-70 грн. Їх можна придбати в касах театрів.

Запрошують на «Тернопільські театральні вечори»

Цього року 17-25 вересня в  Тернопільському академічному обласному  драмтеатр ім. Т. Шевченка  відбудеться ХV Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори».

Свіжий випуск

№ 40 від 6 жовтня 2017

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на 20minut.ua та супроводжувальної примітки: "Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих засобах масової інформації можливе винятково у разі письмового дозволу правовласника."

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook