This version of the page http://pravda.if.ua/news-126653.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-10-03. The original page over time could change.
Правда.if.ua — На Прикарпатті вшанували пам'ять героїв УПА (фото)

На Прикарпатті вшанували пам'ять героїв УПА (фото)

Tweet
Днями на горі Яйко Ілемське, що знаходиться на території Мшанського лісництва ДП "Осмолодського ЛГ", відбулося вшанування пам’яті полковника УПА Степана Фрасуляка, його дружини Софії Фрасуляк і побратимів УПА.
До слова, Степан Фрасуляк (відомий під псевдонімом «Хмель») - підполковник УПА (посмертно), перший історіограф та теоретик партизанської боротьби УПА, написав «Ремесло повстанця. Збірник праць підполковника УПА (1950)», “Українська партизанка”, засновник і керівник старшинської школи «Олені», командир ТВ-23 «Магура», начальник військового штабу ВО-4 «Говерла». Він народився 23 січня 1904 року у Львівові, а помер 1 липня 1951, біля гори Яйко-Ілемське, Долинського району. Відтак саме на цьому місці патріоти Прикарпаття віддають шану в честь загибелі полковника.
До початку Другої Світової війни Степан Фрасуляк працював учителем у Вишкові, а згодом у Новошині, активно піднімав серед молоді національну свідомість, за що часто попадав у поле зору польської шовіністичної поліції. Наприкінці червня – на початку липня 1941 року Степан Фрасуляк очолював Український Революційний Районний Комітет, тобто, за сучасною термінологією, був головою адміністрації Долинського району.
Цьогоріч небайдужі долиняни вшанували 66-ті роковини загибелі провідника УПА. На численному заході були присутні патріоти з Рожнятівського, Долинського і Стрийського районів, братство УПА Рожнятівського району та представники лісової охорони ДП «Осмолодського ЛГ».

На місці загибелі Героїв відправилося Богослужіння і панахида, виступив історик Мирон Воробець, братчики УПА влаштували концерт патріотичної пісні, а патріоти з Перегінська почастували всіх присутніх партизанським обідом «гопкою».

На завершення заходу лісівники провели бажаючих на вершину гори Яйко Ілемське, де встановили прапор України.


Джерело
10 липня, 23:19  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.



Коментарі:
Гість, 11 липня, 1:04
Тут єдине дєрмо це ти яке смердить тут цілими днями.. а ви москалі раби і терпіли які поклоняються своїм катам і тиранам
Відповісти

Додати новий коментар




Останні новини з категорії Фоторепортаж:
ПРикарпатський Великий Ключів показав буковинцям справжнє гуцульське весілля (фоторепортаж)
03 жовтня, 20:37
У вечірній час в Івано-Франківську трапилося відразу дві ДТП (фото)
03 жовтня, 20:24
Історія старої станіславської кам'яниці лікарів Гробельних
03 жовтня, 19:24
Сотник УПА Мирослав Симчич: Шкодую, що не можу зараз воювати в АТО (фото)
03 жовтня, 18:47
На Франківщині буревій пошкодив 70 гектарів лісу (фоторепортаж)
03 жовтня, 16:58