This version of the page http://onu.edu.ua/uk/news-rgf (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-10-02. The original page over time could change.
Новини факультету романо-германської філології

Зустріч викладачів та студентів факультету романо-германської філології з професором Університету Париж 13, пані Габріель Ле Таллек Ллоре та членом Комісії з наукових досліджень і Академічної ради Університету Париж 13, паном Олегом Курбатовим

Факультет романо-германської філології відвідали професор Університету Париж 13, керівник Лабораторії "Лексика. Словники. Обробка даних" пані Габріель Ле Таллек Ллоре та член Комісії з наукових досліджень і Академічної ради Університету Париж 13 пан Олег Курбатов.

Read more...

Кафедру французької філології факультету РГФ відвідав відповідальний секретар міжнародної культурної асоціації «Французька мова без кордонів»

17 травня 2017 року кафедру французької філології факультету РГФ відвідав пан Бенжамен Бекнер, відповідальний секретар міжнародної культурної асоціації «Французька мова без кордонів».

Пан Бекнер зустрівся зі студентами факультету та ознайомив їх з можливістю пройти мовне стажування у період літніх канікул 2017 р. у Міжнародному літньому таборі, організованому Міжнародною культурною асоціацією «Французька мова без кордонів» (Івано-Франківськ, Коблево).

Read more...

День відділення французької філології

Запрошуємо вас на концерт, присвячений дню відділення французької філології, який відбудеться 7 квітня 2017 року о 13.00 в Актовій залі.

Read more...

Обожнюєте французьку? Ця новина саме для вас!

В межах щорічної міжнародної події «Дні франкофонії», присвяченій вшануванню французької мови, ОНУ імені І.І. Мечникова на три дні (23-25 березня 2017 р.) поринув у світ сучасного мистецтва. В університеті під егідою Посольства Франції в Україні та «Альянс Франсез» проводився ХІІІ Фестиваль франкомовного театру, який Одеса приймала вдруге.

ОНУ імені І.І. Мечникова зустрічав учасників та гостей з різних міст України: Одеса («Les audacieuses»), Київ («Ceptectum», «Hommeletterévoltée», «La Cie de la petite chaise»), Миколаїв («MDR»), Кривий Ріг («Kiorecru»), Харків («Girafesdansmatête»), Дніпро («Féerie»). Учасники змагалися за головний приз – поїздку в м. Авіньйон (Франція) та виступ на французькій сцені. Вони представили різноманітні п’єси: від комедії Ежена Лабіша до театру абсурду Самюеля Беккета.

Read more...

Візит делегації Посольства Франції в Україні в ОНУ імені І.І. Мечникова

8 листопада у межах офіційного візиту делегації Посольства Франції в Україні в ОНУ імені І.І. Мечникова відбулася зустріч Аташе Посольства Франції в Україні з питань співробітництва в галузі французької мови пана Фабріса Пето та Аташе Посольства Франції в Україні з питань університетського та наукового співробітництва пана Сільвена Ріголле  з керівництвом факультету РГФ та викладачами кафедри французької філології. 

Read more...

Навчально-методичний семінар для викладачів французької мови

13-14 червня 2016 року на базі ОНУ імені І.І.Мечникова проходитиме навчально-методичний семінар для викладачів французької мови ВНЗ України, організований Посольством Франції в Україні. Керівником семінару є пан Ерве Дешам, викладач французької мови як іноземної університету м. Ліона (Франція).

Read more...

Студентка V курсу факультету РГФ Абрамова Марія перемогла на Всеукраїнській студентській олімпіаді з французької мови

Вітаємо студентку Vкурсу відділення французької філології факультету РГФ Абрамову Марію з перемогою  на Всеукраїнській студентській олімпіаді з французької мови, яка відбулася у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки (ІІІ місце) та Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «переклад», яка проходила у Київському національному університеті імені Т.Г.Шевченка (ІІІ місце), а також у конкурсі перекладів поезії канадського поета Жака Ранкура, організованому Посольством Канади в Україні (І місце) та конкурсі перекладів поезії бельгійського поета Мішеля Тірі, організованому Посольством Бельгії в Україні (ІІІ місце).

Read more...

I Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція

17  квітня 2015 року на базі кафедри іноземних мов природничих факультетів відбулася  I Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Дослідження та впровадження в начальний процес сучасних моделей викладання іноземної мови за фахом», присвячена 150-річчу ОНУ імені І.І.Мечникова та 55-річчу факультету романо-германської філології, організатором якої виступила кафедра іноземних мов природничих факультетів.

Read more...

Goethe-Institut в Україні, Німецька служба академічних обмінів та факультет романо-германської філології запрошують на літературні читання з письменницею Мар`яною Гапоненко.

Мар`яна Гапоненко, німецькомовна письменниця українського походження та лауреатка літературної премії імені Адальберта фон Шаміссо, читає фрагменти свого роману "Хто така Марта?"

Зустріч відбудеться 17 вересня 2013 року о 17.00 за адресою: Одеський національний університет імені І.І.  Мечникова, Французький бульвар 24-26,  конференц-зал нового корпусу (2 поверх). 

Read more...

23 квітня студенти факультету РГФ провели щорічну наукову конференцію

23 квітня студенти факультету РГФ провели щорічну наукову конференцію, на якій доповіли про результати своєї дослідної роботи з лінгвістики, зарубіжної літератури, методики викладання іноземних мов та педагогіки.

 

Read more...

30 студентів різних відділень, які вивчають новогрецьку мову відвідали Грецію

30 студентів різних відділень, які вивчають новогрецьку мову відвідали Грецію. Декілька університетів організували прийом і навчання студентів у літній період.

 

Read more...

Студентки V курсу Олехнович Ганна і Ситнікова Ольга повернулися з Парижу, де вони стажувалися 2 тижні

Студентки V курсу Олехнович Ганна і Ситнікова Ольга повернулися з Парижу, де вони стажувалися 2 тижні, як переможниці Всеукраїнської Олімпіади з французької мови.

 

Read more...

Продовжується співробітництво з університетом м.Регенсбург (Німеччина)

Продовжується співробітництво з університетом м.Регенсбург (Німеччина). У серпні 14 студентів факультету пройшли лінгвокраїнознавчу практику у цьому закладі. Випускники 2009 р. Сподарець Галина та Райхерт Тамара отримала стипендію на післядипломне навчання.

Післядипломну освіту в Німеччині також здобувають переможниця Всеукраїнської Олімпіади з німецької мови Ісаєва Ірина (університет Віадріна м. Бремен) та Самотяга Наталя (університет м. Франкфурт-на-Одері)

Read more...

Відновила свою роботу спеціалізована вчена рада з захисту кандидатських дисертацій

Відновила свою роботу спеціалізована вчена рада з захисту кандидатських дисертацій за спеціальностями 10.02.04 – германські мови і 10.02.01 – українська мова. 24 і 25 вересня відбулися 4 захисти дисертацій.

Read more...

11 вересня кафедру французької філології відвідав проректор із зарубіжних зв’язків з країнами Східної Європи університету Париж - IV (Сорбонна)

11 вересня кафедру французької філології відвідав проректор із зарубіжних зв’язків з країнами Східної Європи університету Париж - IV (Сорбонна) пан Франсіз Конт. Обговорювалися можливості співробітництва факультетів.

 

Read more...

Студент I курсу німецького відділення Техтілов В’ячеслав став срібним призером чемпіонату з карате серед юніорів

Студент I курсу німецького відділення Техтілов В’ячеслав став срібним призером чемпіонату з карате серед юніорів.
Read more...

Студентка V курсу Пшоняк Валентина стала переможницею міжнародного конкурсу

Студентка V курсу Пшоняк Валентина стала переможницею міжнародного конкурсу “Молодь и поезія” в м. Турин (Італія). Вона отримала в подарунок книгу і кубок за кращий іноземний поетичний текст італійською мовою.

Read more...

У квітні-травні 2010 року факультет РГФ відзначає 145 річницю з дня заснування ОНУ ім. І.І.Мечникова, 50 річницю з дня заснування факультету, 50 річницю відкриття кафедри французької філології та 50 річницю відкриття кафедри педагогіки. Планується провест

Read more...

Студент 1 курсу німецького відділення Техтілов В.С., дев’ятикратний чемпіон України з карате серед юніорів, став переможцем олімпіади Гете Інституту в Україні

Студент 1 курсу німецького відділення Техтілов В.С., дев’ятикратний чемпіон України з карате серед юніорів, став переможцем олімпіади Гете Інституту в Україні "Молодь у політичній дискусії" і буде представляти Україну на європейській олімпіаді.

Read more...

У січні-лютому 2010 року захистили кандидатські дисертації

У січні-лютому 2010 року захистили кандидатські дисертації викладач кафедри зарубіжної літератури Абабіна Н.В. (науковий керівник професор Силантьєва В.І.), викладач кафедри німецької філології Гришина Т.В. (науковий керівник к.п.н., доцент Вербицька Т.Д.)

 

Read more...
  • 1
  • 2
  • Кінець
Сторінка 1 із 2

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Тел. приймальної (38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Top