This version of the page http://pravda.if.ua/news-119643.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-29. The original page over time could change.
Правда.if.ua — Абонплата за газ 2017: скільки платитимуть українці

Абонплата за газ 2017: скільки платитимуть українці

Tweet

З 1 квітня в Україні змінюються тарифи на газ. Факти ICTV розібралися, скільки доведеться платити українцям.

З чим пов’язана нова абонплата?

В Україні намагаються запустити конкурентний ринок газу. Тому з першого квітня українці платитимуть окремо за газ і за його транспортування.

Загальна плата за газ не зросте. Також регуляторна комісія називає таку практику звичайною справою для Європи.

Скільки платити, якщо у вас є лічильник?

Якщо у вас є лічильник, то з 1 квітня вам буде нараховуватися абонплата за можливість скористатися енергоносієм, навіть якщо ви не будете витрачати газ.

Жителі, які користуються звичайною газовою плитою будуть платити менше власників газових котлів. В середньому по Україні вийде близько 92 гривень на місяць.

Скільки платити, якщо у вас немає лічильника?

У тих квартирах, де не стоять лічильники, буде вестися розрахунок за нормативними показниками. Розраховувати будуть так, ніби у вас стоїть лічильник типу G2.5 з максимальною пропускною здатністю 4 кубометри на годину.

Наприклад, зараз сім’я з трьох осіб платить близько 90 гривень (в цей тариф вже входить абонплата за газ. – Ред.) в місяць – 30 гривень з людини. Але за новою методикою абонплата складе 44 гривні. Додати до цього середню оплату за газ для такої сім’ї – 81 гривню – і тепер в місяць вона платитиме близько 125 гривень.

Скільки платитимуть кияни?

Повідомлялося, що побутові споживачі будуть платити значно менше, ніж промислові. Але для киян ПАТ Київгаз запровадив таку ж, як і для промислових підприємств, ціну. Щоб уникнути непорозумінь компанія вже запустила нові калькулятори споживання природного газу.

Нагадаємо, з 1 березня 2017 року на 2,6-30,2% підвищилися тарифи на електроенергію.


Джерело
31 березня, 14:05  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.



Коментарі:
рапр, 04 квітня, 9:54
Из книги Джанни РОДАРИ "Приключения Чиполлино": "что, будучи владелицами воздуха в своём имении, они должны быть признаны также и владелицами всех осадков, выпадающих в течение года. Посему они просят суд подтвердить, что каждый житель деревни повинен уплачивать им арендную плату в сумме ста лир за простой дождь, двухсот лир за ливень с громом и молнией, трёхсот лир за снег и четырёхсот лир за град", Сказка со счастливым концом: "Правда, есть ещё на свете другие замки и другие дармоеды, кроме принца Лимона и синьора Помидора, но и этих господ когда-нибудь выгонят, и в их парках будут играть дети."
Відповісти

Володимир, 04 квітня, 13:42
абонплата за газ - правильне рішення! По аналогічній схемі треба ввести ще абонплату за електроененргію, за дороги, за користування громадським транспортом і всім іншим. Адже незалежно від того, користуєтесь ви усім цим чи ні, треба ж було порокласти лінії електропередач, побудувати дороги, закупити громадський транспорт, прокласти маршрути, підтримувати все це в належному стані. також треба ввести абонплату за продукти харчування - адже для їх продажу треба було побудувати магазини, організувати доставку, найняти продавців і т.д. І все це також незалежно від того, чи прийдете ви сьогодні в магазини, чи ні.
Відповісти

Додати новий коментар




Останні новини з категорії Економіка:
На Івано-Франківщині до місцевих бюджетів надійшло понад 13 мільйонів гривень від сплати за ліцензії на право торгівлі алкоголем та тютюном
29 вересня, 12:17
Новий порядок розрахунку субсидії на опалення
29 вересня, 11:34
На Прикарпатті збільшилося споживання природного газу та нафти
28 вересня, 23:41
Українсько-норвезька співпраця. У Коломиї відбувся семінар фінансистів (відео)
28 вересня, 18:26
Захмарна зарплата: новий очільник "Укрзалізниці" зароблятиме більше мільйона в місяць
28 вересня, 16:30