This version of the page http://pravda.if.ua/news-121011.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-27. The original page over time could change.
Правда.if.ua — В Апеляційному суді області суддям не вдалося дійти згоди та обрати собі голову

В Апеляційному суді області суддям не вдалося дійти згоди та обрати собі голову

Tweet

 У четвер, 20 квітня, в Апеляційному суді Івано-Фрвнківської області відбулись збори суддів, на яких обирають голову суду, його заступників та секретаря.

 

Після 15-хвилинної перерви головою лічильної комісії обрали суддю Шкрібляка, а секретарем – Матківського. Голосування проводять шляхом таємного голосування. Кандидат на голову Апеляційного суду Василь Дячук зазначив, що якщо його оберуть, то працюватиме у багатьох напрямках, передає кореспондент WestNews.

“Я планую організувати роботу судових палат і дійти до єдиної судової практики. Наші колеги, адвокати, прокурори вважають, шо одна колегія суддів робить одне, а інша – зовсім інакше. Треба узгодити єдину практику, бо цього зараз немає”, – говоритт Дячук.

З кожним роком недовіра до суду продовжує знижуватися, каже Дячук. За його словами, всі судді забезпечені належними умовами праці, та проблеми є. Тож, у цьому напрямку новий голова збирається працювати.

“Треба відновлювати зв’язки із місцевими судами. Завдання апеляційного суду у тому, щоб надавати методичну допомогу, бо останнім часом вона стала суто формальною”, – зауважив Дячук.

Судді отримали бюлетні для голосування і таємно зробили свій вибір. Відтак, в одному бюлетні було дві відмітки, його визнали надійсним. 7 проголосували за, а 15 голосів – проти. За результатами голосування голову Апеляційного суду не обрали, тому вибори потрібно проводити заново. На посаду голови винесли кандидатуру Богдана Гриновецького та Романа Матківського.

Матківського виключили із лічильної комісії, а на його місце призначили Галину Мельнишин.


20 квітня, 16:28  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

Додати новий коментар




Останні новини по темі:
Сумні «мультики» від Генпрокуратури
19 вересня, 12:03
Девід Ліптон, МВФ: В України є ризики повернення назад
18 вересня, 8:24
Протест "євробляхерів". Чого вони хочуть?
08 вересня, 16:30
Цього разу Людиною тижня на Прикарпатті став 19-річний водій із Буковини
07 вересня, 20:52
На Прикарпатті судитимуть двох правопорушників, які втекли із виправного центру
06 вересня, 20:15