This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/energoefektivnist-2015.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-26. The original page over time could change.
VIII Міжнародна спеціалізована виставка «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ. ВІДНОВЛЮВАНА ЕНЕРГЕТИКА - 2015» Київ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38(044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Відгуки учасників
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2014

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
VIІІ МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ. ВІДНОВЛЮВАНА ЕНЕРГЕТИКА - 2015

З 10 по 13 листопада в Києві, в Міжнародному виставковому центрі (Броварський пр-т., 15) відбулися ключові події, присвячені питанням заощадження традиційних паливно - енергетичних ресурсів та збільшенню обсягів використання відновлюваних джерел енергії - VІІ Міжнародний інвестиційний бізнес - форум з питань енергоефективності та відновлюваної енергетики і VIІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2015».
Організатор: ТОВ «Міжнародний виставковий центр», за підтримки Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності).

Сьогодні, коли питання енергоефективності та енергозбереження в усіх галузях народного господарства перебувають під пильною увагою і контролем держави, дуже важливим є обмін передовими практиками у сфері енергозберігаючих рішень. Ознайомитися з ними можна було на виставці «Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2015». Заходи щорічного Міжнародного інвестиційного бізнес - форуму з питань енергоефективності та відновлювальної енергетики надали можливість заслухати думки провідних експертів у цій галузі та обговорити перспективні плани.

Про важливість та актуальність вищезазначених подій свідчить склад почесних гостей, які прийняли участь в церемонії відкриття 10 листопада:
- Зубко Геннадій Григорович – Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово - комунального господарства України
- Кругляк Едуард Борисович – Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово - комунального господарства України
- Домбровський Олександр Георгійович – Народний депутат України, Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно - енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки
- Курикін Сергій Іванович – В.о. Міністра екології та природних ресурсів України
- Савчук Сергій Дмитрович – Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження
- Овчаренко Ірина Іванівна – В.о. Голови Державного агентства водних ресурсів України
- Януконіс Марюс – Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні
- Матонєнє Дайва – Заступник Міністра навколишнього середовища Литовської Республіки
- Коболєв Андрій Володимирович – Голова правління НАК «Нафтогаз України»
- Пишний Андрій Григорович – Голова правління АТ «Ощадбанк»
- Ткаченко Анатолій Вікторович – Генеральний директор ТОВ «Міжнародний виставковий центр».

Нині одне із головних завдань – змінити культуру енергоспоживання. І досягти цього можливо шляхом популяризації енергоефективних технологій та обладнання для всіх суб’єктів господарювання.

Форум та Міжнародна спеціалізована виставка «Енергоефективність. Відновлювана енергетика» ще раз підтвердили свій статус головної події в Україні у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики. Про це свідчить кількісний та географічний склад учасників виставки, який значно розширився. Цього року 107 підприємств продемонстрували найсучасніші напрацювання вітчизняних виробників та кращі інноваційні розробки провідних компаній з Бельгії, Італії, Канади, Китаю, Литви, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Словенії, США, Тайваню, Франції, Чехії, Швейцарії, Швеції, Японії.

Цього року склад учасників поповнився дебютантами –
перш за все, вітчизняними підприємствами і також представниками
відомих зарубіжних компаній, які вперше на виставці презентували свою продукцію та послуги:

компанія «EFFI» (український виробник енергоефективного обладнання для опалення та охолодження – кліматичних панелей, використання яких дозволяє зменшити витрати на енергоносії вдвічі), «Entheos» (вітчизняний виробник геотермальних теплових насосів), «Фабрика тепла» (розробник та виробник геотермальних теплових насосів ТМ SENSO), «LedLampGroup» (виробництво широкого спектру надійних та економічних світлодіодних світильників для всіх галузей), «LOGITERM» (виробництво високоякісних твердопаливних котлів), «Українське тепло» (лідер українського ринку з впровадження технологій теплогенерації з використанням водовугільного палива), «Стропува Україна» (виробництво твердопаливних котлів Stropuva, особливістю яких є запатентована технологія тривалого верхнього горіння), «Рентехно» (впровадження інженерних рішень в сфері сонячної енергетики, зокрема будівництво сонячних електростанцій по «зеленому» тарифу), «Наваро Україна» (завод з виробництва промислового біогазу), «Д Лайт» (підприємство, відоме в Україні як одне з провідних виробників мобільної вантажопідйомної техніки, презентувало дробильне обладнання для виготовлення паливних брикетів), «Зібарт» (виробництво котлів на твердому паливі ТМ Ziehbart), «БКМ ВУД» (виробник високоякісних деревних паливних пелет), «FELIX ENERGY GROUP» (будівництво сучасних твердопаливних котелень), «MIG Еnergy» (дилер з постачання магнітно - індукційних генераторів, які є одними з найкращих альтернатив газовому опаленню), «Віаком» (представник продукції японської фірми TOYOTOMI: газові нагрівачі підвищеної надійності та безпеки), «Хімтекс» (постачальник сонячних панелей), «Юніджі» (офіційний імпортер повітряних та геотермальних теплових насосів виробництва Швеції) та багато інших компаній.

Серед новинок цьогорічної виставки - експозиція литовських підприємств,
досвід яких дуже важливий для впровадження програм з енергоефективості в Україні:

«Аxis technologies» (розробка та реалізація проектів в галузі енергетики, біопалива, котелень, електростанцій), «E Energija» (виробництво котлів та котелень на біопаливі), «Biokaitra» (виробництво твердопаливних котлів).

На експозиції широко був представлений напрямок в сфері
альтернативних видів палива та обладнання для його виробництва:

з досягненнями в цій галузі виступили наступні підприємства - «Альтгаз» (виробник біопаливних брикетів), «Він - Пелета» (виробник біопалива), «Солід Теплоенерго» (виробництво паливних гранул), «Захід - Агросервіс Плюс» (виробник обладнання для подрібнення деревини), «Про - Енерджі» (реалізація проектів в галузі обробки біомаси, біогазу, очистки стічних вод та установки індивідуальних теплових пунктів), «Ураган» (офіційний дилер компанії Pellas X Sp.z.o.o. Sp.k. (Польща) - виробника пальників на біомасі) та інші.

З проектами, розробками та продукцією ринку
відновлюваної енергетики знайомили провідні підприємства:

«Квазар» (вітчизняний виробник модулів для сонячних промислових та побутових систем електроживлення), «Стар Енержі» (перший національний виробник сонячних систем ТМ Стар Енержі для гарячого водопостачання та підтримки опалення), «Передові технології» (виробництво систем кріплення сонячних панелей), «Атмосфера» (дистриб’ютор обладнання та технологій для відновлюваної енергетики), «Аліста» (дистриб'ютор фотоелектричних модулів, інверторів, контролерів виробництва Китаю, Тайваню, Швейцарії), «Еліос Стратегія» (європейський лідер в галузі дистриб'юції фотоелектричного устаткування: сонячні панелі, інвертори, електрогенераторні системи), «Екотехнік Україна» (представник чеської компанії: проектування, будівництво та обслуговування сонячних електростанцій).

Широкий спектр сучасних зразків енергоефективного обладнання та технологій,
інноваційних технічних рішень для застосування в різних галузях

був продемонстрований відомими компаніями: «Радій» (виробник приладів для енергозберігаючого освітлення), «Перший трубний завод» (виробництво енергозберігаючої трубної продукції), «Енергокузня» (інтелектуальні системи управління LED освітленням), «Енерго - Спектр» (провадження твердопаливних енергетичних систем), «Мегаватт» (представник японської корпорації «Rinnai» - найбільшого в світі виробника газового обладнання), «Інсолар - клімат» (енергозберігаючі проекти «під ключ»), та багатьма іншими підприємствами.

Повний перелік учасників

Програма заходів Міжнародного інвестиційного бізнес - форуму з питань енергоефективності та відновлювальної енергетики була насиченою та охоплювала такі актуальні питання, як заміщення природного газу альтернативними видами палива в Україні, законодавчі ініціативи у сфері енергоефективності, енергоменеджмент в бюджетній сфері тощо.

Програма заходів докладніше

Традиційне проведення під егідою Мінрегіону в ті ж самі строки виставок споріднених тематик («КомунТех», «AQUA UKRAINE», «ЄвроБудЕкспо») сприяли налагодженню ділових контактів із більш чисельною цільовою аудиторією фахівців та демонстрації продукції у широкому тематичному спектрі.
В нинішньому році Міжнародний виставковий центр на площі близько 13000 м2 гостинно об’єднав під своїм дахом понад 350 компаній.

Про те, як оцінили роботу виставок учасники — в коментарях представників компаній - експонентів

Професійне представництво учасників VIIІ Міжнародної спеціалізованої виставки «Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2015», цільова аудиторія відвідувачів, яка цього року досягла майже 8000, свідчить про високу популярність в Україні та за кордоном вищезазначених заходів, і, значить, має гідні перспективи щодо збільшення своїх масштабів і географії експонентів та відвідувачів найближчим часом.

Галузева приналежність компаній відвідувачів, %

Енергетика та теплопостачання

27,7

Металургія

1,8

Нафтогазова промисловість

3,7

Водна галузь

4,3

Машинобудування

5,5

Транспорт

2,7

Гірничодобувна промисловість

2

Деревообробка

6,5

Будівництво

10,4

Центральні та місцеві органи влади

5,6

Монтаж

3,7

Наукові та учбові заклади

6,7

Проектування

5,6

Громадські організації

3,8

Агропромисловий комплекс

5,3

Інше

5

 

Тематика, якою цікавилися відвідувачі, %

Котельне обладнання

21,4

Сонячні батареї, колектори

19,4

Альтернативні види палива

18,9

Енергозберігаюче освітлення

13,8

Теплообмінне обладнання

12,9

Вітрогенератори

9,5

Інше

4,1