This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/ee-2016ua.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-26. The original page over time could change.
IX Міжнародна спеціалізована виставка «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ. ВІДНОВЛЮВАНА ЕНЕРГЕТИКА - 2016» Київ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38(044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2015

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
IX МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ. ВІДНОВЛЮВАНА ЕНЕРГЕТИКА - 2016

8-10 листопада під дахом Міжнародного виставкового центру (Київ, Броварський пр-т, 15) відбулася провідна подія, мета якої – пошук шляхів зменшення витрат енергоресурсів, проведення енергозберігаючої політики та заходів щодо енергозбереження в усіх галузях економіки, розвиток альтернативних джерел енергії, залучення інвестицій у відновлювану енергетику, створення конкурентоспроможного ринку у цій сфері.

Міжнародна спеціалізована виставка «Енергоефективність. Відновлювана енергетика» (організатор: Міжнародний виставковий центр) вже дев’ятий рік поспіль об’єднує провідних вітчизняних і світових гравців ринку, представників влади та бізнесу. Це – захід досягнень та перспектив України на шляху до енергонезалежності.

Склад почесних гостей, які 8 листопада прийняли участь у церемонії відкриття, свідчить про важливість події такого рівня, про актуальність питань енергоефективності в реальному секторі економіки:
- Кругляк Едуард Борисович – Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України, Голова Оргкомітету з підготовки та проведення XII Міжнародного конгресу «Інституційні та технічні аспекти реформування житлово‑комунального господарства» та Міжнародних спеціалізованих виставок «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «КомунТех», «AQUA UKRAINE», «ЄвроБудЕкспо»
- Вакараш Віктор Михайлович - Заступник Міністра екології та природних ресурсів України – керівник апарату
- Гвозденко Павло Валерійович - В.о. Голови Державного агентства водних ресурсів України
- Хіврич Юрій Єгорович – Президент Асоціації «Питна вода України»
- Ткаченко Анатолій Вікторович – Генеральний директор ТОВ «Міжнародний виставковий центр», інші почесні гості.

Використання нетрадиційних і відновлювальних джерел енергії – це важливий фактор підвищення рівня енергетичної безпеки країни. Це доводить якісний склад учасників, розширення географічних меж. Цього року 97 підприємств представили на експозиції свої напрацювання. Загалом на експозиції демонструвалась продукція виробників України, Австралії, Бельгії, Великобританії, Ізраїлю, Нідерландів, Німеччини, Туреччини, Франції, Японії та інших.

Позитивна тенденція цьогорічної виставки – демонстрація учасниками натурних зразків продукції в динаміці (котельне обладнання, теплові насоси, енергоефективне освітлення, вітрогенератори, сонячні панелі).

На відкритому майданчику розробник та постачальник систем кріплення фотоелектричних модулів ТОВ «Українські Cистеми Солар» (Україна, Київ) представив діючий сонячний трекер (Solar tracker) – пристрій для відстеження положення сонця та орієнтування конструкції таким чином, щоб отримати максимальний ККД від сонячних батарей.

ТОВ «Завод Кобзаренка» (Україна, Сумська обл.) презентував безпосередньо в роботі надпотужний подрібнювач деревини Eschlböck Biber 80, який спроможний переробляти на щепу до 150 куб.м. деревини за годину.

Сьогодні міжнародні гравці в сфері відновлюваної енергетики
називають Україну в числі найперспективніших та інвестиційно привабливих європейських ринків

Так, серед цьогорічних зарубіжних учасників – підприємства, які мають статус відомих світових брендів: «EHW GmbH» (австрійський виробник обладнання для виготовлення пелет), «Enerstena Group» (литовський виробник котлів, іншого технологічного котельного устаткування, що працює на біопаливі), «Fronius International GmbH» (австрійський виробник акумуляторних систем та сонячної електроніки), «Ja Solar Investment China Co. Ltd.» (світовий лідер з виробництва високоякісних сонячних батарей), «Jinko Solar Co. Ltd.» (найбільший китайський виробник сонячних панелей).

Розширенню міжнародного співробітництва також сприяла участь у виставці представників європейський компаній, що мали змогу поділитися своїм досвідом та допомогти у пошуку спільних оптимальних рішень на стендах посольств: Австрійської Республіки, Польщі, Швеції.

Показовим і важливим прикладом успішної реалізації національних програм з енергозбереження та впровадження енергоефективного обладнання саме вітчизняних виробників, є участь у виставці українських виробничих компаній, кількість яких щорічно зростає: «Автономні джерела струму», «Альт‑Енерго», «Арденз Україна», «Котельно‑механічний завод Пархоменко», «Котлозавод Крігер», «Ліка‑Світ», «Первомайськдизельмаш», «Гідро‑Будсервіс», «Передові технології», «Прана‑Платінум», «Металіст» та багато інших.

Створення та вдосконалення з боку держави сприятливих умов ведення бізнесу та залучення іноземних інвестицій у відновлювану енергетику сприяє успішній праці на українському ринку вже відомих компаній - дистриб’юторів та входження нових: «Рентехно», «Атмосфера», «Utem Solar», «Еліос Стратегія», «Стропува Україна», «Ураган», інших.

Серед пріоритетних питань сьогодення – стимулювання використання котельного обладнання на альтернативному паливі, яке не лише заміщає споживання природнього газу, а й зменшує обсяги викидів в атмосферу шкідливих речовин. Представниками цієї сфери є: «Він‑Пелета», «Старовижівське Паливо‑Торф», «Інтер‑Норм», «Daesung Celtic».

Перелік учасників

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства України та Держенергоефективності, за підтримки яких проходить виставка «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», сьогодні активно працює над вдосконаленням законодавчої бази, що має наблизити Україну до європейської моделі споживання та обліку енергоресурсів. Темі енергозбереження була присвячена низка заходів, серед яких конференції: «Рух в напрямку енергоефективності та відновлювальних джерел енергії: що нового?», «Енергоефективність у житловому господарстві», «Сучасні інноваційні енергоефективні будівельні матеріали та технології у будівництві та житлово‑комунальному господарстві» тощо.

Київська міська державна адміністрація вже традиційно проводить в рамках виставки заходи, які визначають пріоритетні напрямки розвитку столиці, зокрема щодо підвищення енергоефективності в Києві.

Програма заходів

Одночасне проведення за підтримки Мінрегіону Міжнародних спеціалізованих виставок взаємодоповнюючих тематик («AQUA UKRAINE», «КомунТех»/«ДорТехЕкспо», «ЄвроБудЕкспо» та «Екологія підприємства»), яке вже стало традиційним, сприяло розширенню галузевого складу відвідувачів, можливості продемонструвати технології, продукцію, послуги широкому загалу.

В нинішньому році майданчик Міжнародного виставкового центру на площі близько 16000 м2 гостинно об’єднав під своїм дахом понад 360 компаній. Спільне проведення з комплексом даних виставок Міжнародної спеціалізованої виставки «Енергетика в промисловості» надало можливість більшому колу зацікавлених спеціалістів значно поглибити сфери своїх професійних інтересів. Цільова аудиторія відвідувачів, яка цього року склала більш ніж 12000, свідчить про високу популярність в Україні та за кордоном вищезазначених заходів та має гарні перспективи щодо збільшення своїх масштабів та географії експонентів та відвідувачів.

Галузева приналежність компаній відвідувачів, %

Енергетика та теплопостачання

25

Житлово-комунальне господарство

22

Будівництво та проектування

17

Машинобудування

8.4

Деревообробка

5.4

Агропромисловий комплекс

4.8

Транспорт

4.7

Наукові та учбові заклади

3.9

Громадські організації

3.6

Центральні та місцеві органи влади, інші органи влади

3.2

Інше

2

 

Тематика, якою цікавилися відвідувачі, %

Сонячні батареї, колектори

22.1

Альтернативні види палива

18.5

Котельне обладнання

16.6

Енергозберігаюче освітлення

15.2

Теплообмінне обладнання

15.1

Вітрогенератори

8.8

Інше

3.7