This version of the page http://te.20minut.ua/blogs/poki-vijna.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-24. The original page over time could change.
Поки війна - Блог Олександр Вільчинський на te.20minut.ua
Інші блоги

Поки війна

  • Автор: Олександр Вільчинський
  • Український прозаїк, журналіст, науковець, асистент кафедри журналістики ТНПУ. Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002», володар гран-прі і першої премії «Коронація слова 2003»

  • access_time
  • chat_bubble 0


      Поки йде війна, нехай і “гібридна”, важко знайти важливішу тему. І хоч дехто із друзів закликає більше думати про мир, тобто про порятунок без Донбасу і Криму, робити це не так уже й просто. Бо, по-перше, ворог не обмежиться Донбасом і Кримом, а по-друге, війна – це не лише військові дії. Війна – це стан душі, а коли душа в п’ятах, то, звісно, порятунок вже за будь-яку ціну… Може, письменникам навіть простіше. Бо якщо раптом знову почнеться новий російський наступ і кацапи зможуть просунутися вглиб нашої території, то, думаю, більше половини тих, хто закликає “думати про мир”, просто повтікає до Польщі. Дехто вже втік, не чекаючи. А якась частина, допускаю, навіть може перейти у стан ворога, ставши зрадниками і колаборантами, також виправдовуючи це “думками про мир”. Ну що з них візьмеш? Не бійці вони, ну й гаразд. І лише одиниці, можливо, візьмуть у руки зброю.

Зрештою, у письменників і покликання інше – видавати якісні українські тексти. Можна й без приставки “українські”, лише б українською. І бували приклади за довгу історію людства, а люди, як відомо, воювали завжди або майже завжди, що і у воєнний час писалися “мирні тексти”. Може бути і так, може й зовсім не писатися… І все ж, коли йде війна, нехай і “гібридна”, і щодня є вбиті й поранені, і щодня чиєсь вороже око хижо цілиться і стріляє у наш бік, і щодня наші воїни там, на передовій, ризикують життям, десь у степу під Авдіївкою, зупиняючи російську навалу, щоб не зупиняти її під Києвом чи на Збручі, то важко знайти важливішу тему.

 

Коментарі (0)

Ви не авторизовані

Олександр Вільчинський - Інші дописи автора
Наші парки

Може, у нашої міської влади колись дійде черга і до парків. Аби зробити їх ще кращими і щоб справді за європейськими й світовими...

Суниці крізь цемент

Ця цементована стежка, що веде від хвіртки до сходів, здається, була з тріщиною із самого початку. Ще коли придбали її разом...

Непоставлена пєса

Вже от майже десять років, як написав її, комедію з елементами фарсу “На всі гроші”. Написав радше для читання,...

Після ЛГБТ

Ми не бачилися рівно півроку і ось раптом зустрілися на вокзалі. Він, здається, навіть підріс, що й не дивно у його вісімнадцять...

Блог

Ірина Мацко

Острівець кохання із сердець Терни і Поля

Ольга Пуйо

важливість гри для дошкільнят

Діана Малолєткіна

Говерла така близька і така далека

Ігор Дуда

Неоціненний і не оцінений дар
Всі блоги

Подробиці інциденту з жінкою, яка випала з автобуса

Як тернополяни виконали українську версію «DESPACITO» (ВІДЕО)

Поліцейські хочуть більше перевірок і в’язницю за п’яну їзду

Везете дитину і немає дитячого автокрісла? Скоро платитимете штраф

Від яких недуг у Тернополі бракує вакцин? (СТАВТЕ ПИТАННЯ)

Перша академія стилю та моди Емілії Монастирської (новини компаній)

Від читачів

Майбутні психологи ТНПУ ім. В.Гнатюка переймали досвід у провідних волонтерів

Черговий удар по Валентину Наливайченку

Міжнародна ніч кажанів

700 роботодавців знайшли працівників, скориставшись послугою служби зайнятості Тернопільщини з профвідбору кадрів

Служба зайнятості Тернопільщини здійснює профвідбір кадрів для роботодавців

АНАЛІЗ ВИДАТКІВ НА ФІЗИЧНУ КУЛЬТУРУ І СПОРТ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛ.

Як комп'ютерні ігри впливають на психіку дитини.

Як Російська Федерація інформаційно підтримує Саакашвілі в соцмережах

У співпраці – досягаємо успіху: з робочим візитом на Зборівщині

Cудді нанесли збитків державі більше ніж Вова Путін з всією своєю армією...

Читати ще новиниarrow_drop_down
Свіжий випуск

№ 38 від 22 вересня 2017

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на 20minut.ua та супроводжувальної примітки: "Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих засобах масової інформації можливе винятково у разі письмового дозволу правовласника."

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook