This version of the page http://docudays.org.ua/living_library/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-24. The original page over time could change.
Жива бібліотека — Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA
english

Жива бібліотека

Якщо у звичайній бібліотеці обирають і читають книжки на цікаву тему, в нашій «Живій бібліотеці» можна обрати людину-«книгу» з цікавим життєвим досвідом і поставити їй різноманітні питання.

 

Перша «Жива бібліотека» з’явилась 13 років тому в Данії, на музичному фестивалі Roskilde. Її концепцію розробила данська неурядова молодіжна організація «Зупини насильство» (Stop the Violence). Відтоді ця ідея поширилася по всьому світу, була втілена в життя в Україні та кількох десятках країн.

 

«Книжками» є люди, щодо яких у суспільстві існують певні упередження – зазвичай це представники етнічних, релігійних меншин, ЛГБТІК-спільноти (лесбійки, геї, бісексуальні, трансгендерні люди, інтерсекси та квіри), а також люди, що живуть закритими групами (як, наприклад, біженці) або ж є прихильниками непопулярних ідей (приміром, вегани чи анархісти).

 

Ми організовуємо «Живу бібліотеку» і розшукуємо для неї унікальні «книжки», щоб надати «читачам» можливість діалогу і через нього – розуміння, наскільки життя справжньої людини, яка представляє ту чи іншу групу в суспільстві, відрізняється від наших стереотипів і забобонів стосовно цієї групи.

 

Це абсолютно безкоштовно, однак «читачі» повинні дотримуватися певних правил: за раз можна спілкуватися лише з однією «книжкою», найкраще – з тією, яка найменше подобається. Повернути її назад у бібліотеку потрібно в такому ж фізичному та психічному стані.

 

Звичайно ж, у «Живій бібліотеці» не буває безглуздих, незручних або гострих питань; так само немає місця для образ – словесних чи фізичних.

 

Чекаємо з 25 по 30 березня, щоденно з 14:00 до 19:00 на третьому поверсі «Будинку кіно» (вул. Саксаганького, 6).

 

«Жива бібліотека» - проект, що зачіпає серце та розум та міняє світосприйняття. Варто лише раз спробувати!

 

Всі новини ми повідомляємо також у події на ФБ.

 

До зустрічі!

 

Щиро,

Команда  «Живої бібліотеки»

МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО КІНО ПРО ПРАВА ЛЮДИНИ
23–30
березня 2018

Подай свій фільм!