This version of the page http://te.20minut.ua/Podii/dl-10620495.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-22. The original page over time could change.
Протестували мешканці будинків Оболоня, 11 і Стадникової, 20 - 20 хвилин Тернопіль

Протестували мешканці будинків Оболоня, 11 і Стадникової, 20

Мешканці стверджують, що медуніверситет зносить сміттєві баки мешканців будинків на Оболоня, 11 і Стадникової, 20 та незаконно загороджує проїзд, приватизувавши собі величезний шмат дороги.

Мешканці влаштували мирний громадський захід, щоб звернути увагу влади на цю проблему у суботу, 1 липня. 

В медуніверситеті про свою позицію щодо цього питання повідомлять у понеділок, 3 липня, об 11 годині під час прес-конференції


  • Мирослава МУКВИЧ
  • access_time
  • chat_bubble 0

Будинки Оболонь 11 та Стадникової 20 мають прилеглу територію разом зі студмістечком медуніверситету. Люди кажуть, що уже 30 років користуються одними і тими ж дорогами, які були передбачені в генплані. Проте згодом медуніверситет забрав дорогу, яка була призначена для садочку №38, поставивши шлагбаум. Відповідно машини тим маршрутом уже не їздять і кількість доріг зменшилася вдвічі. 

- Ми заручники ринку, - каже мешканка будинку 11 Наталія Джуган. - Всі "базарники" і покупці ставлять автівки на нашій території. У нас було декілька випадків, коли ті авто збивали візочки з дітьми. Тому ми поставили шлагбаум, поставили відповідний знак, зверталися в поліцію, але питання не вирішується. Відповідно у нас тепер є єдина дорога, якою ми активно користуємося, це дорога, яка йде від Живова, через Оболоня 11, Стадникової, 20 і до садочку. 

Мешканці скаржаться на стан цієї дороги і підписують петицію про те, щоб її капітально відремонтували. 

- Дорога поділена на дві частини, перша частина - це міжбудинковий проїзд, друга частина - це також міжбудинковий проїзд, а кут, який їх з`єднує, раптово став приватною власністю медичної академії, - скаржиться пані Наталія. - Таким чином проїзд для мешканців, садочку, для  пожежників, швидкої допомоги блокуєтья повністю. У нашому будинку живе хлопчик, у якого є клапан у серці. Я розмовляла з його мамою, яка розповіла, що до сина швидка приїжджає майже щодня. У нього обмежений термін, за який повинна приїхати швидка і вколоти хлопцю якісь ліки. Якщо швидка не встигне, то дитина просто загине.

69-річний мешканець  Стадникової 20 Ігор Мозиль обурений через те, що медуніверситет, на його думку, незаконно приватизував собі дорогу.

- Вони хочуть загородити її і заборонити проїзд цим шляхом, - скаржиться чоловік. - Жодної реакції, на наші петиції ніхто не звертає увагу. Ми старі люди повинні у таку погоду сидіти вдома, а не боротися за справедливість. Бо влада не хоче працювати для народу, а тільки проти нього.

Щоб показати, що проблема існує, мешканці будинків вирішили заблокувати пішохідний перехід, що біля магазину "Щедрик" на вулиці Живова 8а. З плакатами тернополяни переходили дорогу туди-сюди. 

Зазначимо, що позицію медуніверситету з цього питання озвучать у понеділок, 3 липня під час прес-конференції в адміністративний корпус медичного університету, повідомляє пресслужба ТДМУ.

- ТДМУ є власністю МОЗ України, документація на територію біля гуртожитків на вулиці Живова була видана ще з часу їх здачі в експлуатацію, коли поряд не було житлових будинків. Земля є власністю МОЗ аналогічно. Все це можна буде почути і побачити. Пропонуємо для повноти картини почути і нашу позицію і висвітлювати це питання з урахуванням думок усіх сторін, - зазначають у прес-службі.

Громадська акція Дороги Порушення будівельних норм
Популярне у Тернополі
На Збаразькому повороті жінка випала з автобуса. Шукають свідків Везете дитину і немає дитячого автокрісла? Скоро платитимете штраф Розшукують 14-річну тернополянку, яка вийшла з дому і пропала Благодійний ярмарок у 3-й школі: столи гнулись від смаколиків У Вишнівці перекривали дорогу. Все через вбивство Іринки Мукоїди (оновлено)
Новини за темою
Коментарі (0)

Ви не авторизовані

Везете дитину і немає дитячого автокрісла? Скоро платитимете штраф

Тернопільські університети бойкотують "Картку тернополянина"

На Збаразькому повороті жінка випала з автобуса. Шукають свідків

Від яких недуг у Тернополі бракує вакцин? (СТАВТЕ ПИТАННЯ)

Травмований коханцем мами у 10 місяців, через 24 роки знайшов лікаря, аби подякувати за врятоване життя

Перша академія стилю та моди Емілії Монастирської (новини компаній)

Від читачів

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у Заводську селищну ОТГ

Служба зайнятості Тернопільщини здійснює профвідбір кадрів для роботодавців

Служба зайнятості Тернопільщини здійснює профвідбір кадрів для роботодавців

Відбудеться виїзд мобільного інформаційного пункту у селище Дружба

Відбудеться виїзд мобільного інформаційного пункту у селище Товсте

Відбудеться виїзд мобільного інформаційного пункту у селище Товсте

АНАЛІЗ ВИДАТКІВ НА ФІЗИЧНУ КУЛЬТУРУ І СПОРТ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛ.

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у Золотопотіцьку селищну ОТГ

Як комп'ютерні ігри впливають на психіку дитини.

Як Російська Федерація інформаційно підтримує Саакашвілі в соцмережах

Читати ще новиниarrow_drop_down
Свіжий випуск

№ 38 від 22 вересня 2017

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на 20minut.ua та супроводжувальної примітки: "Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих засобах масової інформації можливе винятково у разі письмового дозволу правовласника."

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook