This version of the page http://zt.20minut.ua/Podii/ivartb-10632489.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-20. The original page over time could change.
Автопарк шкільних автобусів Житомирщини поповнився на 12 одиниць - 20 хвилин Житомир

Автопарк шкільних автобусів Житомирщини поповнився на 12 одиниць

Напередодні нового навчального року райони та ОТГ Житомирщини отримали 12 нових шкільних автобусів.

 

  • Анна Сергієнко
  • access_time
  • chat_bubble 0

Перед приміщенням Житомирської облдержадміністрації 23 серпня, у День українського прапору, 4 об'єднані територіальні громади і 7 районів отримали ключі від 12 нових шкільних автобусів, закуплених за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів на умовах співфінансування «70% на 30 %». Участь у заході взяли Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма.

Як зазначив Генадій Зубко, сьогодні Житомирщина є лідером з впровадження реформ децентралізації. За його словами, автобуси – це  маленький інструмент новітнього шкільного простору.

«Сьогодні йде реформування освіти, створюється нова українська школа. Мінрегіон впроваджує новий освітній простір – це питання транспорту, інфраструктури навколо школи, навчальних приладів і те, що стосується внутрішнього дизайну і доступності приміщень для освіти наших маленьких дітей. Цього року в області відкривається 30 опорних шкіл, до яких будуть приєднуватись філії. Тому для нас важливо будівництво автомобільних доріг, щоб з цих філій можна було безпечно доїхати до опорної школи, – пояснює Віце-прем’єр-міністр. – Ми змогли об'єднати зусилля різних джерел фінансування – і Фонд регіонального розвитку, і субвенції ОТГ, програма «Шкільний автобус» Міносвіти, додаткова субвенція на опорну школу, і для нас дуже важливо, що саме Президентська програма щодо перевиконання митних платежів спрямована на ремонт доріг, які ведуть до опорних шкіл».

Шкільний транспорт отримали 4 об’єднані громади – Семенівська ОТГ, Станишівська ОТГ, Ушомирська ОТГ та Брусилівська ОТГ. А також райони: 2 автобуси для Пулинського району, по 1 - для Коростенського, Новоград-Волинського, Романівського, Ружинського, Черняхівського та Чуднівського районів.

Варто відзначити, що під час огляду автбусів у Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України виникли зауваження.

«Зауваження, насамперед, стосуються того, що ми вимагаємо більшого, ніж є у виробників — щоб дитина, яка потребує інклюзивної освіти, могла зайти до автобусу. Питання в тому, що виробники повинні підтягуватися до вимог, які ми ставимо сьогодні перед собою, - ділиться Генадій Зубко. - У цьому році запроваджена програма інклюивної освіти. І якщо дитина і її батьки вирішили,  що вони готові навчатися в школі, а не вдома — значить, ми повинні дати їм це».

Губернатор області Ігор Гундич зазначив, що за останні 2 навчальні роки в області було закуплено 58 нових шкільних автобусів, з яких 12 – у 2017 році. Наразі Житомирина потребує ще 38 одиниць транспорту. Нині парк шкільних автобусів області вже налічує 254 одиниці.

 

Анастасія Кузьмич

Фото: Роман Плевако

Облдержадміністрація транспорт
Популярне у Житомирі
Житомирський лікар удостоєний звання Народний Герой України Концерт-диалог "Первая любовь Высоцкого (или почему он не женился на девушке из Нагасаки)" У Житомирі з`явилася ще одна мати-героїня «Багатоповерхові пристрасті»: мешканці Гоголівської вигнали голову ОСББ, якого запідозрили в шахрайстві “РОЗПИЛ” РЕГІОНАЛЬНИХ ГАЗОВИХ МЕРЕЖ
Новини за темою
Коментарі (0)

Ви не авторизовані

Хто розплутає клубок дорожньо-транспортних проблем у Житомирі? Випуск 34. Пряма трансляція в четвер о 18:30

У 2018 році мінімалка в Україні зросте до 3723 грн

Сплеск адреналіну: Цирк Рекордів розбурхає Житомир

У Житомирі озброєний чоловік вкрав із закладу національної лотереї 40 тис. грн

Житомирський лікар удостоєний звання Народний Герой України

Рейтинг шкіл Житомира за результати ЗНО 2017 року

Від читачів

Російський слід у просуванні сепаратизму

Я вас очень прошу помочь моей дочке Вике попасть на жизненно важную операцию

А чому вже б не визначитись?

Чергова спроба нав’язати встановлення пам’ятнику І.Падеревському в центрі Житомира

Шашки серед людей з інвалідністю набирають обертів у світі.

Скасувати несправедливість та захистити соціальні права учасників АТО

Митрополит Никодим: «За всю историю никто ненависть не победил ненавистью»

Винницкая «БПП-Солидарность» отжигает. Незагадочный Граф Монте Кристо и креативный пиар который тянет на расследование НАБУ

Концерт Віктора Павліка

Житомирські спортсмени виборюють визнання для України!

Читати ще новиниarrow_drop_down
Свіжий випуск

№ 34 від 6 вересня 2017

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на 20minut.ua та супроводжувальної примітки: "Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих засобах масової інформації можливе винятково у разі письмового дозволу правовласника."

  • phone_in_talk (0412)418-189
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook