This version of the page http://te.20minut.ua/blogs/vesnyani-oriyentiri.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-16. The original page over time could change.
Весняні орієнтири - Блог Олександр Вільчинський на te.20minut.ua
Інші блоги

Весняні орієнтири

  • Автор: Олександр Вільчинський
  • Український прозаїк, журналіст, науковець, асистент кафедри журналістики ТНПУ. Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002», володар гран-прі і першої премії «Коронація слова 2003»

  • access_time
  • chat_bubble 0

Дороги зараз скрізь погані, але є погані, а є ще гірші, як-от донедавна Коновальця на спуску. Днями її почали ремонтувати, але все одно краще тоді вже на «БАМ» через Старий парк. Через Ломоносова і Галицьку, хоча й там яма на ямі. Відтак частіше обираю Об’їзну. Вона у нас компактна, не те що в сусідів, і часом нею найшвидше з того ж «БАМу» чи «Східного» на Загребелля. А у зв’язку з ремонтом у мене тепер майже щодня один і той же маршрут: від “Арс-кераміки” до “Епіцентру”, а далі до “Світу кераміки” на 15 Квітня, тоді на Гайову, де у них склад, а після цього — ще й на ринок «Західний». І “Набережний квартал” не оминаю, там на першому поверсі також будматеріали. Звичайно, Гайова — найслабше місце у цій ланці, але після тамтешніх “американських гірок” кава у “Камелоті”, що на виїзді, якраз те, що треба. 

Просто щоб зібратися з думками, подивитися на перший теплий весняний дощик за вікном, сірим по сірому, і мріяти про тепло та літо. А ще згадувати хлопців: як їм там зараз «на дачах» під Авдіївкою? Минулого тижня телефонував “Шах”, він уже вдома, у Харкові. Телефонував “Сабоніс”, казав, буде проїздом у Тернополі, побачимося. А “Хотин” знову збирається, але вже не в добровольці, а в ЗСУ, начеб на офіцерську посаду, як він і мріяв… 

Відтак з “Камелоту” знову на “Західний”, а звідти вже через Лучаківського назад до Центру… На озері повноводдя, ставлять уже буї, орієнтири для катерів. Ворони на верхівках тримаються ближче до гнізд. Та й бузьки вже, здається, прилетіли, хоча ще їх і не бачив.

 

Коментарі (0)

Ви не авторизовані

Олександр Вільчинський - Інші дописи автора
Наші парки

Може, у нашої міської влади колись дійде черга і до парків. Аби зробити їх ще кращими і щоб справді за європейськими й світовими...

Суниці крізь цемент

Ця цементована стежка, що веде від хвіртки до сходів, здається, була з тріщиною із самого початку. Ще коли придбали її разом...

Непоставлена пєса

Вже от майже десять років, як написав її, комедію з елементами фарсу “На всі гроші”. Написав радше для читання,...

Після ЛГБТ

Ми не бачилися рівно півроку і ось раптом зустрілися на вокзалі. Він, здається, навіть підріс, що й не дивно у його вісімнадцять...

Блог

Ірина Мацко

Острівець кохання із сердець Терни і Поля

Світлана ГРИВАС

Осінь…Така осінь

Діана Малолєткіна

Говерла така близька і така далека

Ігор Дуда

Неоціненний і не оцінений дар
Всі блоги

Уляна Супрун: «Оплата за пацієнта стане мотивацією для вдосконалення роботи лікаря»

HELIX: 520 заявників, 420 мільйонів збитків. А слідство призупинили

Щоб не викрали дитину на вулиці. Що потрібно знати

Допоможіть 6-річному Артурчику врятувати слух

Будівельник та меценат Ігор Гуда отримав високу нагороду від Президента України за підтримку воїнам АТО (новини компаній)

Агро-рок-концерт та море малини обіцяють на «Святі файних мрій» (новини компаній)

Від читачів

15 вересня у м. Тернополі працювали 3 мобільні інформаційні пункти

На театральній площі у м. Тернополі працював мобільний інформаційний пункт

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у Озерянську сільську ОТГ

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у Борщівську міську ОТГ

Національний хор Грузії «Тбілісі» вперше виступить у Тернополі.

15 вересня світова спільнота відзначає Міжнародний день демократії

Три мобільні інформаційні пункти 15 вересня працюватимуть у м. Тернополі

Юні чортківчани переконані: професія — це основа життєвого успіху

Консультаційно-інформаційний дистанційний майданчик розгорнули у Новосільській ОТГ

Ярмарок вакансій: ТОВ «Тервікнопласт» запропонувало 110 робочих місць, у тому числі й для інвалідів

Читати ще новиниarrow_drop_down
Свіжий випуск

№ 37 від 13 вересня 2017

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на 20minut.ua та супроводжувальної примітки: "Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих засобах масової інформації можливе винятково у разі письмового дозволу правовласника."

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook