This version of the page http://te.20minut.ua/blogs/kudi-vtikaye-teplo.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-16. The original page over time could change.
Куди втікає тепло - Блог Світлана ГРИВАС на te.20minut.ua
Інші блоги

Куди втікає тепло

  • Автор: Світлана ГРИВАС
  • access_time
  • chat_bubble 1

Ні один господар у своєму домі не залишить на ніч відчинене вікно взимку  і ще й надає по шапці тим майстрам, якщо у хаті холодно через неякісне утеплення. Ну, по шапці надає,  образно. Реально – змусить або виправити брак, або  вимагатиме назад заплачених грошей.  Утім, якщо йдеться не про свою домівку, а, приміром, про якийсь бюджетний заклад, школу, то згадувані вище ситуації – цілком реальні. І, якби послухати пояснення винуватців втечі тепла, чому ж вікон не закривають,  почули б всякого... І про погану вентиляцію чи про її відсутність. Хоча, як кажуть фахівці, якщо дихати у приміщенні нічим, то не слід ставити вікно на провітрювання, а повністю його відкрити на кілька хвилин. В іншому випадку – холод у приміщенні, грибок – таки постукає в гості. 


Про ці та інші проблеми  розповіли рівняни. Їхні активісти з «Екоклубу» навіть обійшли декілька шкіл, вночі, з тепловізором, і гарнесенько собі зафотографували проблемні місця – вікна, двері, неякісне утеплення. І що, звісно, кумедно – найменш ця інформація зачепила самі навчальні заклади.  Тепер же свідомі мешканці позичають в активістів тепловізор і  оглядають свій будинок. Звісно, що їм пояснюють, як і коли слід робити фото і свої експерименти.

Думаю, так само «ніяк»  турбуються про енергоефективність бюджеті заклади і у інших містах. Адже відчинені вікна, старі двері, дешевий пінопласт – це тільки верхівка усіх проблем.  А самі проблеми у містах – доволі схожі. 
Кудою може втекти тепло, показали за допомогою тепловізора і журналістам. Щоправда, отриману інформацію у денну пору, навряд чи можна вважати достовірною
Врешті,  ми маємо ще багато схожих чи аналогічних проблем у всіх наших містах, бо усі вони ідуть із ЖКГ- сфери.  Це і холодні  старі будинки, які від’єднуються від «жеків», і, розуміючи масштаб необхідних робіт у будинках, хапаються за голову.  І  страх  мешканців багатоповерхівок  такого поняття як теплий кредит. Мовляв, якщо кредит – відразу ж кабала. Хоча, якщо скористатись ще  регіональними, міськими програмами з енергоефективності, з будинку можна поступово зробити ляльку.  Про усілякі проблеми, пов’язані з енергоефективністю та енергозбереженням, нам розповіли, а головне – показали і варіанти їх вирішення під час тренінгу на аналогічну тематику у Рівному 27-28 січня, організованому  «Українським центром Європейської політики». 

Одне із найкрутіших рівненських ОСББ гріється за допомогою дахової котельні на сонячній енергії Екскурсія на будівництвомакет

 

 

 

Коментарі (1)

Ви не авторизовані

  • Олег Кубіцький

    У цілому світі опалювання неутепленого будинку вважається злочином, коли нарешті притягнуть до відповідальності українську владу!?
Світлана ГРИВАС - Інші дописи автора
Осінь…Така осінь

Дощовий  початок осені оголює нерви, наче електричні дроти  і  виштовхує  назовні усі заховані  не...

Шамани і шаманята

З давніх-давен чи не дуже є в нас традиція – обмити нову придбану  чи отриману річ. Аби не пішло чи не полетіло...

Лавка-сповідальня

Літо – з одного боку чудова пора, а з іншого не дуже. Особисто мене перетворює на  буркотливу бабулю.  Бо...

Ненаукове. Мої думки

Якось на парах ми почули таке слово як трикстер. Вивчали у той час про архетипи у міфології. Мені з подружками це слово дуже...

Блог

Ірина Мацко

Острівець кохання із сердець Терни і Поля

Світлана ГРИВАС

Осінь…Така осінь

Діана Малолєткіна

Говерла така близька і така далека

Ігор Дуда

Неоціненний і не оцінений дар
Всі блоги

Тернопіль гуляє на «широку ногу». До кінця року - ще 9 фестивалів

Зустріли агресивного собаку – дзвоніть у поліцію

Уляна Супрун: «Оплата за пацієнта стане мотивацією для вдосконалення роботи лікаря»

HELIX: 520 заявників, 420 мільйонів збитків. А слідство призупинили

Щоб не викрали дитину на вулиці. Що потрібно знати

Допоможіть 6-річному Артурчику врятувати слух

Від читачів

Медитація - це просто і корисно

15 вересня у м. Тернополі працювали 3 мобільні інформаційні пункти

На театральній площі у м. Тернополі працював мобільний інформаційний пункт

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у Озерянську сільську ОТГ

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у Борщівську міську ОТГ

Національний хор Грузії «Тбілісі» вперше виступить у Тернополі.

15 вересня світова спільнота відзначає Міжнародний день демократії

Три мобільні інформаційні пункти 15 вересня працюватимуть у м. Тернополі

Юні чортківчани переконані: професія — це основа життєвого успіху

Консультаційно-інформаційний дистанційний майданчик розгорнули у Новосільській ОТГ

Читати ще новиниarrow_drop_down
Свіжий випуск

№ 37 від 13 вересня 2017

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на 20minut.ua та супроводжувальної примітки: "Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих засобах масової інформації можливе винятково у разі письмового дозволу правовласника."

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook