This version of the page http://te.20minut.ua/blogs/pensiya.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-14. The original page over time could change.
Пенсія - Блог Олександр Вільчинський на te.20minut.ua
Інші блоги

Пенсія

  • Автор: Олександр Вільчинський
  • Український прозаїк, журналіст, науковець, асистент кафедри журналістики ТНПУ. Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002», володар гран-прі і першої премії «Коронація слова 2003»

  • access_time
  • chat_bubble 1


 Розумію, що найсолодше слово —  це “халява”, але ж пенсія не “халява”. До неї, по-перше, ще треба дожити, а по-друге, можна тільки поспівчувати тій пенсії пересічного працівника у півтори-дві тисячі гриваків. Ось так випхають на таку пенсію і живи як хочеш? На роботі, звісно, також ще залежить, як хто влаштується, але зарплата все одно, принаймні, удвічі більша. Отож, за що тоді боремося? За вихід на пенсію у шістдесят і не пізніше? Та нехай Бог боронить від такої пенсії!
 

І чому ці пройдисвіти, я про наших політиків, так задурманюють людям голови, що пенсія у шістдесят їм здається благом? Так чоловік чи жінка мали собі хоча б три-чотири, а то й п’ять тисяч зарплати і опа — копняка, і живи на півтори? А ті ще скиглять, мовляв МВФ вимагає підвищити пенсійний вік до 63 років! Та я б лише подякував тому МВФ за таку ініціативу. І навіть не до 63-ох, а до 65-ти. Звичайно, то ще залежить яка робота? Втім, якщо вона шкідлива і важка, то таких і так раніше відправляють... Мій сусід по дачі також уже пенсіонер і постійно бідкається, що на роботі, охоронцем у банку, було легше, ніж на тому “заслуженому відпочинку”. Бо тепер як не дача, то город, жінка не дає сидіти без діла. І ось так він із охоронця став рільником і має за це від держави аж півтори тисячі... Єдині, хто від цієї пенсії справді виграє — це безробітні, або ті, хто, отримуючи її, продовжують працювати.

Але у цьому випадку це вже виходить ніяка не пенсія, а якась форма доплати. Але ж не всім так щастить, працювати та ще й на пенсії. 

 

Коментарі (1)

Ви не авторизовані

  • Анонімович Анонім

    Нехай автор знайде роботу у селі в 56 років навіть менше та пропрацює до 65 років !
Олександр Вільчинський - Інші дописи автора
Наші парки

Може, у нашої міської влади колись дійде черга і до парків. Аби зробити їх ще кращими і щоб справді за європейськими й світовими...

Суниці крізь цемент

Ця цементована стежка, що веде від хвіртки до сходів, здається, була з тріщиною із самого початку. Ще коли придбали її разом...

Непоставлена пєса

Вже от майже десять років, як написав її, комедію з елементами фарсу “На всі гроші”. Написав радше для читання,...

Після ЛГБТ

Ми не бачилися рівно півроку і ось раптом зустрілися на вокзалі. Він, здається, навіть підріс, що й не дивно у його вісімнадцять...

Блог

Ірина Мацко

Острівець кохання із сердець Терни і Поля

Світлана ГРИВАС

Осінь…Така осінь

Діана Малолєткіна

Говерла така близька і така далека

Ігор Дуда

Неоціненний і не оцінений дар
Всі блоги

В "Страстях за Ревізором" тернополяни та Притула захищали честь міста

Цього року схеми руху на трьох «кільцях» не мінятимуть

Студент-сирота каже, що його побила поліція

Друзі просять допомогти врятувати життя Олександрові Синицькому

Будівельник та меценат Ігор Гуда отримав високу нагороду від Президента України за підтримку воїнам АТО (новини компаній)

Агро-рок-концерт та море малини обіцяють на «Святі файних мрій» (новини компаній)

Від читачів

У Тернополі на Коновальця - знову аварія

Відбулася зустріч зі студентами ТДМУ

Відбулася зустріч зі студентами ТНЕУ

Відбудеться виїзд мобільного інформаційного пункту у місто Борщів

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у Залозецьку селищну ОТГ

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у Зборівську міську ОТГ

Чортківські школярі побували на заводі європейського зразка

У Шумській територіальній громаді працювала служба зайнятості

17,3 тисячі краян знайшли роботу за сприяння служби зайнятості Тернопільщини

Поки земля не стала товаром

Читати ще новиниarrow_drop_down
Свіжий випуск

№ 36 від 6 вересня 2017

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на 20minut.ua та супроводжувальної примітки: "Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих засобах масової інформації можливе винятково у разі письмового дозволу правовласника."

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook