This version of the page http://loda.gov.ua/korotka_istorychna_dovidka (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-10. The original page over time could change.
Коротка історична довідка | Львівська обласна державна адміністрація

Коротка історична довідка

 

Як адміністративна одиниця Львівська область була утворена 4 грудня 1939 року; в 1959 році її територію було розширено за рахунок приєднання Дрогобицької області. Адміністративним центром області є старовинне королівське місто Львів – один із найбільших культурних, економічних, адміністративних та транспортних центрів України.

Центральна частина м. Львова оголошена історико-архітектурним заповідником і внесена до “Списку світової культурної спадщини” ЮНЕСКО.

Львівщина зі своїм адміністративним центром, який має репутацію “українського П’ємонта”, вважається європейською візитівкою України. Перебування в складі різних державних утворень (Польща, Австро-Угорська імперія та Радянський Союз), що відрізнялися своїм конституційним устроєм, рівнем економічного розвитку, етнічними та релігійними домінантами, справило беззаперечний вплив як на демографічні показники, так і на економічну ситуацію та рівень громадянської свідомості населення регіону.

Стратегічний план розвитку області визначає її майбутнє як важливого європейського центру міжнародного політичного та економічного співробітництва, історико-культурного та освітньо-наукового осередку. Львівщина сьогодні зосереджує в собі фінансово-промислову, інтелектуальну та туристично-рекреаційну діяльність, що забезпечує сучасний сервіс та інноваційний менеджмент на базі розвитку підприємництва та залучення інвестицій.

Анонси
Ключові слова

10

вересня

2017

У неділю, 10 вересня, відбудеться відкриття Центру Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету

Місце проведення: вул. Козельницька, 4 В межах заходу:...

10

вересня

2017

У неділю, 10 вересня, у смт Красне вшанують пам'ять Василя Кука

Початок о 15.00 год. Місце проведення: пантеон слави, смт...

Відео

Інформація про черги на кордоні Інформує ДФС

 


Інформація про підрозділи митного оформлення
Інформує ДФС


МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ

Ми в Twitter

ЛОДА у Твітері @Lviv_ODA

Ми у Facebook

АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ