This version of the page http://pravda.if.ua/news-121014.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-30. The original page over time could change.
Правда.if.ua — Богдана Гриновецького переобрали головою Апеляційного суду Івано-Франківської області (фото)

Богдана Гриновецького переобрали головою Апеляційного суду Івано-Франківської області (фото)

Tweet
Сьогодні збори суддів апеляційного суду Івано-Франківської області обирають керівництво. Голосування за голову суду довелося проводити двічі.
Богдан Гриновецький.

На вибори голови, заступників і секретаря судової палати апеляційного суду прийшли громадські активісти, ветерани АТО і журналісти. Участь у зборах взяли 23 з 24 суддів. 

Колишній заступник голови суду Андрій Малєєв оголосив, що не претендуватиме на жодну посаду і закликав обрати у керівництво нових людей. 

"Нам потрібно вибирати не стільки людей, скільки програму дій. Нам треба вибрати кандидата якій зможе запропонувати чітку програму. Було б добре, щоб кандидати зараз сказали, як вони збираються відновити довіру до апеляційного суду. Не секрет, що суддям не довіряє більше людей. Багато людей зичать зла суддям і цю ситуацію треба виправляти. Ми на межі делегітимізації. Новий голова суду, заступники мають запропонувати спосіб повернути довіру до суду", - наголосив Андрій Малєєв, і додав: "Вважаю що жоден із тих, хто був на посаді не повинен бути головою суду чи заступником. У нас є люди нові, не дурні. Я б закликав їх попробувати, а вас - підтримати їх".

Малєєв також розкритикував роботу нинішнього керівництва суду. За його словами, саме через погану роботу очільників люди втрачають довіру до установи. "От для чого голові суду такий великий кабінет, міг би бути чудовий зал", - запитав Малєєв.

Чинний голова апеляційного суду Богдан Гриновецький запропонував на посаду керівника суддю Василя Дячука.

"Після критики судді Малєєва я зрозумів, що я нездалий голова суду і треба вступатися геть, - спробував віджартуватися Гриновецький. - Оскільки я знаю, що одним із кандидатів буде Василь Дячук, який минулих виборів не перешкодив, щоб мене обради головою суду, я маю моральний обов'язок перед ним. Тому я не братиму участь". 

У виступі перед голосуванням Василь Дячук коротко розповів про свої пріоритети у разі обрання головою суду: комунікація з громадськістю, належні умови праці суддів, ремонт приміщення тощо. 

Координатор руху "Чесно" в області Віталій Світлик поцікавився в кандидата, за які кошти той придбав автомобіль та звідки в його дружини гроші на нові будинки і квартири. «Я проходив перевірку, і пояснення є у податковій», - відповів Дячук.

Голосування було таємним. За обрання Василя Дячука головою апеляційного суду проголосували 7 суддів, 15 - не підтримали, 1 бюлетень визнали недійсним. 

Після невдалої першої спроби кандидувати на посаду голови погодилися Богдан Гриновецький і Роман Матківський. 

"Три роки виявилося мало. Я ще не встиг навчитися на голову суду. Головне моє достоїнство,що я знаю про ці проблеми, які ми сьогодні говорили. І я буду їх вирішувати. Минулого разу я сказав, що журитимуся вашими проблемами 24 години на добу. Зараз візьму трохи на сон і журитимуся вашими проблемами 20 годин на добу. Прошу мене підтримати, - заявив Гриновецький.

Андрій Малєєв попросив кандидата все-таки пояснити, яка в нього програма. "Моя програма полягає у тому, щоб забезпечити належну нашу роботу, особливо щодо якості судових рішень. Це є головним, все інше другорядне", - відбивався Гриновецький.

Роман Матківський пообіцяв суддям у разі обрання комфортні умови праці - і навіть спортзал.

"Прошу мене не вважати технічним кандидатом, я це роблю свідомо. Вважаю, що можу виконувати обов’язки, готовий вчитися. Голова суду не є завгоспом, він є організатором, але, вважаю, що коли у когось із суддів тече дах, то це треба ліквідовувати негайно... Буду головою суду для всіх", - заявив Матківський і закликав голосувати "від серця". 

За Богдана Гриновецького проголосували 14 суддів, за Матківського - 6, не підтримали жодного - 3. У залі новину про переобрання Гриновецького головою суду зустріли оплесками.

"Я пережив приємні відчуття. І те, що мурашки перебігли по шкірі, як перед екзаменом в інівері - я це підтверджую", - сказав Гриновецький і подякував за підтримку.

Сьогодні збори також оберуть заступника голови та секретаря судової палати.

 

Нагадаємо, що В Апеляційному суді області суддям не вдалося дійти згоди та обрати собі голову


Джерело
20 квітня, 17:02  Версія для друку   Відправити другу   До закладок   Лист редактору

Якщо ви помітили помилку виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.



Коментарі:
Гість, 20 квітня, 17:28
І що знову лишаться на посадах хабарники які є зараз в нашому апеляційному суді
Відповісти

Гість, 20 квітня, 18:14
Чого різні колегії виносять різні рішення по схожих мсправах. Бо в одній колегії проходить насухо, в іншій з заносом...
Відповісти

Гість, 20 квітня, 17:45
раз зал зустрів новину оплесками значить всі місцеві шахраї вже взяли пана за ... і міцно тримають.
Відповісти

Гість, 20 квітня, 17:54
хто знае цих суддів то гриновецький кращий від дячука гандзюка алкоголіка малееаа і шкрібляка недолугого разом взятих до купи віват богдан
Відповісти

Гість, 20 квітня, 18:23
Цікаво ,що міг пропонувати кандидат,який план дій , крім того що передбачено Законом . Повноваження голови суду регламентовані та обмежені Законом про судоустрій та статус суддів.
Відповісти

Гість, 20 квітня, 22:12
Гриновецького взяв своєю лояльністю і тактом. Послухайте його виступи на відміну від радикальних висловів його заступника Гандзюка, який криє матку правду. Мені це нагадує доброго і злого слідсого
Відповісти

Гість, 20 квітня, 19:52
А що ти маєш проти Дячука? Дячук - лідер,а Гриовецький - безгребетний. І знову застій в суді. Мвлєєв Правий- Все розвалили. Тільки бабки гребуть...
Відповісти

Гість, 20 квітня, 19:55
Вважаю,що обрали справді гідного кандидата. Спокійний, виважений, толерантний і мудрий керівник. А більшість голосів,і оплески тільки зайвий раз це підтверджують. Що стосується критики, одного із опонентів,то даний пан мав можливість показати свої професійні здібності в конкурсі до ВС,проте успішно їх провалив, а в даному випадку просто використовує зайву можливість пропіаритись.
Відповісти

Гість, 20 квітня, 20:17
А хто проваливтконкурс до ВС ?
Відповісти

Гість, 20 квітня, 20:03
Хто провалив конкурс Якась неправильна інформація
Відповісти

Гість, 20 квітня, 20:15
Пан, який розкритикував роботу нинішнього керівництва суду.
Відповісти

Гість, 20 квітня, 20:19
Мвлєєв?Говоріть відкрито 2435
Відповісти

Гість, 20 квітня, 22:05
Про що говорити людині, яка просила совість і честь.
Відповісти

Гість, 20 квітня, 20:18
Пан голова вже навчився поважати державний прапор і не засуджувати за нього?
Відповісти

Гість, 20 квітня, 20:23
А чим Вам Гандзюк завинив? Нехай Дячук на крутій машині. А гандзюк- на опелі
Відповісти

Гість, 20 квітня, 21:55
Е дебіли вічно недовольні, заспокойтесь, все вирішено без вашого смороду.
Відповісти

Гість, 20 квітня, 22:57
гей чувак. нажми на кадірак.вам машина дячука не в горлі7
Відповісти

Гість, 20 квітня, 23:11
а що вам машинА ДЯЧУКА ЗАСТРЯЛА В ГОРЛЫ
Відповісти

Гість, 21 квітня, 6:28
15 штук за білявку взяли Слабо
Відповісти

Додати новий коментар


Loading...

Погода, Новости, загрузка...
Loading...

Погода, Новости, загрузка...



Останні новини по темі:
Президент Вакарчук: музикант розповів про політичні амбіції
28 серпня, 13:36
Суди без суддів. Ситуація на Прикарпатті стає критичною
24 серпня, 19:53
Від початку року прикарпатські суди позбавили права керування 316 нетверезих водіїв
18 серпня, 11:26
Цьогоріч прикарпатські суди позбавили права керування 316 п’яних водіїв
17 серпня, 11:13
Прикарпатець три роки марно судиться за невиплачену допомогу по виробничій травмі
16 серпня, 15:42