This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/mie-2016ua.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-29. The original page over time could change.
Міжнародна спеціалізована виставка MINING INDUSTRY EXPO - 2016 Київ МВЦ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38(044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Відеопрезентація
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
MINING INDUSTRY EXPO - 2016

Місце проведення:
Міжнародний виставковий центр,
Україна, м. Київ, Броварський проспект, 15

З 8 по 10 листопада 2016 року в Києві, на території Міжнародного виставкового центру, було проведено Міжнародну спеціалізовану виставку обладнання і технологій гірничорудної та вугільної промисловості "Mining Industry Expo - 2016". Виставка є на сьогодні ключовим в Україні виставковим заходом, що спеціалізується в галузі гірничошахтного і гірничорудного машинобудування. Незважаючи на віддаленість Києва від основних регіонів видобутку вугілля та руди, проведення виставки "Mining Industry Expo - 2016" викликало велику зацікавленість як серед учасників - виробників і постачальників гірничого обладнання, так і серед відвідувачів - представників гірничовидобувних підприємств Дніпропетровської, Донецької, Луганської областей та інших регіонів України.

У виставці взяли участь 99 компанії, серед яких 14 - іноземні, з 7 країн світу (Іран, Китай, Німеччина, Польща, Сербія, Україна, Чехія). Учасники виставки презентували свої досягнення в сфері розробки і виробництва гірничошахтного, гірничозбагачувального обладнання і технологій, бурової техніки та інструменту, пневматичного та гідравлічного устаткування, гірничо - транспортних машин і обладнання, конвеєрних систем та матеріалів, електротехнічного обладнання, КВПіА, засобів та систем автоматизації виробничих процесів, промислової безпеки і охорони праці.

Іранський виробник устаткування для дроблення гірських порід TEKNOTAK представив на виставці гідроконусну дробарку Hydrocone 45 вагою обладнання 20 т і виробничою потужністю до 290 т/година.

Польський учасник виставки - компанія HOSCH Techniki Transportowe Polska Sp. Z.o.o., презентував українським гірникам свої розробки: системи та засоби очищення конвеєрних лент, в т.ч. скребки пластинні, підстрічкові, чолові, застосування яких забезпечує зменшення виробничих витрат і підвищує рентабельність діяльності гірничих підприємств.

Також серед новинок виставки - чотиривісний самоскид КрАЗ-7133С4 від ПАТ АвтоКрАЗ. Відвідувачі виставки відмітили його вантажопідйомність і комфортабельність кабіни.

Серед учасників виставки - провідні європейські компанії: Joy Global, T Machinery, OHE Mining, Schneider Mining, Globex, Siemens, Schneider Electric, Zeppelin, Marco, вітчизняні підприємства: НВО Ясинуватський машинобудівний завод, ЕЛМІЗ, НВО Світло Шахтаря, Дніпрофмаш, Машинобудівний завод Вістек, Завод Крупних Електричних Машин (ЗКЕМ), ДЕТ-ЮА, ДЖЕНЕСТО, Saturn Data International, Дейта Експрес та інші.

Разом з виставкою "Mining Industry Expo - 2016" на єдиному майданчику площею близько 5,5 тис. кв.м відбулися Міжнародні спеціалізовані виставки "Нафтогазекспо - 2016" та "Енергетика в промисловості - 2016". Унікальне поєднання зазначених заходів зібрало під єдиним дахом основних гравців енергетичного, гірничодобувного, нафтогазового, машинобудівного ринків та суміжних з ними галузей. За дні роботи заходів було зареєстровано більше ніж 4500 відвідувачів.

У той же час в інших павільйонах МВЦ площею майже 16 тис. кв.м проводились виставки "Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2016", "AQUA UKRAINE - 2016", "Екологія підприємства - 2016", "КомунТех - 2016", "ДорТехЕкспо - 2016" та "ЄвроБудЕкспо - 2016". Одночасне проведення комплексу виставок суміжних галузей суттєво розширило горизонти промислового огляду продукції та призвело до значного збільшення кількості відвідувачів - більш ніж 12000 фахівців. Серед них – переважно керівники та висококваліфіковані спеціалісти підприємств, які мали на меті не тільки ознайомитись з експозиціями, але й знайти конкретні технології та обладнання для свого виробництва, провести попередні переговори щодо закупівлі продукції. Учасники виставок відзначили чисельність та якісний склад відвідувачів та ефективність ділових контактів.

8 листопада у церемонії відкриття XІV Міжнародного форуму "Паливно - енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє" та Міжнародних виставок "Енергетика в промисловості - 2016", "Mining Industry Expo - 2016" та "НафтоГазЕкспо - 2016" та взяли участь Перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Карп Галина Василівна, радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Чех Сергій Михайлович, перший віце-президент УСПП Прохоров Сергій Мефодійович, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі, Генеральний директор МВЦ Ткаченко Анатолій Вікторович, а також представники дипломатичного корпусу, Верховної ради України та інші почесні гості. У своїй промові Галина Карп зазначила, що "прагнення стати енергетично незалежною країною спонукає нас до реформування галузі, залучення інвестицій, відкриття нового бізнес - середовища, впровадження нових технологій та підвищення ефективності роботи підприємств". Також вона підкреслила, що організацією Форуму Міністерство здійснює фаховий внесок в економічне зміцнення енергетичної безпеки та держави в цілому.

8 листопада, в рамках виставки "Mining Industry Expo - 2016", пройшла конференція "Ore & Coal Tech. Технології видобутку та переробки корисних копалин гірничорудної та вугільної промисловості". Серед учасників конференції - лідер ринку гірничошахтного обладнання України, виробник, відомий в багатьох країнах світу, - компанія Corum Group, з презентацією нових моделей очисних комбайнів CLS450 і CLS400V.

9 листопада Міністерство енергетики та вугільної промисловості України проводило спеціалізований захід: Галузева секція. Вугільна промисловість. "Проблематика, шляхи вирішення, перспективи розвитку" в рамках XIV Міжнародного форуму "Паливно - енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє".

Більшість учасників були задоволені участю у виставці, багато з них відмітили, що кількість і якість контактів навіть перевищили їх очікування, і висловили упевнення щодо участі у виставці наступного року.

Андрій Кужель, директор, Джой Глобал (Юкрейн): "Цілі участі у виставці досягнуті, ми побачились з нашими клієнтами, дякуємо за організацію".

Юрій Романов, генеральний директор, ОНЕ-Україна: "У нас все добре, на стенді був аншлаг".

Сергій Колодкін, менеджер по роботі з ключовими клієнтами, Цеппелін Україна: "Виставки з тематики підземного видобутку не проводились в Україні з 2012 року, участь у виставці Mining Industry Expo - чудова нагода для отримання нових контактів і обміну досвідом із знайомими представниками галузі".

Роман Шевчук, HOSCH Techniki Transportowe Polska Sp. Z.o.o.: "Є цікаві і перспективні контакти, попереду - багато роботи".

Олександр Пешехонов, заступник директора із збуту, Машинобудівний завод ВІСТЕК: "Участь у виставці навіть перевершила наші очікування".

Марина Полякова, ведучий менеджер, ЕЛМІЗ: "Проводити спеціалізовану виставку з гірничошахтної тематики - вірне рішення".