This version of the page http://www.ukrinform.ua/tag-umerov (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-28. The original page over time could change.
Умеров — новини України та світу - Укрінформ

Умеров

24 серпня

У Криму активніше відзначають День Незалежності України, ніж торік – Умеров

В анексованому Росією Криму цього року День Незалежності України відзначають більше людей, ніж торік.

Президент нагородив видатних українців

Президент Петро Порошенко підписав указ про відзначення державними нагородами з нагоди Дня Незалежності України ряду українських діячів різних сфер, зокрема відзначив трьох відомих кримськотатарських діячів, які зазнали переслідувань у Криму після його окупації Росією.

18 серпня

Адвокат Умерова: У суді боремося за те, щоб все обмежилося штрафом

Захист заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова має шанси добитися умовного строку або взагалі тільки штрафу.

16 серпня

Захист Умерова домігся долучення експертизи, що доводить його невинуватість

 Адвокат Марк Фейгін домігся долучення до матеріалів справи рецензії лінгвістів, яка вказує на суттєві помилки в експертизі та перекладі стенограми відеозапису прямого ефіру , за висловлювання в якому і судять Умерова.

Справа Умерова: суд окупантів “не знайшов” у Криму знавців кримськотатарської

Вже вдруге в судовому засіданні у справі заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова захист не може допитати свідків, які побажали надати свідчення своєю рідною кримськотатарською мовою, оскільки суд не здатний забезпечити їх перекладачем.

Справа Умерова: сьогодні суд допитає свідків захисту

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров жартома назвав судові засідання у своїй справі "умеровськими середами" і повідомив, що черговий розгляд відбудеться сьогодні у Сімферопольському районному суді.

2 серпня

Судилище Умерова: окупанти не схотіли залучити до справи кримську резолюцію ООН

У середу на засіданні підконтрольного РФ "суду" у справі Ільмі Умерова захист просив залучити до справи резолюції ООН щодо ситуації з правами людини у Криму, проте у задоволенні клопотання відмовили.

27 липня

"Суд" у Криму за ніч передумав відкладати слухання справи Умерова

Сімферопольський суд раптово передумав відкладати слухання справи заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до 30 серпня, повідомивши телефоном, що наступне засідання призначено на 2 серпня.

19 липня

Адвокат Умерова заявив про можливу фальсифікацію протоколів допиту свідків

На засіданні суду у справі заступника голови меджлісу Ільми Умерова 19 липня правозахисник Олександр Подрабінек заявив про можливу фальсифікацію протоколів допиту свідків і подав клопотання про виключення їх з матеріалів справи, проте суд відхилив його. 

12 липня

Навіть "суддя" вказав на некоректність перекладу виступу Умерова на ATR

У середу на засіданні "суду" у справі Ільмі Умерова помилки "дослівного перекладу" його промови, яка була підставою для обвинувачення в закликах до порушення територіальної цілісності РФ, помітив навіть так званий суддя.

5 липня

Фейгін розповів про лінгвістичну експертизу в «справі Умерова»

Один з адвокатів заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова Марк Фейгін розповів про лінгвістичній експертизі, підготовленій захистом у «справі Умерова».

Обвинувачення скоро закінчить предствлення «доказів» у справі Умерова

У Криму в «Сімферопольському райсуді» завершилося чергове засідання у справі Ільмі Умерова, під час якого продовжилося оголошення матеріалів звинувачення.

4 липня

Фейгіна внесли до Єдиного реєстру адвокатів України

Російського адвоката, який захищає українських політв'язнів, Марка Фейгіна внесено до Єдиного реєстру адвокатів України.

14 червня

Фейгін вимагає допиту "головного фальсифікатора" в справі Умерова

Адвокат Марк Фейгін вважає, що справа Ільмі Умерова ведеться з метою репресивної практики щодо всіх кримських татар, і заявив, що цю практику необхідно припинити.

"Суд" у справі Умерова заплутався в перекладі з кримськотатарської

У Криму у Сімферопольському "райсуді" завершилося друге засідання у справі Ільмі Умерова, під час якого розпочалося оголошення експертного висновку лінгвістичної експертизи, проведеної на замовлення ФСБ стосовно заяви Умерова, з якою він виступив на телеканалі АТR кримськотатарською мовою.

Рубрики

Агентство

  • Про нас
  • Контакти
  • Передплата
  • Послуги
  • Правила користування
  • Тендери
  • Запобігання та протидія корупції

При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання не нижче першого абзацу на «ukrinform.ua» — обов’язкові. Цитування і використання матеріалів у офлайн-медіа, мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди "ukrinform.ua". Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.

© 2015-2017 Укрінформ. Усі права застережені.

Дизайн сайту — Студія «Laconica»
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-