Метали та монети

Банківські метали – надійний, стабільний та вигідний засіб інвестування і зберігання ваших коштів.

Золото – перша та найдавніша грошова одиниця, яка визнана всіма країнами на всіх континентах!

Золото тривалий час було мірилом цінностей, воно постійно зростає в ціні, і цей процес не випадковий, тому що золото є надійним захисником від інфляції.

На сьогоднішній день, крім золота, до переліку банківських металів також входять срібло, паладій, платина та метали платинової групи, які завдяки властивостям мірила, а також світовій якості стали найбільш надійним способом збереження ваших заощаджень!

Банк ПІВДЕННИЙ здійснює продаж банківських металів у вигляді мірних злитків і монет різних номіналів;

Інвестуючи кошти в банківські метали, ви:

  • надійно захищаєте їх від інфляції;
  • не витрачаєте додаткові кошти на податки, тому що операції купівлі і продажу банківських металів не обкладаються податками;
  • маєте можливість вільно вивозити злитки металів за кордон;
  • можете завжди обміняти злитки банківських металів на гроші.

Злиток банківського металу або монета з дорогоцінного металу – це ЧУДОВИЙ ПОДАРУНОК до свята, дня народження друзів або партнерів, ювілею, сімейних свят!

Операції з купівлі мірних злитків банківських металів у м. Одеса здійснюються в Головному офісі Банку ПІВДЕННИЙ, розташованому за адресою: вул. Краснова, 6/1, а також у регіональному відділенні Банку ПІВДЕННИЙ у м. Херсоні, розташованому за адресою: вул. Ушакова, 70а.

Ювілейні монети — пам’ятні монети, що випускаються на честь історичних подій, осіб або в якості раритету; в обігу ювілейні монети зустрічаються рідко.

Перша ювілейна монета незалежної України з’явилася 7 травня 1995 р. Виготовлена з мельхіору, вона була присвячена 50-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Перші золоті монети України були введені в обіг в 1997 році. Це були «Т. М. Шевченко» і «Києво-Печерська Лавра».

Протягом 1995-1997 рр. Національний банк випустив 38 колекційних монет 27 найменувань. Вони були представлені на міжнародних форумах у США, Швейцарії, Китаї.

У листопаді 1997 року введена в експлуатацію перша черга Київського Монетного двору, де на базі сучасних технологій чеканять пам’ятні та ювілейні монети із золота, срібла та інших металів, розмінну монету, а також медалі та державні нагороди.

Банк ПІВДЕННИЙ здійснює продаж ювілейних монет. Ви можете придбати ювілейні монети в подарунок своїм друзям та близьким.

Інформація про номінальну вартість монет, склад сплаву, проби, вагу тощо зазначена як на самій монеті, так і на сертифікаті до неї.

  • Каталог монет

Наявність монет в касах Банку уточнюйте на день покупки