This version of the page http://te.20minut.ua/blogs/traghikomediya.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-26. The original page over time could change.
Трагікомедія - Блог Світлана ГРИВАС на te.20minut.ua
Інші блоги

Трагікомедія

  • Автор: Світлана ГРИВАС
  • access_time
  • chat_bubble 5

Скільки за останній час було усіляких гучних затримань. То одного візьмуть, то іншого на хабарі. Поки справу розслідують, поки в суд передадуть, суспільство вже й забуває за того чи іншого хабарника. А справи ж там закінчуються майже однаково – статті, за якими обвинувачують, буває, перекваліфіковують чи не перекваліфіковують, але до  реальної відповідальності так нікого і не притягують. Якщо поліція добре виконує свою роботу, то суд усе поламає. Або ж все затихає на першому етапі. 


Щось я, наприклад, не пригадую, аби хоча б один хабарник реально сів. Та й хто садити буде, якщо за більшістю з тих, хто може посадити, такі ж грішки? Ну, і ще є один нюанс – що більша сума хабара, то довше тягнутиметься справа. І тим більше імовірності, що її замнуть або все закінчиться для фігуранта легким переляком. Якщо сума невелика, то, імовірно, людину якось покарають. Вочевидь, і тут є якийсь зв’язок. 


І в основі того всього одне: українці вже понад двадцять років звикли давати хабарі. То стиль життя: у дитсадку, школі, університеті, при вирішенні якихось побутових питань, земельних і так далі. Платять, щоб не стояти, не чекати, щоб точно вирішити. Пересічні люди платять якомусь дрібному посадовцю, дрібний посадовець – вищому, а той - ще вищому. І так доходить до самої верхівки. Чого ж тоді дивуватись, що в цій країні нічого не змінюється? 


А ні, брешу, змінюється…Результат хабарних справ – однаковий, а ось актори цих «трагікомедій» - різні.

 

Коментарі (5)

Ви не авторизовані

  • Рома Пона

    Норма закріплена у ч.2 ст. 5 Цивільного Кодексу України, про те, що Закон не має зворотної дії напевно відома і їжачкам, але Заліщицький суддя-одиночка так не вважає. Сітлана досліджувала і висвітлювала ситуацію про базу відпочинку Росинка. 4 (чотири!) окремі публікації в один день. Писала і про судове рішення яке прямо стосувалося  проблемних моментів. Але чомусь не зауважила кричущих порушень Закону у висновках суду. Наголос авторка-акторка зробила на неадекватності власників будинків які намагалися відстояти свої права.

      Сценарій будь-якої п’єси можна змінити, скорегувати. Комедію зіграти як трагедію чи навпаки, об’єднати різні жанри, щось упустити а на чомусь акцентувати.  Все залежить від дійових осіб, їх професійних та моральних якостей.

    Світлана Гривас reply Рома Пона

    Я Вам вже пояснювала: заказник має бути заказником, а не купив хатку, а відвойовуєш землю. Закон - один для всіх, а не для обраних з поблажками

    Рома Пона reply Світлана Гривас

    Ваша позиція і пояснення не на боці Закону а якраз «поблажлива до обораних» які порушують природоохоронне законодавство. Назвіть норми права якими Ви керуєтеся і які забороняють фізичним особам користуватися землями природно-заповідного фонду?

        Пишу чим обґрунтовую свою позицію: ч.2 ст.377 Цивільного кодексу (2006р.  на момент продажу будинків) «Якщо житловий будинок, будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, наданій у користування, то у разі їх відчуження до набувача переходить право користування тією частиною земельної ділянки, на якій вони розміщені, та частиною ділянки, яка необхідна для їх обслуговування;   Стаття 45 Земельного Кодексу передбачає, що землі природно-заповідного фонду можуть перебувати у державній, комунальній та приватній власності. Ст. 9 Закону України “Про природно-заповідний фонд України” території та об'єкти природно-заповідного фонду з додержанням вимог, встановлених цим Законом  та  іншими  актами  законодавства України, можуть використовуватися: у природоохоронних цілях; у науково-дослідних цілях; в оздоровчих та інших рекреаційних цілях;.
  • Рома Пона

    Блог (англ. blog, від web log) – інтернет–щоденник. Відмінність від традиційного щоденника  обумовлена середовищем: блоги переважно публічні і надають можливість стороннім читачам вступити у полеміку з автором.
  • Рома Пона

    Окрім вищої касти патриціїв-дежлужбовців у нас сформувалася величезна по-кількості середня ланка пристосуванців-угодників які всіляко сприяють захисту і збереженню клептократичного режиму отримуючи за це платню. Вони знайшли своє "тепле" місце і мало чим відрізняються від своїх "хазяїв".
Світлана ГРИВАС - Інші дописи автора
Шамани і шаманята

З давніх-давен чи не дуже є в нас традиція – обмити нову придбану  чи отриману річ. Аби не пішло чи не полетіло...

Лавка-сповідальня

Літо – з одного боку чудова пора, а з іншого не дуже. Особисто мене перетворює на  буркотливу бабулю.  Бо...

Ненаукове. Мої думки

Якось на парах ми почули таке слово як трикстер. Вивчали у той час про архетипи у міфології. Мені з подружками це слово дуже...

Спишемо все на зло

Якесь невідоме велике всесвітнє зло намагається нас усіх зіштовхнути лобами. Бо як же – люди у нас всі добрі, приємні,...

Блог

Ігор Дуда

Об’єднання спільним недругом

Олександр Вільчинський

Солодкий Адоніс

Світлана ГРИВАС

Лавка-сповідальня

Олександр Вільчинський

Facebook
Всі блоги
Головне

Загинув очільник міської "Свободи" Володимир Стаюра

Триместрів у тернопільських школах не буде. А іногороднім дітям нараховуватимуть повну вартість за харчування

Людей кусають не лише коти та собаки, а й кажани та борсуки

Чи потрібно закоханим спати разом? (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

П'яний водій казав патрульним, щоби називали його «мой господин»

Великим святам – великі знижки! (новини компаній)

Від читачів

У Тернопільському лісгоспі визначили тих, у кого кращий лісовий розсадник

Отара баранів

На Театральному майдані м. Тернополя працював мобільний інформаційний пункт

23 серпня – День Державного Прапора України

Відбудеться виїзд мобільного інформаційного пункту у с. Великі Гаї

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у Лопушненську ОТГ

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у м. Почаїв

Консультує Міністр юстиції Павло Петренко

У Збаразькому «Ромбі успіху» - майстер-клас із бісероплетіння для безробітних

«Волонтерство – шлях до самореалізації»

Читати ще новиниarrow_drop_down
Свіжий випуск

№ 34 від 25 серпня 2017

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на 20minut.ua та супроводжувальної примітки: "Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих засобах масової інформації можливе винятково у разі письмового дозволу правовласника."

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook