This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/ng-2016ua.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-25. The original page over time could change.
Міжнародна спеціалізована виставка НАФТОГАЗЕКСПО - 2016

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38(044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Відеопрезентація
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
НАФТОГАЗЕКСПО - 2016

Місце проведення:
Міжнародний виставковий центр,
Україна, м. Київ, Броварський проспект, 15

З 8 по 10 листопада 2016 року на території Міжнародного виставкового центру, в найбільшому експоцентрі України відбулася Міжнародна спеціалізована виставка «НАФТОГАЗЕКСПО - 2016».
Організатор заходу - Міжнародний виставковий центр, за підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Захід проходив у рамках ХIV Міжнародного форуму «Паливно - енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» одночасно з XIV Міжнародною спеціалізованою виставкою «ЕНЕРГЕТИКА В ПРОМИСЛОВОСТІ - 2016» і Міжнародною спеціалізованою виставкою гірничодобувної промисловості «MINING INDUSTRY EXPO - 2016» на єдиному майданчику площею близько 5,5 тис. кв.м. Такий формат проведення надав унікальну можливість учасникам та відвідувачам комплексно, на одному майданчику презентувати технології, обладнання і продукцію широкому колу фахівців та обговорити шляхи реформування взаємопов'язаних галузей.

8 листопада у церемонії відкриття XІV Міжнародного форуму «Паливно - енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» та Міжнародних виставок «Енергетика в промисловості - 2016», «НАФТОГАЗЕКСПО - 2016» та «MINING INDUSTRY EXPO - 2016» взяли участь Перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Карп Галина Василівна, радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Чех Сергій Михайлович, перший віце-президент УСПП Прохоров Сергій Мефодійович, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі, Генеральний директор МВЦ Ткаченко Анатолій Вікторович, а також представники дипломатичного корпусу, Верховної ради України та інші почесні гості. У своєї промові Галина Карп зазначила, що «прагнення стати енергетично незалежною країною спонукає нас до реформування галузі, залучення інвестицій, відкриття нового бізнес - середовища, впровадження нових технологій та підвищення ефективності роботи підприємств». Також вона підкреслила, що організацією Форуму Міністерство здійснює фаховий внесок в економічне зміцнення енергетичної безпеки та держави в цілому.

У цьогорічній виставці «НАФТОГАЗЕКСПО» взяли участь 47 підприємств, з яких 3 компанії представляли Білорусь, Польщу і Чехію. Загалом захід став найбільш ефективнішим бізнес - майданчиком для зустрічей видобувних та експлуатуючих компаній нафтогазового сектору з провідними сервісними організаціями, виробниками і постачальниками обладнання, технологій для галузі.

У рамках виставки ТОВ «НТП Бурова Техніка», ТОВ «УКРНАФТАГАЗСЕРВІС», СЗАО «ФИДМАШ» (Білорусь), ТОВ «Геосинтез інженірінг», ПАТ «Завод обважнювачів», представили обладнання та послуги для виконання робіт по спорудженню та капітальному ремонту нафтових і газових свердловин. ПрАТ «Харківський завод транспортного устаткування» продемонстрував бурову установку УПА-80, що дозволяє виконувати такі роботи. Компанія «ДЖЕРМАН ТУЛЗ ІНСПЕКШЕН» ознайомила з послугами неруйнівного контролю в секторах технологічного устаткування об’єктів нафтогазовидобувної промисловості.

Компресорні станції, газоперекачувальні і газотурбінні агрегати, унікальні види хімічної апаратури, центрифуги, насосне, пневматичне, теплообмінне обладнання, гідравлічний інструмент та багато іншої продукції відвідувачам виставки запропонували найбільші вітчизняні підприємства - ПАТ «Сумське НВО», ТОВ «Cумський завод «Насосенергомаш», ТОВ «Сєвєродонецький завод хімічного нестандартизованого обладнання», ТОВ «ДЕТ-ЮА», ТОВ «ХЕМЗ-ІРЕС», ТОВ «СУРП «Орма-Олімп», ТОВ «Індастріал-Сервіс», ТОВ «НВП «ОПЕКС ЕНЕРГОСИСТЕМИ» та ТОВ «НВЦ «Валідус» який також представив новітні портативні зварювальні генератори MAGIC WELD та MAGIC WELD 200 ТМ «MOSA» (Італія), які є унікальними за характеристиками та функціоналом.

Цікавими і насиченими зразками запірно-регулюючої арматури та обладнання для промислових трубопровідних систем були стенди ПАТ «Конотопський арматурний завод», ПАТ «Київське центральне конструкторське бюро арматуробудування», ТОВ «Контакт», ТОВ «НВП «Техприлад», ПП «ВТ «Вереш-Україна» і ПП «АРТЕЗІЯ». Також підприємство «Еко-Флекс» ознайомило відвідувачів з нержавіючими шлангами і промисловими металорукавами для підводу газу власного виробництва.

СП «Радміртех», ТОВ «НВП «Оріон», ТОВ «СП «УкрПромПоставка» та ТОВ «НВП «УАМ» представили комплексні засоби діагностики, вимірювальної техніки та автоматики для нафтогазової галузі, а ТОВ «ЕКСИМКАРГОТРЕЙД» запропонував відвідувачам метрологічне та хіміко‑лабораторне обладнання для автозаправних станцій, нафтобаз та підприємств нафтохімічної промисловості.

Науково-дослідний потенціал галузі презентували - Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, Івано - Франківський національний технічний університет нафти і газу, ДП «Науково - дослідний інститут нафтогазової промисловості», НАК «Нафтогаз України», Інститут проблем реєстрації інформації НАН України.

Енергетичне обладнання, кабельно-провідникову та світлотехнічну продукцію для нафтогазової галузі представили - ТОВ «НВП «Новокаховський електромеханічний завод», ТОВ «Завод крупних електричних машин», ТОВ «ЛАПП УКРАЇНА ТОВ», ТОВ «ОСП Корпорація ВАТРА», ТОВ «ВМ Україна» та інші.

За дні роботи виставки було зареєстровано більш ніж 4 500 фахівців представників підприємств паливно - енергетичного комплексу та інших галузей промислового виробництва.

У той же час в інших павільйонах МВЦ, площею майже 16 000 кв.м, проводились виставки «Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2016», «AQUA UKRAINE - 2016», «Екологія підприємства - 2016», «КомунТех - 2016», «ДорТехЕкспо - 2016» та «ЄвроБудЕкспо - 2016». Одночасне проведення комплексу виставок суміжних галузей суттєво розширило горизонти промислового огляду продукції та призвело до значного збільшення кількості відвідувачів - більш ніж 12 000 фахівців. Серед них – переважно керівники та висококваліфіковані спеціалісти підприємств, які мали на меті не тільки ознайомитись з експозиціями, але й знайти конкретні технології та обладнання для свого виробництва, провести попередні переговори щодо закупівлі продукції. Учасники виставок відзначили чисельність та якісний склад відвідувачів та ефективність ділових контактів.

ДІЛОВА ПРОГРАМА

8 листопада відбулася І Київська конференція «БУРІННЯ. ІНТЕНСИФІКАЦІЯ. ЕКОЛОГІЯ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ».
Організатори - Нафтогазовий консультаційний центр «НЬЮФОЛК», Спілка буровиків України, за підтримки Міжнародного виставкового центру.
Захід ознайомив учасників з перспективами буріння та інтенсифікації припливу у 2017 році, сучасними ризиками, екологічними проблемами, що виникають при розробці свердловин, та новітніми способи їх вирішення. Серед основних спікерів заходу: перші особи ПАТ «Укргазвидобування», ДВО «Белоруснефть», Tacrom Services, ТОВ «НТП Бурова Техніка», ТОВ «Шлюмберже Сервісіс Україна», NOV - Fidmash.

9 листопада, у рамках ділової програми Форуму: НАК «Нафтогаз України» провів круглий стіл «ЗАПРОВАДЖЕННЯ В УКРАЇНІ ОБЛІКУ ОБСЯГІВ ПРИРОДНОГО ГАЗУ В ОДИНИЦЯХ ЕНЕРГІЇ».
Під час проведення цього заходу були розглянуті питання з впровадження в Україні нових нормативних документів щодо обліку природного газу, гармонізованих з нормативами Європейського Союзу та впровадження розрахунків за природний газ з урахуванням його енергії.

Управління охорони праці, промислової безпеки фізичного та цивільного захисту Міненерговугілля провело Галузеву секцію. Нафтогазова промисловість «ПРОБЛЕМАТИКА, ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ, ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ». Захід був присвячений питанням безпеки праці на об'єктах нафтогазового комплексу.

Загалом участь у діловій програмі взяло біля 400 вітчизняних та іноземних спеціалістів.