This version of the page http://eu.prostir.ua/news/271066.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-24. The original page over time could change.
Проект ЄС “Association4U” консультуватиме урядові інституції, як ефективно виконати Угоду про Асоціацію
EN 
Останні публікації
Звіт про виконання Угоди про асоціацію та Порядку денного асоціації Україна-ЄС
Експерти "на пальцях" пояснили переваги реформ в енергетиці
Підготовлено енциклопедію з експорту до країн ЄС в рамках ПВЗВТ
Путіну залишилось мало простору для маневру
Путін виграв свою війну в Україні - The Washington Post
Останні веб-ресурси
Мережа центрів європейської інформації України розпочала Кампанію «Дні Європи в Україні -2015»
Бібліотека Європейського сусідства
Веб-сайт Асоціації випускників програми Ерасмус Мундус
capacity4dev
Веб‐сайт Європейського року громадян 
Головна / Новини
Додати
19-05-2016

Політичний діалог Україна-ЄС | Адаптація законодавства | Україна | ЄС

Проект ЄС “Association4U” консультуватиме урядові інституції, як ефективно виконати Угоду про Асоціацію

Представництво Євросоюзу в Україні

19 травня 2016 року в Україні розпочато Проект ЄС “Association4U”, який надаватиме технічну допомогу урядовим інституціям України щодо ефективного впровадження Угоди про асоціацію (УА) та надаватиме відчутну експертну підтримку що стосується законодавчого наближення, навчання держслужбовців, координації процесів впровадження УА та комунікації з громадськістю.

«За своїм змістом та об’ємом Угода про Асоціацію між Україною та ЄС є унікальною. Відповідні інституції ЄС здійснюють моніторинг виконання взятих Україною зобов’язань, а саме виконання Угоди дає імпульс для всебічного і глибокого реформування економічного і соціального життя країни. Принципи, поняття та положення Угоди передбачають революційні зміни політичних цінностей та ставлення до змін громадськості», – сказав посол ЄС в Україні, пан Ян Томбінскі, відкриваючи Проекту ЄС Association4U 19 травня 2016 року.

Віце-прем’єр міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, пані Іванна Климпуш-Цинцадзе ознайомила з урядовою стратегією імплементації Угоди про асоціацію Україна – ЄС, підкреслила надзвичайну важливість Угоди як передумови для економічного розвитку країни та покращення соціальних стандартів.

Заступник Міністра Кабінету Міністрів – директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Наталія Гнидюк презентувала успіхи України в ході виконання реформ в рамках УА та підкреслила, що цей процес вимагає добре скоординованих дій галузевих міністерств та відомств, що впроваджують УА, українського парламенту, представників бізнес об’єднань, громадянського суспільства, а також усіх інших зацікавлених сторін. Зобов’язання України в рамках УА – законодавче наближення більш ніж 350 законодавчих актів ЄС, 50% з яких потрібно опрацювати до 2017 року. Це величезний обсяг робіт. Згідно Звіту УОЄІ за 2015 рік прийнято 37 розпоряджень Кабінету Міністрів України про схвалення 150 планів імплементації 219 актів законодавства ЄС. Україна вже підготувала відповідні плани роботи та в процесі їх імплементації взаємодіє з відповідними компетентними органами ЄС.

Під час тематичних обговорень, з учасниками заходу поділилися досвідом інших країн у реалізації асоціації та підготовці до вступу в ЄС: Голова групи підтримки України пан Пітер Вагнер; Секретар комітету Асоціації Польща-ЄС 1994-2004 рр., Генеральний Радник при Міністерстві закордонних справ Польщі, пан Марек Табор; Професор Вестмінстерського Університету, експерт Проекту ЄС Association4U пан Адам Лазовскі. Представник Консорціуму на чолі з GFA, що впроваджує Проект, Директор Проекту пані Карін Рьольке; керівник Проекту Доктор Янош Законі та команда ключових експертів Проекту представили своє бачення успішного впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в світлі цілей та завдань Проекту ЄС ‘Association4U’.

Контактна інформація: ключовий експерт з Комунікацій Проекту ЄС ‘Association4U’ Пані Людмила Косар (+380505479487)
або [email protected]

Довідкова інформація про Проект ЄС ‘Association4U’: Ми – Проект ЄС «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», коротка назва якого – ‘Association4U’, що означає ‘Асоціація для України й для тебе’. Проект фінансується ЄС та впроваджується спільно зі своїм головним бенефіціаром, Урядовим офісом з питань європейської та євроатлантичної інтеграції галузевими міністерствами, що імплементують УА. Головна мета Проекту – посилити спроможність та підвищити продуктивність державних установ України з метою забезпечення комплексного виконання ними зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію.

Коментувати    Версія для друку


Додати коментар:

Ваше ім'я*:
E-mail:
Коментар* :
Код (4 символи)* :
     інше зображення
   

* — поля обов'язкові для заповнення

Анонси
09-06-2017  Церемонія нагородження переможців Євровікторини та Конкурсу відео від Представництва ЄС
10-05-2017  Democracy Reporting International оголошує набір на Школу «Майбутній державний службовець»
03-05-2017  ОГОЛОШЕНО НАБІР НА ШКОЛУ МОЛОДИХ ЛІДЕРІВ
додати    більше анонсів

Опитування
Якими є Ваші очікування від співпраці України та ЄС у візовій сфері?

Очікую на скасування візового режиму наступного року

 — 528

Сподіваюся, що шенгенську візу найближчим часом отримати буде легше

 — 182

Думаю, що збільшиться кількість довготривалих багаторазових віз

 — 133

Мені байдуже

 — 75

Всього голосів: 918

Архів опитувань
Запропонувати тему
Ініціативи
  • Всеукраїнська мережа центрів європейської інформації
  • Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження"
  • Мережа представників Програми "Молодь в дії"
  • Мережа проєвропейських організацій України
  • Мережа тренерів з рольових ігор з європейської інтеграції
  • Мережева програма Схід-Схід Інституту Відкритого Суспільства
  • Українська асоціація Європейських студій
  • Українська мережа європейських клубів

Проекти








 
© 2007 – 2009   Портал "Європейський простір". Використання матеріалів вітається за умови гіперпосилання: http://eu.prostir.ua