This version of the page http://te.20minut.ua/blogs/to-ghes-chi-tes.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-19. The original page over time could change.
То ГЕС чи ТЕС? - Блог Олександр Вільчинський на te.20minut.ua
Інші блоги

То ГЕС чи ТЕС?

  • Автор: Олександр Вільчинський
  • Український прозаїк, журналіст, науковець, асистент кафедри журналістики ТНПУ. Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002», володар гран-прі і першої премії «Коронація слова 2003»

  • access_time
  • chat_bubble 3

Звичайно, можна зрозуміти і тих, хто виступає проти будівництва каскаду ГЕС на Дністрі так само, як можна зрозуміти і протестувальників проти скошування трави. Бо ж нескошена трава дає притулок більшій кількості комах та гризунів, а отже — ближче до дикої природи. І взагалі піаритись на боротьбі за екологію — це найбільш вдячна тема, після боротьби з корупцією, звісно. Ще, пригадую, не так давно такого ж штибу “активісти” із таким самим запалом боролися спершу з парковками, а потім із заправками. Тепер, видно, покупляли машини й затихли. І тому з сумом спостерігаю нову хвилю пропаганди, де слово дається винятково “захисникам Дністра” і жодної можливості висловитися тим, хто захищає право людей дихати чистим повітрям і при цьому ще й користуватися електрикою. Бо ж альтернативою ГЕС є лише ТЕС, тобто, де замість води електроенергію вироблятиме тепло від спалювання вугілля, газу чи мазуту, чи ще якогось торфу. Є ще правда “мирний атом”, але після Чорнобиля це вже якось зовсім не модно... Я вже колись писав, що, можна сказати, виріс біля ГЕС, що у Боднарівці поруч з Гусятином, куди щоліта на канікули приїздив до бабці. І водосховище, утворене станцією, було і є окрасою та чудовим місцем відпочинку. А що вже казати про рукотворне диво — Бакоту, на тому ж Дністрі, що утворилося після будівництва Новодністровської ГЕС. Таких див у нас на Дністрі може зявитися аж шість і можна лише уявити, які нові можливості відкриються для відпочинку в межах області, вже не кажучи про електроенергію і нові робочі місця... І як це захисники екології ще не додумалися, що гребля на нашому озері — це також протиприродно? І у свій час також чиїсь городи затопило. То може і його спустити на догоду професійним активістам, нехай знову будуть мочарі і луки?

Коментарі (3)

Ви не авторизовані

  • Oleksandra Lukavetska

    О так, Олександре, смердючі водорості посеред тернопільського ставу щороку приваблюють тисячі тернополян та гостей міста помилуватися цвітінням синьо-зелених. Ваша правда. Вам раджу трохи заглибитись в тему, перш ніж  писати усілякі нісенітниці. Вроді лауреат,  володар гран-прі ітд ітп, а такі речі пишите. Ай-ай-ай!

    Олекса Вільчик reply Oleksandra Lukavetska

    У чому мені Вас переконувати? У тому, що Ви самі ходяча нісенітниця? )) Так все одно ж не повірите ))

    Олександр Захарченко reply Олекса Вільчик

    А чому ви одразу переходите на образи, як О.Барна?

    У своїй статті Ви не лише показуєте свою необізнаність в темі, котру зачипаєте, а й безпідставно ображаєте людей, котрі намагаються зберегти унікальну природу та власні домівки. Якщо Вам начхати на людей та на їх долі - то так і скажіть. А то тільки про грушки на вербі написали, та й незнайомих людей безпідставно образили. І не соромно Вам у Вашому віці?
Олександр Вільчинський - Інші дописи автора
Наші парки

Може, у нашої міської влади колись дійде черга і до парків. Аби зробити їх ще кращими і щоб справді за європейськими й світовими...

Суниці крізь цемент

Ця цементована стежка, що веде від хвіртки до сходів, здається, була з тріщиною із самого початку. Ще коли придбали її разом...

Непоставлена пєса

Вже от майже десять років, як написав її, комедію з елементами фарсу “На всі гроші”. Написав радше для читання,...

Після ЛГБТ

Ми не бачилися рівно півроку і ось раптом зустрілися на вокзалі. Він, здається, навіть підріс, що й не дивно у його вісімнадцять...

Блог

Ігор Дуда

Об’єднання спільним недругом

Олександр Вільчинський

Солодкий Адоніс

Світлана ГРИВАС

Лавка-сповідальня

Олександр Вільчинський

Facebook
Всі блоги
Головне

photo_camera На Яблучний спас тернополяни йдуть у церкву з кошиками та у вишиванках

На Чортківщині антресоль впала на 3-річного хлопчика. Малюк загинув

Головному поліцейському Тернополя подарували два тухлих яйця

Знайшли тіло хлопчика, який зник під час відпочинку з батьками на Сереті (ОНОВЛЕНО)

Агрохолдинг «МРІЯ» завершив збір ранніх зернових (новини компаній)

Фотоконкурс "Я люблю Тернопіль"

Від читачів

ДО УВАГИ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА СУБ’ЄКТІВ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ

Пожежники-рятувальники побували у Козівському райцентрі зайнятості

Відбудеться виїзд мобільного інформаційного пункту у с. Лопушне

Відбудеться виїзд мобільного інформаційного пункту у місто Почаїв

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у Козлівській селищній ОТГ

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у селище Козова

Мобільний інформаційний пункт управління юстиції завітав у м. Бережани

У тернопільський став тоннами скидають нечистоти

Варварське нищення бруківки на набережній Тернопільського ставу

«Квитки до успіху» роздавали у Підволочиську

Читати ще новиниarrow_drop_down
Свіжий випуск

№ 33 від 16 серпня 2017

Читати номер
Всі номери >
Правила користування сайтом

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на 20minut.ua та супроводжувальної примітки: "Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих засобах масової інформації можливе винятково у разі письмового дозволу правовласника."

  • phone_in_talk (0352) 43-00-50
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook