This version of the page http://vet.bayer.ua/uk/usefull/kids/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-16. The original page over time could change.
Байєр ветеринарія - Діти і тварини

Гаряча лінія

Якщо Ви бажаєте повідомити про небажане явище або скаргу на якість продукції, що виникли при застосуванні лікарських засобів компанії «Байєр» в Україні, будь-ласка передайте інформацію своєму лікарю, в Регуляторний Орган.

Також можна надіслати повідомлення на електронну адресу PV_Ukraine@bayer.com, або звернутись на безкоштовну гарячу лінію компанії «Байєр» за телефоном 0 800 4002 19.

закрити

За додатковою інформацією або зі скаргами звертайтеся за адресою:

ТОВ «БАЙЄР», вул. Верхній Вал, 4-Б
м. Київ, Україна 04071
Тел.: +380 44 220 33 42
Факс: +380 44 220 33 40

Або надсилайте свої питання у розділі «Запитайте у експерта»

закрити

Як дізнатися, чи є у улюбленця вушний кліщ?

1. Зверніть увагу, чи є надлишок сірки.

Вушні кліщі провокують клітини, що вистилають вушний канал, виробляти більшу кількість сірки, це своєрідний механізм захисту. Зазвичай сірка виглядає як темна воскоподібна маса, коричневого або чорного кольору, і може бути помилково прийнята за бруд в вусі. Іноді можна помітити неприємний запах із вуха.

2. Поспостерігайте, якщо у тварини є ознаки свербіння.

Вушні кліщі викликають роздратування, тому тварини часто чешуть уражене вухо, іноді трясуть головою. Розчісування може призвести до пошкодження шкіри вуха, що провокує додаткове інфікування, кровотечу та біль. У тварин, які страждають отодектозом тривалий період часу, у вушному каналі з'являються запальні поліпи і кров'яні пухирі. У важких випадках отодектоз може посилитися до гнійного запалення вуха, втрати рівноваги при ходьбі та глухоти.

3. Придивіться до положення тіла тварини.

При отодектозі голова тварини часто схилена в сторону ураженого вуха. Це ознака дискомфорту, який спровокований болем в області вуха.

4. Перевірте інших тварин, які знаходяться в контакті.

Вушний кліщ легко передається між тваринами тому, якщо Ви запідозрили проблему в однієї тварини, швидше за все інші теж вражені, навіть якщо очевидних ознак немає. Це необхідно враховувати при лікуванні: якщо Ви пролікували тільки одну тварину, інші можуть служити постійним джерелом зараження. Для успішної боротьби з вушних кліщем необхідно пролікувати всіх тварин, які знаходяться у близькому контакті.

5. Зверніться до ветеринарного лікаря, якщо Ви помітили хоча б один з перерахованих симптомів.

За допомогою мікроскопа або ауріскопа (приладу для огляду вуха, горла і носа) ветеринарний лікар зможе точно поставити діагноз: виявити вушних кліщів, переконатися, що барабанна перетинка ціла, що вкрай важливо перед призначенням лікування.

закрити
  • Контакти
  • Гаряча лінія
  • Bayer group
--> --> --> --> --> --> --> -->

Як зберегти здоров’я домашніх улюбленців і своєї сім’ї

Невидима загроза – гельмінти

Зараженість домашніх собак і кішок гельмінтами (глистами) досягає 78 %, а дикі і бездомні тварини заражені, як правило, практично на 100 %. З 82 видів гельмінтів, зареєстрованих у кішок і собак, 32 можуть заражати людину. Носієм небезпечних для людини гельмінтів може стати БУДЬ-ЯКА тварина.

Як заражається гельмінтами кішка або собака?

  • Від матері
  • Через бліх
  • Споживаючи сире м’ясо
  • Через навколишнє середовище
  • Через гризунів

Люди можуть легко заразитися гельмінтами від своїх улюбленців:

  • Під час догляду, чищення.
  • Під час тісного фізичного контакту, при погладжуванні, обіймах.
  • Під час облизування тваринами обличчя, продуктів тощо.
  • Яйця гельмінтів тварин можуть знаходитися в ґрунті, пісочниці, траві, на асфальті і звідти заноситися в будинок з немитими руками або взуттям.

Що необхідно знати про гельмінти власникам домашніх тварин

  1. Представники усіх без винятку вікових груп людей можуть підхопити гельмінтоз.
    В Україні щорічно реєструється 300–400 тисяч випадків гельмінтозів. Але особливо поширені гельмінтози серед дітей (80 % випадків) 1, 3.
  2. Гельмінти здатні викликати безліч вторинних захворювань.
    Патологічний вплив гельмінтів на організм пов’язаний як з їхнім безпосереднім втручанням (пошкодження слизової оболонки кишечника, жовчовивідних шляхів, підшлункової залози), так і опосередковано – «збоями» в роботі імунної системи, алергічними реакціями і навіть онкологічними захворюваннями. Доведено, що у заражених гельмінтами дітей знижується вироблення захисних антитіл при вакцинації1. Гельмінтози у дітей призводять до затримки фізичного і психічного розвитку. Більше ніж 100 мільйонів дітей у світі внаслідок гельмінтозів мають затримки росту і розумового розвитку.
  3. Діагностувати гельмінтози досить складно, інформативність методів діагностики коливається від 12–20 % при звичайному аналізі калу і до 70–80 % при імунологічних аналізах1.
  4. Дегельмінтизація тварин не рідше ніж 4 рази на рік надійними засобами – запорука здоров’я всієї сім’ї .
    Загроза, яку несуть гельмінти, може бути знижена тільки завдяки освітнім програмам і дегельмінтизації. Оптимальний режим дегельмінтизації, рекомендований Європейським співтовариством боротьби з паразитами домашніх тварин (ESCCAP), – щокварталу, тобто 4 рази на рік8.

«Батьки часто запитують: чи потрібно задля профілактики давати дітям таблетки від глистів, коли вдома живе собака?
Насправді тварині раз на три місяці ветеринари повинні провести антигельмінтну терапію. Якщо цього правила дотримуються, а у вашої дитини немає ознак зараження, то і лікувати її не потрібно» Головний дитячий інфекціоніст Міністерства охорони здоров’я України, д.м.н., професор Сергій Крамарєв4

Дронтал® – антигельмінтик для кішок і собак, якому можна довіряти, тому що:

  • Дронтал® – визнаний у світі: Дронтал® плюс зареєстрований у 97 країнах, Дронтал® для кішок – у 70.
  • Дронтал® захищає від усіх видів гельмінтів шлунково-кишкового тракту, які небезпечні для здоров’я тварин і людини і найчастіше зустрічаються в Україні і Європі5,6,7.

Обіймайтеся без страху заразитися!

Програма дегельмінтизації тварин препаратом Дронтал® плюс і Дронтал® для кішок:

Обробка Вік Для дорослих тварин
Перша 2 тижні Кожні 3 місяці. У випадку,підвищеного ризику зараження – щомісяця.
Друга 4 тижні
Третя 8 тижнів
Четверта 12 тижнів
П’ята 4 місяці Самок перед спарюванням,і за 10 днів до пологів. Усі,наступні дегельмінтизації під час лактації
проводити в той же самий час, що і щенятам/кошенятам.
Шоста 5 місяців
Сьома 6 місяців
Восьма 9 місяців
Дев’ята і
наступні
Кожні 3 місяці

При лямбліозі у собак режим застосування Дронтал® плюс:
1 таблетка на 10 кг ваги, 3 дні поспіль.

Використані джерела:

  1. Гельмінтози в Україні: сучасний стан проблеми. – Газета «Новини медицини та фармації», №10 (416) 2012, www.mif-ua.com/archive/article/30576.
  2. Гельмінтози – чи є актуальною ця проблема? Інформація для хворих. Головний військово-медичний клінічний ордена Червоної Зірки центр ГВКГ. www.gvkg.kiev.ua.
  3. Гельмінти (глисти) і алергія. Лікування гельмінтів (лікування глистів) у дітей – сучасні підходи evroklinika.com.
  4. Сергій Крамарєв. Найнебезпечніше при харчовому отруєнні дитини – зневоднення організму. – www.fakty.ua/183568-detskij-infekcionist-sergej-kramarev-samoe-opasnoe-pri-picshevom-otravlenii-rebenka-obezvozhivanie-organizma.
  5. Клименко О.С. Аналіз епізоотологічної ситуації щодо гельмінтозів собак у приватних господарствах Полтавської області. – Вісник Полтавської державної аграрної академії, №3 2011 р., с. 127–129.
  6. Ліпін А., Санін А., Зінченко Є. Гельмінтози. – Ветеринарний довідник. Традиційні та нетрадиційні методи лікування кішок. 2002. – Медична бібліотека: навчальна і довідкова література на медичну тематику українською мовою. www.medbib.in.ua/gelmintozyi.html
  7. Сергієнко Є.І. Розповсюджені гельмінтози травного тракту людини. – Журнал «Ліки України». – №7, (153) 2011. – С. 18–24.
  8. European Scientific Council Companion Animal Parasites. Worm Control in dogs and cats. Guideline 01, Second Edition – September, 2010.