This version of the page http://www.aquaizol.ua/ua/krovelnyj-kalkulyator (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-03. The original page over time could change.
Покрівельний калькулятор бітумної черепиці | «Акваизол»
  • en
  • укр
  • Рус

Онлайн-калькулятор: розраховуємо кількість матеріалів, необхідних для покрівлі або фасаду Вашого будинку

Як користуватися калькулятором

Якщо у Вас вже є креслення будинку, за допомогою нашого онлайн-калькулятора можна розрахувати кількість матеріалів, необхідних для його покрівлі або фасаду. Для цього Вам знадобляться дані з розмірами будинку. Для підрахунку дотримуйтесь покрокових інструкцій.

Однак, слід пам'ятати: якщо архітектурний проект є складним, для отримання точних результатів потрібен індивідуальний підхід до процедури розрахунку матеріалів. Чого неможливо домогтися в режимі онлайн-калькулятора. Подібну послугу Ви завжди можете отримати в наших представницьких офісах в Україні.

Коник – верхнє горизонтальне ребро даху, утворене перетинанням двох покрівельних скатів. Для додаткового захисту від опадів і посилення естетичного ефекту тут встановлюється коньковий елемент.

Торець – бічна частина покрівельного ската. У цьому місці покрівля піддається значним вітровим навантаженням. Для захисту країв покрівельного матеріалу від вітру і підпокрівельного простору від вологи на торцях кріпляться торцеві або вітрові планки.

Карниз – нижня частина покрівлі, що нависає над спорудою. Виконує функції захисту поверхні стіни від дощової води. При цьому покрівельний матеріал в цих місцях сам потребує додаткового захисту від негоди. З цією метою тут встановлюється карнизна планка.

Ендова (розжолобок) – внутрішній запалий кут, утворений двома скатами покрівлі. Одне з найбільш вразливих місць скатної покрівлі. Вимагає підвищеної уваги при монтажі – установки додаткової гідроізоляції і спеціальних добірних елементів – розжолобків.

Примикання – ділянка з'єднання покрівлі із стіною або трубою. Так само, як і розжолобки, вимагає установки додаткової гідроізоляції та відповідних добірних елементів – примикань.

Вентиляційні елементи (аератори, вентиляційні коники) – виконують функцію вентиляції підпокрівельного простору, запобігаючи утворенню конденсату і виникненню гниття в «покрівельному пирозі». Обов'язкові до установки на всі види бітумних (м'яких) покрівель.

Кріплення (саморізи, клей, клямери і т. д.) – те, за допомогою чого покрівельний матеріал та добірні елементи кріпляться до основи. При монтажі металочерепиці використовуються покрівельні саморізи з прокладкою із спеціальної атмосферостійкої гуми. Колір головки таких саморізів підбирається під колір покрівельного покриття. При установці бітумної черепиці використовуються оцинковані цвяхи з широкою головкою і бітумна мастика.

Крок 1. Введіть необхідну кількість матеріалів:
Найменування Одиниці виміру Кількість
Площа покрівлі м кв.
Коники п.м
Карнизи п.м
Торець п.м
Ендова п.м
Примикання п.м