This version of the page http://www.visti.tv/new.aspx?newsid=24877 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-01. The original page over time could change.
Гроші за ідеї - перший Харківський бізнес-інкубатор | Харківські Вісті
Всі   НОВИНИ

ФОТО



У Харкові закінчили досудове розслідування щодо виробників сурогатного алкоголю (ВІДЕОКОМЕНТАР)


фотогалерея »



ГАРЯЧА ЛІНІЯ


Новини партнерiв
Loading...

Суспільство

Гроші за ідеї - перший Харківський бізнес-інкубатор


27 лютого 2014 12:25
переглядів: 952



Завантаження програвача
 

Рейтинг новини : 5.00  

Академічний бізнес-інкубатор для стартапів відкрили в університеті міського господарства. На цій площині розвиватимуть бізнес ідеї та надаватимуть їм чималу матеріальну підтримку - по тридцять шість тисяч гривень на кожен із 5 проектів. Для кого є шанс отримати закордонний грант та хто вже розподіляє отримані кошти, знає Галина Михайлова.

Гроші плюс інформаційна та консультаційна підтримка, а також надання приміщення та стартової оргтехніки. Новостворений проект бізнес-інкубатору переважно фінансується міністерством зовнішніх справ Польщі. Реалізаторами ж виступає міжнародна фундація ПАУСІ, що діє як на теренах України, так і в її західній сусідці. Проект триває вже рік. За цей час відібрали найбільш цікаві ідеї та підготували так званих інкубантів - тобто самих майбутніх бізнесменів.
Кшиштоф Фільцек заступник виконавчого директора фундації україно-польської співпраці PAUCI

Учасники проекту передусім готували бізнес-план. Його оцінювала змішана, україно-польська комісія. Основними критеріями виступали оригінальність проекту, можливість реалізації та затребуваність виготовленого продукту

Таких проектів вже обрали 5. Вони стосуються сфери надання побутових посуг населенню, енергоаудиту, ресурсозбереження, вирощування овочів та навіть безпеки на дорогах. Досягти комерційного успіху - тобто вийти з інкубатора вони мають у найближчі два роки. Проте і самі ідеологи цих проектів також мають внести свою лепту.

Наталя Мущинська директор бізнес-інкубатора

это должно быть софинансирование, свой труд, возможно какая-то техника, или свои вклады в развитие сайта фирмы. Это тоже будет все учитываться Мы будем следить за тем что они будут делать, как они будут делать, как они будут закупать это все. Они будут подавать отчеты как в инкубатор так и в фундацию ПАУСИ

Один із проектів - світловідбивні аксесуари. Починався він як соціальний. Автори встигли завітати до 41 школи і розповісти дев"яти з половиною тисячам дітей про те, як убезпечити себе на дорозі за допомогою таких дрібничок. Наразі проект переходить у комерційну площину.

Микола Овчаренко автор проекту
Раньше мы использовали проект только в социальных целях, поскольку в первую очередь хотели защитить детей. Но мы понимаем что так же есть и активные участники движения - велосипедисты, роллеры которым тоже необходима защита и эти изделия помогают заметить пешехода с дистанции 150 метров - таким образом водитель успеет среагировать

Стати автором проекту та взяти участь у роботі бізнес інкубатора може кожен харків"янин, проте перевага все ж таки надається студентам міських ВИШів. Проте навіть якщо грант здобути не вдастся - отримати консультацію з просування бізнесу можна буде в університеті міського господарства, де і розміщується центр.

Галина Михайлова Вадим Макарюк Віталій Осьмачко Вісті





Якщо ви помітили орфографічну, стилістичну або іншу помилку на цій сторінці, просто виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.





При використанні матеріалів з сайту Служби новин "Вісті" гіперпосилання на джерело обов'язкове!