This version of the page http://www.arthousetraffic.com/ua/films/the-event/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-31. The original page over time could change.
Подiя - Arthouse Traffic

ФЕСТИВАЛІ І ПРЕМІЇ:

Подiя

З 05 Листопада 2015
Країна: Нідерланди, Бельгія, 2015
Хронометраж: 74 хв.
Жанр: документальний фільм
Режисер: Сергій Лозниця («Щастя моє», «Майдан»)

Невдала спроба державного перевороту (путчу), здійснена у Москві у серпні 1991 року групою реакціонерів із ЦК КПРС, стала прелюдією до краху радянського режиму. СРСР розпався невдовзі після путчу, і триколірний прапор суверенної Російської Федерації замайорів над Кремлем.

У той час, як президента СРСР Горбачова силоміць утримували у його кримській резиденції, телеканали, контрольовані путчистами, транслювали замість випусків новин балет «Лебедине озеро», а натовпи протестувальників збиралися біля Білого Дому в Москві на захист оплоту демократичної опозиції, очоленої Борисом Єльциним, у місті Ленінграді тисячі розгублених, переляканих, схвильованих і зневірених людей теж вийшли на вулиці, аби стати частиною події, котра, здавалося, мала змінити їxні долі.

Чверть століття потому Сергій Лозниця звертається до драматичних сцен серпня 1991 року і до події, що увійшла до сучасної європейської історії як момент «народження російської демократії». Що ж насправді сталося в Росії у серпні 91-го? Що за сила керувала юрбою на Палацовій площі у Ленінграді? Що за свідчення представлено на екрані: колапс режиму чи його креативний ребрендинг? Хто ці люди, що дивляться у камеру: переможці чи жертви?


ТРЕЙЛЕР

Твитнуть

МАТЕРІАЛИ ФІЛЬМУ

лист від Інституту нац. пам'яті щодо демонстрації фільма→ завантажити, 0 Кб

АФІША (JPG)→ завантажити, 514 Кб

ВИДЕОНАРЕЗКА (MOV)→ завантажити, 0 Кб

ПРЕСС-КИТ (PDF)→ завантажити, 2 Mб

КАДРИ У ПОЛІГРАФІЧНІЙ ЯКОСТІ→ завантажити, 32 Mб

ТРЕЙЛЕР (DCP)→ завантажити, 0 Кб

ТРЕЙЛЕР (MOV)→ завантажити, 0 Кб

НЕЗАБАРОМ НА ЕКРАНАХ

Божевільні сусіди

Дата релізу: 17 Серпня 2017

У запалі передвиборчих дебатів рафінований буржуа Жан-Етьєн Фужероль необережно кидає з екрану телевізора, що його улюблена Франція відкрита для будь-яких іммігрантів.

Рівень чорного

Дата релізу: 31 Серпня 2017

50-річчя стає початком складного етапу в житті весільного фотографа Кості. Все, що він любив і до чого був прив’язаний, відходить назавжди.

Удача Лохана

Дата релізу: 07 Вересня 2017

Два брати планують зухвале пограбування під час гонки NASCAR в Північній Кароліні.

Квадрат

Дата релізу: 21 Вересня 2017

Крістіан працює куратором музею сучасного мистецтва. Одного разу у Крістіана крадуть телефон і гаманець.

Гарні часи

Дата релізу: 19 Жовтня 2017

Після невдалого пограбування банку молодший брат головного героя потрапляє до в'язниці.

Подвійний коханець

Дата релізу: 02 Листопада 2017

Історія про молоду француженку Хлою, яка страждає від депресії. Дівчина звертається за допомогою до привабливого психотерапевта Пола.