This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/tz-pozhtekh-2016-ua.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-03. The original page over time could change.
XV Міжнародний виставковий форум «Технології захисту/ПожТех - 2016» Київ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38(044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика форуму
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Конкурс
    • Відеопрезентація
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2015

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
ХV МІЖНАРОДНОГО ВИСТАВКОВОГО ФОРУМУ
ТЕХНОЛОГІЇ ЗАХИСТУ/ПОЖТЕХ-2016

Про виставку офіційно:

ЧЕЧОТКІН МИКОЛА ОЛЕКСАНДРОВИЧ
Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій

З огляду на актуальність питань, які знаходяться в межах компетенції і безпосередньо відповідальності Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ми готові презентувати вам найкращі здобутки провідних вітчизняних і зарубіжних розробників засобів безпеки та захисту, які відповідають європейським стандартам і сучасним тенденціям світового технічного розвитку. Це і нові зразки пожежної техніки та аварійно - рятувального обладнання, і сучасні системи та засоби пожежогасіння, і засоби зв’язку й сповіщення, індивідуальні засоби захисту тощо.


11 жовтня 2016 року, напередодні Дня захисника України у Міжнародному виставковому центрі почали роботу ХV Міжнародний виставковий форум "Технології захисту/ПожТех - 2016", ХІІІ Міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та безпека – 2016" та Х Міжнародний авіакосмічний салон "Авіасвіт-ХХІ".

Виставки відкрили:
Секретар РНБО – Олександр Турчинов
Міністр внутрішніх справ – Арсен Аваков
Міністр оборони – Степан Полторак

У церемонії відкриття також взяли участь:
Начальник Генерального Штабу ЗСУ – Віктор Муженко
Командувач Національної гвардії України – Юрій Аллеров
Голова Державної прикордонної служби – Віктор Назаренко
Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Юрій Бровченко
Генеральний директор ДК "Укроборонпром" – Роман Романов
Генеральний директор ТОВ "Міжнародний виставковий центр" – Анатолій Ткаченко

Почесні іноземні гості:
Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща – Павел Солох
Міністр національної оборони Румунії – Міхнеа Моток
Федеральний Міністр оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакистан – Хуссейн Ран Танвір
Аташе з питань оборони при посольстві Великої Британії, Капітан 1-го рангу Королівських ВМС – Карен МакТір
а також інші представники дипломатичного корпусу.

Роботу виставки висвітлювали 278 представників ЗМІ із 182 акредитованих медіаресурсів, в тому числі з 15 іноземних, серед яких прес - агентство Міністерства оборони Франції (SITTA), Jane’s Defence Weekly, Associated Press, BBC News, Radio France Internationale, European Security and Defence Mittler Report Verlag, агентство "Lundi13", Phoenix Satellite Television Holdings Limited, Сіньхуа ІА, Polskie radio, Польське агентство преси та інші.

Програму виставок склали 32 науково-практичних та презентаційних заходів.
Формат спільного проведення перетворив виставки на масштабний міжнародний бізнес-науковий форум, присвячений повному комплексу питань безпеки держави та суспільства. В цілому 3 виставкові заходи розмістилися на площі понад 30 000 кв.м - 26 000 кв.м у трьох павільйонах та більше 5000 кв.м на відкритих майданчиках. Загальна кількість учасників – 477 підприємств, в т.ч. 45 іноземних з 15 країн (Китай, США, Швейцарія, Швеція, Об’єднані Арабські Емірати, Білорусь, Польща, Чехія, Італія, Ізраїль, Великобританія, Бельгія, Фінляндія, Франція, Ірландія).

За запрошенням Міністерства оборони України та ДК "Укроборонпром" виставки відвідали офіційні іноземні делегації з 12 країн:
1. Польща – Керівник Національного бюро безпеки Республіки Польща
2. Румунія – Міністр національної оборони Румунії, заступник начальника Генерального штабу
3. Чехія – заступник Міністра промисловості і торгівлі
4. Пакистан – Міністр оборонної промисловості, керівники Генерального штабу Сухопутних військ Збройних Сил, представники оборонної промисловості
5. Катар – Голова Комітету військової індустріалізації
6. Словаччина – представники Міністерства оборони
7. Угорщина – представники космічного бюро Міністерства національного розвитку
8. Латвія – представники Міністерства оборони
9. Литва – представники Міністерства охорони краю
10. Бахрейн – представники Міністерства оборони
11. Нігерія – представники Міністерства оборони
12. Об’єднані Арабські Емірати – представники оборонних відомств.

В дні роботи заходів Міжнародний виставковий центр відвідали більше 18 000 спеціалістів.
В цілому відчувається зростання інтересу до вітчизняної індустрії оборони і безпеки з боку зарубіжних підприємств. Представники приблизно 100 компаній з 29 країн (Канада, Швеція, Німеччина, Фінляндія, Франція, Іспанія, Італія, Чехія, Польща, Литва, Латвія, Австрія, Угорщина, Нідерланди, Великобританія, США, Грузія, Білорусь, Туреччина, Індія, Пакистан, Кувейт, Єгипет, Бангладеш, ПАР, Саудівська Аравія, Боснія і Герцеговина, Ізраїль, Австралія) стали відвідувачами виставок.

Зокрема, у ХV Міжнародному виставковому форумі "Технології захисту/ПожТех-2016" взяли участь 95 підприємств – українські та іноземні виробники (Швейцарія, Ірландія, Польща та Білорусь).

Виставка проходить за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Громадської спілки "Міжнародна Асоціація цивільного захисту України". Партнер виставки – Асоціація "Техногенна безпека і цивільний захист населення".

Цьогорічний форум "Технології захисту/ПожТех-2016" був присвячений визначній даті – першому пожежному автомобілю України виповнилося 100 років. Форум мав відповідне тематичне спрямування. З цієї нагоди Український науково - дослідний інститут цивільного захисту за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій ініціював випуск серії художніх поштових марок, конвертів та листівок "Історія пожежного транспорту України". Крім того, Національний банк України здійснив випуск відповідної тематичної монети 5-гривневим номіналом із зображенням першого пожежного автомобіля України.

Про значимість виставкового заходу та його актуальність для країни і для кожного свідчить значна кількість відвідувачів – близько 5000 спеціалістів із 15 країн світу (Великобританія, Італія, Туреччина, Польща, Чехія, Німеччина, Угорщина, США, Фінляндія, Іспанія, Австрія, Ізраїль, Єгипет, Білорусь та Україна). Така велика кількість відвідувачів говорить про активну позицію громадян у сфері індивідуальної і колективної безпеки як на виробництві, так і в повсякденному житті. Адже у всіх розвинених державах світу одним із найважливіших показників рівня розвитку та безпеки функціонування підприємства є стан пожежної безпеки, системи охорони праці та безпеки виробництва.

Експозиційна частина була представлена кількома тематичними напрямками: "Пожежна безпека будівель, споруд та територій", "Технічне оснащення пожежних та аварійно - рятувальних загонів", "Індивідуальні засоби захисту", "Охорона праці та промислова безпека", "Ядерна та радіаційна безпека" та іншими. Зокрема, наступними підприємствами:

Компанія "Альхім" (Україна) продемонструвала на виставці піноутворювач "Альпен" власного виробництва для гасіння пожеж класів А і В. Відповідність продукту "Правилам аварійно - рятувального та протипожежного забезпечення польотів в цивільній авіації Україні" дозволяє використовувати піноутворювач на аеродромах та в аеропортах.

ТОВ "Д-33" (Україна) продемонстрували вогнезахисну фарбу Amotherm Steel WB виробництва італійської компанії J.F. Amonn SpA/AG.

ПП "Атемлюфт-Газ Техніка" (Україна) презентували відвідувачам дихальний апарат на стислому повітрі "MSA AirXpress Fire", повнолицьову панорамну маску "3S-PS-MaXX", рятувальний ковпак "RespiHood". Також підприємство надає професійні послуги з технічної підтримки товарів.

Компанія "Вебком" (Україна) презентували засоби колективного захисту від ядерних, хімічних, біологічних загроз. Компанія є системним інтегратором рішень в сфері цивільного захисту. Є офіційним дистриб'ютором компанії "Beth-El Zikhron Yaaqov Industries Ltd." (Ізраїль) в Україні.

Відвідувачів навчали наданню першої медичної допомоги на стенді Деснянської районної організації Товариства Червоного Хреста України (Україна), також організація забезпечує медичну допомогу під час спортивних та масових громадських заходах.

В експозиції компанії "Капітель-Дніпро" (Україна) був представлений весь спектр високоефективних матеріалів для вогнезахисту та антикорозійної обробки будівельних конструкцій та комунікацій.

Офіційний представник в Україні концерну "Brandschuts Technik Mueller" (Німеччина) – компанія "Марко ЛТД" (Україна) презентували на виставці синтетичні, плівкостворюючі піноутворювачі AFFF-106, TRIDOL 6-10, СИНТО, S.F.P.M. для гасіння пожеж різної складності. Підприємство є виробником устаткування для оснащення пунктів ТО вогнегасників; дизельних, пожежних мотопомп.

НВП "ОЗОН С" (Україна) продемонстрували на виставці блок оповіщення БО-FM-05, що забезпечує інформування та оповіщення людей на відкритих територіях. Особливістю пристрою є його автономне електроживлення. Блок оповіщення має вбудоване джерело живлення – сонячну та акумуляторну батарею.

НВП "Пірена" (Україна) продемонстрували засоби пожежогасіння, індивідуального захисту, а також протипожежне спорядження та обладнання. Компанія є ексклюзивним представником "Para La Oro" (Республіка Білорусь) та офіційним дилером "Harvik Rubber Industries" (Малайзія).

ТОВ "Стар Технолоджи" (Україна) – офіційний та уповноважений партнер світових лідерів у сфері безпеки: "Полімастер" (Республіка Білорусь), "Environics Oy" (Фінляндія), "WONWOO Engineering Co." (Корея), "Blücher GmbH." (Німеччина), "Raytec" (Великобританія) – пропонує свої послуги із забезпечення радіаційної, хімічної, біологічної та ядерної безпеки.

ПП "Статус-С" (Україна) презентували дихальні апарати, рятувальні подушки, пневматичні намети, захисний одяг, спорядження для пожежних та рятувальників таких компаній, як "Scott" (Великобританія), "Lubawa" (Польща), "Holik" (Чехія), "PAB" (Хорватія), "Protektor" (Польща).

Представник "Bronto Skylift" (Фінляндія) в Україні – ТОВ "Транс-Сервіс-КТТ" (Україна) надали рекламну інформацію про гідравлічні підйомники на автомобільних шасі підвищеної прохідності з робочою висотою підйому від 50 до 112 м для пожежогасіння та евакуації людей під час ліквідації пожеж у висотних спорудах.

ТОВ "НВП "Украгротех" (Україна) пропонують свої послуги у сфері розробки планів ліквідації аварійних ситуацій, комплексу автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій.

Спеціальний захисний одяг пожежних, каски і шоломи для пожежних і рятувальників, дихальні апарати зі стисненим повітрям, піноутворювачі для пожежогасіння, засоби індивідуального захисту, а також інше аварійно - рятувальне та пожежно - технічне обладнання було продемонстроване ТОВ ПТО "Талан" (Україна).

ТОВ "Видавництво "ФОРТ" (Україна) запропонували на розсуд відвідувачів - спеціалістів нормативно - технічну літературу та наочні посібники, знаки безпеки, елементи оформлення кабінетів з цивільного захисту, пожежної безпеки, охорони праці.

Модулі і устаткування автоматичних систем газового пожежогасіння, вогнегасники пересувні вуглекислотні, запасні частини до них, градирні вентиляторні "ІВА" та "Харків", вентилятори осьові, металоконструкції на замовлення, котли твердопаливні – продукція власного виробництва була презентована на стенді ДП "Харківський механічний завод" (Україна).

ВИЗНАЧНІ ПОДІЇ ВИСТАВКИ

12 жовтня відбулись урочистості з нагоди святкування сторіччя першого пожежного автомобіля України. На заході буди присутніми:
- Заступник Міністра – керівник апарату Міністерства внутрішніх справ України Олексій Тахтай
- Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін
- Голова відділу освіти TIEMS USA професор Джордж Марковський
- Генеральний директор ТОВ "Міжнародний виставковий центр" Анатолій Ткаченко
- Директор Департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко
- Начальник Центру філателістичної продукції Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" Наталія Мухіна.

Після презентації та процедури спецгасіння серії марок усі бажаючи мали можливість відправити вітального листа з ювілейною маркою. Таку можливість надало виїзне відділення "Укрпошти", що цього дня працювало на виставці.

13 жовтня Віце-прем'єр-міністра – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово - комунального господарства України Геннадій Зубко ознайомився з роботою експозиційних майданчиків ДСНС України, на яких були презентовані винаходи та здобутки у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.

В рамках ХV Міжнародного виставкового форуму "Технології захисту/ПожТех-2016" відбулося нагородження переможців відразу трьох конкурсів:
- Всеукраїнський конкурс спеціалістів з охорони праці та пожежної безпеки "Безпека праці-2016".
Організатор – журнал "Охорона праці і пожежна безпека";
- XІІІ Конкурс на кращу протипожежну та аварійно - рятувальну продукцію у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.
Організатор – Державний центр сертифікації ДСНС України;
- ІІІ Конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів та робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.
Організатор – Український науково - дослідний інститут цивільного захисту.

ВПЕРШЕ ПРЕДСТАВЛЕНІ

Новинкою експозиції став пожежний автопідйомник Rosenbauer з висотою підйому люльки до 56 м (на базі Scania P360). Спецтехніка була представлена компанією "THG AG" (Швейцарія).

Виробнича компанія "Flexsol" (Україна) презентувала гнучкі резервуари для зберігання та транспортування питної та технічної води, резервуари для нафтопродуктів та пожежогасіння. Крім цього, компанія пропонує рішення для організації рятувальних операцій: пожежогасіння, ліквідації аварій на воді, затоплення територій, евакуація та тимчасове розміщення постраждалих людей.

Компанія "Д Лайт" (Україна) презентувала винахід власного виробництва – пожежний причіп ПЦ 0505 та пожежний модуль. Техніка використовується для локалізації загорянь, гасіння лісових пожеж, а також постачання води у віддалені населені пункти. Установка дозволяє мінімізувати час реагування у випадку виникнення пожежі та оперативно ліквідувати загоряння на початковій стадії без залучення крупної техніки.

Сімейна компанія "Portwest" (Ірландія) порадувала численних відвідувачів захисним одягом, взуттям, рукавичками та засобами індивідуального захисту власного виробництва. Заводи компанії сертифіковані Worldwide Responsible Accredited Production (WRAP) та розташовані в 17 країнах світу.

ПП "УкрЗІЗ" (Україна) презентували власного виробництва робочий одяг та взуття, засоби індивідуального захисту для споживачів різних галузей промисловості.

ПП "Бастіон-М" (Україна) пропонували свої високопрофесійні послуги із проектування, монтажу та сервісного обслуговування автоматичних систем пожежогасіння, пожежної сигналізації, систем протидимного захисту, систем техногенної безпеки та оповіщення та ін.

НВП "Біонік-Хаус" (Україна) презентували нові розробки у виробництві вогнебіозахисних покриттів та просочувальних речовин для деревини з екологічно чистої сировини.

ТОВ "БудинокІнвестСтрой" (Україна) продемонстрували власного виробництва гнучкі підводки з нержавіючої сталі для систем спрінклерного пожежогасіння, які витримують сильні гідроудари, тиск до 25 атм та перепади температур.

Компанія "Partner Systems" (Польща) презентувала фільтри власного виробництва для очищення води в кризових ситуаціях (під час надзвичайних ситуацій, терористичних актів, випадкового або умисного зараження води), а також засобів, що дозволяють зберігати питну воду у польових умовах.

ТОВ "ТВП "Ману" (Україна) відвідувачам презентували плаваючу портативну мотопомпу "Pavlis a Hartmann" (Чехія) та портативну пожежну мотопомпу "Johstadt" (Німеччина), переносний пожежний лафетний ствол ("Ally Fire Tech Corp.", Тайвань).

Компанія "Consafety" (Україна) представила широкому загалу цікавий асортимент засобів індивідуального захисту таких відомих торгових марок, як "3М" (США), "Delta Plus" (Франція), "Safety Jogger" і "Oxypas" (Бельгія).

ТОВ "Корпус Україна" (Україна) пропонували відвідувачам комплексні поставки протипожежного обладнання на об'єкти житлового будівництва, промислові, адміністративні будівлі та споруди (пожежні шафи, протипожежні муфти, вогнегасники та ін.)

ТОВ "Алай" (Україна) рекламували продукти свого виробництва – кабельно - провідникову продукцію для різного роду застосування, від звичайних кабелів до вогнестійких.

Фірма "Кларк" (Україна) презентувала широкий асортимент продукції власного виробництва: корпоративний, водонепроникний, вогнестійкий, захисний одяг та взуття для використання в різних галузях промисловості.

Переносні порошкові та вуглекислотні вогнегасники були представлені на експозиції ТОВ "СК" (Україна)

ПРОГРАМА ФОРУМУ

Програма Форуму налічувала численні інформаційно - навчальні та науково - практичні семінари і конференції. У рамках виставкового заходу Інститутом державного управління у сфері цивільного захисту була проведена XVІIІ Всеукраїнська науково - практична конференція "Сучасний стан цивільного захисту України: перспективи та шлях до Європейського простору", учасники якої обговорили питання реформування системи цивільного захисту України в рамках децентралізації державної влади, актуальні проблеми запобігання надзвичайним ситуаціям, забезпечення техногенної, пожежної та екологічної безпеки та питання щодо нормативно - правової підготовки фахівців у сфері цивільного захисту тощо.

З фахівцями Департаменту ресурсного забезпечення Управлінь ДСНС України було проведено семінар - нараду "Поліпшення організації матеріально - технічного забезпечення підпорядкованих підрозділів ДСНС".

Міжнародний програмний комітет TIEMS, Український науково - дослідний інститут цивільного захисту та Науково - дослідний центр інноваційних технологій провели Міжнародну науково - практичну конференцію "Ліквідація наслідків стихійних бід та надзвичайних ситуацій". Під час проведення круглого столу "Дослідження пожеж. Сучасний стан та перспективи розвитку" учасники заходу проаналізували стан діяльності підрозділів територіальних органів ДСНС України з дослідження пожеж, обговорили практичні питання застосування експертами - пожежотехніками Експертної служби МВС України приладів і технічних засобів, що використовуються під час дослідження пожеж тощо.

Учасники виставкового форуму також організовували свої власні заходи.
Так, НВП "ОЗОН С" (Україна) провели науково - практичний семінар на тему "Застосування новітніх інформаційних та комунікаційних технологій для інформування та оповіщення населення про надзвичайні ситуації техногенного, природного, соціального, терористичного та воєнного характеру".

Відвідувачі семінару ТОВ "АЛАЙ" (Україна) мали змогу обговорити питання технічного регулювання та ринкового нагляду на ринку охоронно - пожежної сигналізації та кабельно - провідникової продукції.

Про пожежну і техногенну безпеку підприємств, а саме про основні засади і практичне вирішення проблем йшлося під час осіннього конгресу, що був організований журналом "Охорона праці і пожежна безпека" Видавництва "Медіа-Про" (Україна).

Варто відзначити, що під час роботи Форуму встановленими діловими контактами були задоволені майже всі компанії - учасники, 55% експонентів ще під час роботи Форуму виявили бажання брати участь у заході наступного року. Вищенаведені факти ще раз підтверджують високий рівень зацікавленості фахівців до новинок та інноваційних рішень у сфері протипожежного захисту, техногенної та промислової безпеки, аварійно - рятувального обладнання, засобів колективного та індивідуального захисту, охорони праці.

До зустрічі 10-13 жовтня 2017 року під час
XVІ Міжнародного виставкового форуму "Технології захисту/ПожТех"!