This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/ktya-2016-ua.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-03. The original page over time could change.
Міжнародна спеціалізована виставка «КИЇВСЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ ЯРМАРОК - 2016» Київ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38(044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2015

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
КИЇВСЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ ЯРМАРОК-2016
та VIII МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
МЕТАЛООБРОБКА. ІНСТРУМЕНТ. ПЛАСТМАСА-2016

29-31 березня 2016 року на території Міжнародного виставкового центру (м. Київ, Броварський проспект, 15, ст. метро «Лівобережна») у восьмий раз відбулася Міжнародна спеціалізована виставка «Металообробка. Інструмент. Пластмаса», паралельно з якою пройшла виставка «Київський Технічний Ярмарок». Виставки зайняли територію більше 3500 кв. м., 82 підприємства з 8 країн світу представили на стендах свої нові розробки. За три дні проведення виставок їх відвідало близько 2500 профільних фахівців.

Незважаючи на обережні очікування напередодні виставок, усі учасники відзначили явне позитивне зрушення у порівнянні з попередніми роками. Відвідувачі представляли цільову аудиторію, переговори були предметними й конструктивними, під час виставки деякі її учасники продали обладнання прямо зі стендів.

Відвідувачі виставки були задоволені тим фактам, що «під одним дахом» були зібрані експоненти, які представляють основне обладнання, периферію, оснастку й сировину. При цьому, спеціалісти могли ознайомитися як із доступними за вартістю розробками вітчизняних підприємств (ПВКФ «Бджілка», м. Хмельницький, НВФЧМП «Кіт», м. Кіровоград, ТОВ «Ліон Ресайклінг Юкрейн», м. Дніпропетровськ, ПП «ОСВ Технологія», м. Цюрупинськ, ТОВ «Станкопласт», м. Хмельницький, ТОВ «Техоснастка», м. Вінниця та інших), так і з новітніми австрійськими, італійськими та німецькими зразками (EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen GmbH, Австрія, Група компаній IBC Plastic Systems, Італія, CHIMIARAN Co., Іран та ін.), які задають напрямок подальшого розвитку української індустрії пластмас.

Варто відзначити явну активізацію інтересу до ринку України турецьких підприємств: уперше в київській виставці брали участь такі компанії, як Guvenal Kalip Elemanlari AS (обладнання для виробництва прес-форм і штампів) і PROTECHnology Industrial Machines Ltd (обладнання для обробки поверхні), крім постійних учасників - DURMA і ін.

Практично ні на хвилину не припинялася робота на стендах компаній, що виставляли 3D принтери і технології 3D друку: ТОВ «Іттон Сервіс», м. Дніпропетровськ; MakerLab, м. Київ; ТОВ «Смартпрінт», м. Київ. Даний напрямок, безсумнівно, має всі передумови до швидкого розвитку і буде користуватися попитом серед професіоналів, як жоден інший.

Компоненти і домішки для виробництва пластиків - комплексні стабілізатори, лубриканти, модифікатори переробки, піноутворювачі, барвники, технічний вуглець, полімерні матеріали, засоби для змащування і консервації - пропонувалися на стендах компаній СМП «Квота» (м. Тернопіль), ТОВ «ЛБЮ - Тех» (м. Київ), ТОВ «Онікс Юніверсал» (м. Київ), ТОВ «Пласт» (м. Київ) і ін.

Особливо хотілося б відзначити програму презентацій, які проходили в рамках виставок. Гострі проблеми енергозбереження розкривалися в доповідях італійських компаній Negri Bossi і IBC SYSTEMS, модернізація процесів переробки пластмас розглядалася швейцарською компанією Promix Solutions AG, жвавий інтерес і дебати викликала доповідь «Інтарема - нові масштаби в переробці пластмас» компанії EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen GmbH, Австрія.

Організатори висловлюють вдячність компанії ТОВ «Полімер Інжиніринг», м. Київ, за активне сприяння в організації та проведенні презентацій, присвячених новітнім технологіям переробки пластмас.

Концепція Київського Технічного Ярмарку передбачає широке розмаїття технологій, обладнання, комплектуючих та послуг, затребуваних у різних областях промисловості. Основою експозиції є обладнання та технології для металообробки і обробки поверхні, представлене цього року на стендах компаній ПрАТ «Вишнівський ливарно - ковальський завод» (Київська обл.), ТОВ «Галсофт - Сервіс» (м. Львів), ТОВ «Машінтех» (м. Київ), ТОВ «Нові технології зміцнення «Карбаз» (м. Київ), ПАТ ХЗКПО «Пригма - Прес» (м. Хмельницький), ТОВ НВП «Спецтехобладнання» (м. Хмельницький), ТОВ «Тулпресс - Техно» (м. Київ), і інших, а також металообробний інструмент (ТОВ «АВ Полістар», м. Харків, ТОВ «Промислова Компанія «Золоте Руно, Україна», м. Київ, ТОВ «ТДС Укрспецтехніка», м. Київ та інших). Щороку активно беруть участь у виставці підприємства, що реалізують такі необхідні у машинобудуванні продукти та вироби, як промислова хімія, мастила та охолоджуючі рідини: ТОВ ТД «Весма» (ТМ Mobil, Pennasol, OSM), ТОВ «Інойл - Сервіс» (ТМ UNIL, ANDEROL); компресори: ПАТ «Мелітопольський компресор»; металеві сітки: Харківський завод металевих сіток «Тетра»; промислова кераміка: ПАТ «Часівоярський вогнетривкий комбінат» і багато інших.

Цього року окрасою експозиції стало зварювальне обладнання ТМ Tesla Weld (ТОВ «Фортуна-71», м. Харків) та TM ESAB (ТОВ «Ерайс», м. Київ), а також обладнання для зварювання труб при будівництві нафто- і газопроводів (ПАТ «Завод Темп», м. Хмельницький).

«Київський Технічний Ярмарок» став ефективним демонстраційним майданчиком для інноваційних розробок вітчизняних науково - дослідних і освітніх закладів: НТУУ «Київський політехнічний інститут», НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, Одеської національної академії харчових технологій та ін.

Протягом двох днів виставки асоціація «Питна вода України» проводила низку заходів, присвячених Міжнародному дню водних ресурсів, де розглядалися актуальні питання водопостачання та водопровідно - каналізаційного господарства. Цю тему органічно продовжила експозиція підприємств, які продемонстрували широкий спектр водоочисної техніки, трубної продукції, котлів, інноваційних нагрівальних елементів і енергозберігаючих технологій: ТОВ «Аерокор» (м. Харків), ТОВ «Бровари - Пластмас» (Київська обл.), ПП «Київський соціальний сервіс», ТОВ «Шнейдер Електрик Україна» (м. Київ) та інших.

В цілому, підводячи підсумки виставки, наведемо деякі статистичні дані:

Організатори висловлюють подяку всім учасникам міжнародних спеціалізованих виставок і презентацій за активну участь, засобам масової інформації за об'єктивне і яскраве висвітлення заходу.
Сподіваємося на нову зустріч у 2017 році!