This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/energetika-2016ua.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-03. The original page over time could change.
XIV Міжнародна спеціалізована виставка «ЕНЕРГЕТИКА В ПРОМИСЛОВОСТІ - 2016» Київ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38(044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Всеукраїнський семінар інженерів-енергетиків
    • Відеопрезентація
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2015

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
XІV МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
ЕНЕРГЕТИКА В ПРОМИСЛОВОСТІ – 2016

Місце проведення:
Міжнародний виставковий центр,
Україна, м. Київ, Броварський проспект, 15

З 8 по 10 листопада відбулась ключова галузева подія у сфері енергетики, електротехніки, енергозбереження - XІV Міжнародна спеціалізована виставка «Енергетика в промисловості - 2016», яка проводилась у рамках Міжнародного форуму «Паливно - енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє», згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України та за підтримки Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Зацікавленість професіоналів енергетичної галузі до цього заходу із року в рік зростає. Цьогорічні виставка та Форум ще раз підтвердили свої лідерські позиції та статус головного місця зустрічі ключових гравців вітчизняного та світового енергетичного та електротехнічного ринку.

Разом з виставкою «Енергетика в промисловості - 2016» на єдиному майданчику площею близько 5 500 кв.м відбулися Міжнародні спеціалізовані виставки «НАФТОГАЗЕКСПО - 2016» та «MINING INDUSTRY EXPO - 2016». Унікальне поєднання зазначених заходів зібрало під єдиним дахом усіх учасників енергетичного, гірничодобувного, нафтогазового, машинобудівного ринків та суміжних з ними галузей.

8 листопада у церемонії відкриття XІV Міжнародного форуму «Паливно - енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» та Міжнародних виставок «Енергетика в промисловості - 2016», «НАФТОГАЗЕКСПО - 2016» та «MINING INDUSTRY EXPO - 2016» взяли участь Перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Карп Галина Василівна, радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Чех Сергій Михайлович, перший віце-президент УСПП Прохоров Сергій Мефодійович, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі, Генеральний директор МВЦ Ткаченко Анатолій Вікторович, а також представники дипломатичного корпусу, Верховної ради України та інші почесні гості. У своїй промові Галина Карп зазначила, що «прагнення стати енергетично незалежною країною спонукає нас до реформування галузі, залучення інвестицій, відкриття нового бізнес - середовища, впровадження нових технологій та підвищення ефективності роботи підприємств». Також вона підкреслила, що організацією Форуму Міністерство здійснює фаховий внесок в економічне зміцнення енергетичної безпеки та держави в цілому.

Виставка «Енергетика в промисловості - 2016» презентувала інноваційні розробки, енергозберігаючі технології, новітні зразки енергетичного, електротехнічного, світлотехнічного обладнання та приладів, кабельно - провідникову продукцію, автоматизовані системи управління енергоресурсами для електроенергетики та інших виробничих галузей народного господарства.

Загалом, свою продукцію на виставці представляли 123 компанії - учасниці з України та 8-ми іноземних країн (Білорусь, Китай, Німеччина, Польща, Словаччина, США, Угорщина, Чехія).

Останні досягнення та інновації світового та вітчизняного машинобудування демонстрували відомі підприємства:

- На стенді Schneider Electric (м. Київ) відвідувачі мали можливість ознайомитись з особливостями та перевагами розподільчого пристрою нового покоління Premset, вакуумного вимикача на 6-10 кВ Evolis, пристроїв релейного захисту Vamp і MiCOM. Також на стенді компанії для об’єктів енергетики та промисловості були презентовані комплексні рішення щодо збереження критично - важливих даних й оптимізації капітальних та експлуатаційних витрат.

- Підприємство АТ «Електроград» (м. Кривий Ріг) представило нову блочну комплектну трансформаторну підстанцію у бетонному корпусі напругою 20кВ, а також трансформатор силовий оливонаповнений у герметичному корпусі з покращеними характеристиками від втрат холостого ходу і короткого замикання.

- Стенд ТОВ «Тавріда Електрик Україна» (м. Київ) був майданчиком для обговорення питань підвищення енергоефективності роботи електричних мереж, зменшення витрат в існуючих розподільних мережах 6 (10) кВ шляхом переходу на більш високий клас напруги 20 кВ. Компанія презентувала відвідувачам нове підстанційне та лінійне обладнання мереж 20 кВ.

- ПАТ «Одескабель» (м. Одеса) представило новинку - кабель для підключення сонячних панелей Solar PV1-F, а також вогнетривкі кабелі, ізоляція та оболонка яких складається зі спеціальних безгалогенних компаундів. Даний вид кабелів, до якого ставляться високі вимоги пожежної безпеки, має сертифікат, виданий ДСНС України.

- ПАТ «НВП «Радій» (м. Кропивницький), крім новітніх розробок інформаційно - керуючих систем для ядерних об'єктів, презентував широку лінійку високотехнологічних LED-продуктів, які мають високу якість та величезний ефект енергозбереження. На власному виробництві НВП «Радій» випускає більше 1200 моделей світильників для різних сфер застосування.

- «SCaT – Системи Кабельних Трас» ТМ (м. Краматорськ) - національний бренд, широко відомий на електротехнічному ринку України, вперше взяв участь у виставці «Енергетика в промисловості». Для промислових об'єктів компанією була представлена нова система для прокладки кабелю серії HARD, яка забезпечує підвищену несучу здатність. Також на стенді можна було ознайомитися з повним асортиментом систем кабельних трас на основі металорукава і металевого кабельного лотка.

Галузеву експозицію «ПЕК України» представляли енергетичні компанії, які працюють у сегментах видобутку енергоресурсів, генерації, розподілу та збуту енергії, а саме: ДП НЕК «Укренерго»; ПАТ «Укргідроенерго»; ПАТ «Донбасенерго»; ДП НАЕК «Енергоатом» разом з відокремленими підрозділами: Запорізька, Рівненська, Южно - Українська та Хмельницька АЕС, «Аварійно - технічний центр», «Атомремонтсервіс», «Атоменергомаш»; ДП «Східний гірничо - збагачувальний комбінат»; Державний концерн «Ядерне паливо».

За дні роботи виставки було зареєстровано більш ніж 4 500 фахівців енергетичної сфери та інших галузей промисловості.

У той же час в інших павільйонах МВЦ площею майже 16 000 кв.м проводились виставки «Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2016», «AQUA UKRAINE - 2016», «Екологія підприємства - 2016», «КомунТех - 2016», «ДорТехЕкспо - 2016» та «ЄвроБудЕкспо - 2016». Одночасне проведення комплексу виставок суміжних галузей суттєво розширило горизонти промислового огляду продукції та призвело до значного збільшення кількості відвідувачів - більш ніж 12 000 фахівців. Серед них – переважно керівники та висококваліфіковані спеціалісти підприємств, які мали на меті не тільки ознайомитись з експозиціями, але й знайти конкретні технології та обладнання для свого виробництва, провести попередні переговори щодо закупівлі продукції. Учасники виставок відзначили чисельність та якісний склад відвідувачів та ефективність ділових контактів.

Ділова програма Форуму охоплювала широкий спектр актуальних питань розвитку енергетичної галузі. Зокрема, за участю Міненерговугілля відбулися круглі столи: «ДП «НЕК «Укренерго» в умовах нового ринку електроенергії та об`єднання ОЕС України з ENTSO-E»; «Створення фінансових механізмів реалізації Національного плану скорочення викидів в Україні»; «Промислова безпека та протипожежний захист на підприємствах ПЕК»; «Стан охорони праці на підприємствах ПЕК. Удосконалення нормативної бази з охорони праці. Впровадження передового досвіду з охорони праці на підприємствах ПЕК».

В рамках Форуму відбулась зустріч представників Європейського Союзу в Україні та Міненерговугілля, під час якої був наданий старт новому проекту «Допомога Україні у процесі впровадження реформ у секторі енергетики відповідно до міжнародних зобов’язань країни».

З успіхом відбувся ІІІ Всеукраїнський семінар інженерів-енергетиків. Профільні спеціалісти – практики енергетичних, промислових підприємств мали унікальну можливість зустрітися з відомими експертами у сфері електроенергетики і кібербезпеки, консультантами з питань держзакупівель та провідними виробниками високотехнологічної продукції. Численна професійна аудиторія під час проведення панельних дискусій та «круглих столів» обговорювала проблемні питання та шляхи їх вирішення за наступними темами:
- дискусійна панель «Нові технології і технічні рішення в електроенергетиці та роль вітчизняних виробників в їх впровадженні»
- круглий стіл «Кібератаки - актуальні загрози енергетичній безпеці України»
- дискусійна панель «Теорія та практика участі в торгах (тендерах) в електронній системі публічних закупівель PROZORRO»

Громадською Спілкою «Всеукраїнська Енергетична Асамблея» була проведена конференція «Підрядні організації енергетичного сектору України, проблеми та нові можливості», під час якої обговорювались шляхи підвищення ефективності ремонту енергетичного обладнання та проблеми координації роботи підрядних організацій на об’єктах ПЕК.