This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/aviasvit-ua.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-03. The original page over time could change.
Міжнародний авіакосмічний салон «АВІАСВІТ - ХХІ» 2016 Київ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38(044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Відеопрезентація
    • Відео з виставки
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2014

Звіт за результатами проведення
Х Міжнародного авіакосмічного салону АВІАСВІТ - ХХІ

Про виставку офіційно:


ТУРЧИНОВ О.В.
Секретар Ради національної безпеки і оборони України

Виставки "Зброя та безпека – 2016" та "Авіасвіт – XXI" є наймасштабнішою за весь час незалежності нашої Держави демонстрацією досягнень оборонної та авіакосмічної промисловості.
Проведення в єдиному форматі виставки "Зброя та безпека – 2016" та авіакосмічного салону "Авіасвіт - XXI" якнайкраще сприятиме комплексному вирішенню завдань з модернізації вітчизняної техніки і озброєння, створення нових сучасних їхніх зразків із залученням досвіду іноземних партнерів.


КУБІВ С.І.
Перший Віце-прем’єр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України

Сьогодні аналогічні виставки популярні у всьому світі. Інтерес цей цілком зрозумілий. Озброєння, військова техніка, авіакосмічні технології – важливі складові експорту високотехнологічної продукції. В умовах посилення конкуренції та вимушеної мілітаризації нашої країни, саме підприємства оборонно - промислового комплексу активно інтегрують і розвивають наукоємні виробництва, здатні виробляти високотехнологічну продукцію.


11 жовтня 2016 р., напередодні Дня захисника України у Міжнародному виставковому центрі почали роботу Х Міжнародний авіакосмічний салон "Авіасвіт - ХХІ", ХІІІ Міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та безпека - 2016" та ХV Міжнародний виставковий форум "Технології захисту - 2016".

Виставки відкрили:
Секретар РНБО – Олександр Турчинов
Міністр внутрішніх справ – Арсен Аваков
Міністра оборони – Степан Полторак

У церемонії відкриття також взяли участь:
Начальник Генерального Штабу ЗСУ – Віктор Муженко
Командувач Національної гвардії України – Юрій Аллеров
Голова Державної прикордонної служби – Віктор Назаренко
Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Юрій Бровченко
Генеральний директор ДК "Укроборонпром" – Роман Романов
Генеральний директор ТОВ "Міжнародний виставковий центр" – Анатолій Ткаченко

Почесні іноземні гості:
Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща – Павел Солох
Міністр національної оборони Румунії – Міхнеа Моток
Федеральний Міністр оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакистан – Хуссейн Ран Танвір
Аташе з питань оборони при посольстві Великої Британії, Капітан 1-го рангу Королівських ВМС – Карен МакТір
а також інші представники дипломатичного корпусу.

Роботу виставки висвітлювали 278 представників ЗМІ із 182 акредитованих медіаресурсів, в тому числі з 15 іноземних, серед яких прес - агентство Міністерства оборони Франції (SITTA), Jane’s Defence Weekly, Associated Press, BBC News, Radio France Internationale, European Security and Defence Mittler Report Verlag, агентство "Lundi13", Phoenix Satellite Television Holdings Limited, Сіньхуа ІА, Polskie radio, Польське агентство преси та інші.

Програму виставок склали 32 науково-практичних та презентаційних заходи.
Формат спільного проведення перетворив виставки на масштабний міжнародний бізнес-науковий форум, присвячений повному комплексу питань безпеки держави та суспільства. В цілому 3 виставкові заходи розмістилися на площі понад 30 000 кв.м - 26 000 кв.м у трьох павільйонах та більше 5000 кв.м на відкритих майданчиках. Загальна кількість учасників - 477 підприємств, в т.ч. 45 іноземних з 15 країн (Китай, США, Швейцарія, Швеція, Об’єднані Арабські Емірати, Білорусь, Польща, Чехія, Італія, Ізраїль, Великобританія, Бельгія, Фінляндія, Франція, Ірландія).

За запрошенням Міністерства оборони України та ДК "Укроборонпром" виставки відвідали офіційні іноземні делегації з 12 країн:
1. Польща – Керівник Національного бюро безпеки
2. Румунія - Міністр національної оборони Румунії, заступник начальника Генерального штабу
3. Чехія - заступник Міністра промисловості і торгівлі
4. Пакистан - Міністр оборонної промисловості, керівники Генерального штабу Сухопутних військ Збройних Сил, представники оборонної промисловості
5. Катар – Голова Комітету військової індустріалізації
6. Словаччина - представники Міністерства оборони
7. Угорщина - представники космічного бюро Міністерства національного розвитку
8. Латвія - представники Міністерства оборони
9. Литва - представники Міністерства охорони краю
10. Бахрейн - представники Міністерства оборони
11. Нігерія - представники Міністерства оборони
12. Об’єднані Арабські Емірати – представники оборонних відомств

В дні роботи заходів Міжнародний виставковий центр відвідали більше 18 000 спеціалістів.
В цілому відчувається зростання інтересу до вітчизняного ОПК та авіакосмічної галузі з боку зарубіжних підприємств. Представники приблизно 100 компаній з 29 країн (Канада, Австрія, Швеція, Фінляндія, Німеччина, Франція, Іспанія, Італія, Чехія, Угорщина, Польща, Литва, Латвія, Нідерланди, Великобританія, США, Грузія, Білорусь, Туреччина, Ізраїль, Індія, Пакистан, Кувейт, Єгипет, Бангладеш, ПАР, Саудівська Аравія, Боснія і Герцоговина, Австралія) стали відвідувачами виставок.

Коментуючи оглянуті експозиції виставок "Авіасвіт – XXI" та "Зброя та Безпека – 2016", Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України відмітив значне зростання масштабів цих важливих для обороноздатності країни заходів та значне збільшення кількості пропозицій, що можуть бути корисними для українського війська. Віктор Муженко також відзначив, що цього року особливо приємно дивують приватні оборонні підприємства, які представили велику кількість нових ініціативних розробок, в які вони намагаються закласти характеристики, що можуть бути затребувані українським військом в сучасних умовах.

В експозиції Х Міжнародного авіакосмічного салону "Авіасвіт ХХІ" космічна галузь України була представлена об'єднаною експозицією Державного конструкторського бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля та Державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова" (м. Дніпро), а також стендом Казенного підприємства спеціального приладобудування "Арсенал" (м. Київ). На стендах космічної галузі були продемонстровані макети діючих та перспективних ракет - носіїв, моделі двигунів, зразки космічних апаратів, перспективні розробки крилатої ракети "Грім" та ракети "Коршун".

На стендах відомих у світі флагманів авіаційної промисловості – ДП "Антонов", AT "Мотор Січ", ДП ХМЗ "ФЕД" та авіаремонтних підприємств ДК "Укроборонпром" презентувались агрегати для різних систем авіатехніки, найновіші розробки у сфері авіабудування, авіаційного та вертолітного озброєння, протиповітряної оборони, повітряної розвідки.

Керівники ДП "Антонов" обговорили з представниками Міністерства оборони, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України ініціативи підприємства щодо формування консолідованого державного замовлення на літаки вітчизняного виробництва. Окрім фінансової складової, налагодження експлуатації літаків "Антонов" в державних структурах сприятиме просуванню літаків на світових ринках. Збільшення в такий спосіб серійного випуску літаків веде до зменшення їхньої ціни, а значить, до підвищення конкурентоздатності продукції ДП "Антонов", й до збільшення кількості робочих місць як у авіаційній, так і в суміжних галузях.

Генеральний директор ДП "Завод 410 ЦА" Ганькевич В.В. провів ряд зустрічей з керівниками підприємств авіаційної промисловості України, а також з представниками іноземних компаній галузі. В рамках Чесько - українського авіаційно - промислового форуму було проведено презентацію ДП "Завод 410 ЦА" в аспекті розвитку ділових відносин з чеськими колегами. Під час проведення виставки фахівці підприємства представили можливості ДП "Завод 410 ЦА" з ремонту та модернізації авіаційної техніки та ознайомились з сучасними досягненнями в сфері розробки, виробництва і ремонту авіаційної техніки.

Також було розгорнуто змістовні національні експозиції: Чеської Республіки, де було, зокрема, представлено потужні турбінні двигуни та Великої Британії, в рамках якої було запропоновано продукцію у сферах озброєнь, постачання реактивних й турбогвинтових двигунів, бортового обладнання для різних видів літаків та компонентів для аерокосмічної промисловості.

Експозиції підприємств, задіяних у розробці і виробництві легких літаків і гелікоптерів, розташувалися ніби в порядку старшинства. Спочатку "Мотор Січ", що відлічує свою історію з 1907 року, і його партнери з проекту: ДП "Івченко-Прогрес", засноване 70 років тому, а також ОКБ АОН (м. Київ), яке працює вже понад чверть століття.

Наступною після них стала експозиція ТОВ "КБ Аерокоптер" (м. Полтава), заснованого в 1999 році, на якій демонструвався вже добре відомий двомісний гелікоптер АК 1-3. Вже вироблено приблизно 100 бортів, що експлуатуються у 17 країнах і використовуються в авіації загального призначення, сільському господарстві, для моніторингу, в поліції, а також в навчальних закладах у центрах льотної підготовки.

Далі розташовувалась експозиція "НТК Горизонт" (с. Гора, Київської області). Компанія була заснована у 2007 році і вже досягла авторитету одного з найсучасніших малих підприємств в Європі в тому, що стосується оснащення технологічним обладнанням та використання прогресивних технологій. Її розробка, тримісний гелікоптер SL-231 SCOUT, була практично в центрі експозиції легкої техніки на "Авіасвіт – XXI". При створенні цього гелікоптера виробники не хотіли нічого позичати у прототипів, а прагнули зробити свій гелікоптер "з чистого аркушу" на принципах високої міцності, модульності, виробничої та експлуатаційної технологічності конструкції, перш за все, силових агрегатів.

Компанія ANG вдвічі молодша у зрівнянні з "НТК Горизонт", але за короткий час її співробітниками було багато зроблено для розвитку авіації загального призначення: створено аероклуб, побудовано аеродром, розроблено проект нового літака, побудовано підприємство з його виробництва у м. Бровари та аеродромі Гоголів. На виставці компанія ANG представила літак LA-50, який привернув до себе багато уваги відвідувачів. Найближчим часом літак чекають доопрацювання у конструкції гідросистеми та силовій установці. Тож, чекаємо вдосконалений LA-50 на наступному салоні у 2018 р.

Історія дебютанта "Авіасвіт – ХХІ", компанії RUD Aero, офіційно почалась у 2012 році у Флориді (США), але з українським засновником. В експозиції салону компанія продемонструвала 2 свої літаки – спортивно - пілотажний RA-2 категорії Unlimited Acrobatic та навчально - тренувальний RA-23. Під час розробки літаків перед інженерами стояла задача створити літаки, придатні для базування на непідготовлених аеродромах, які частіш за все зустрічаються в Україні. На даний момент компанія розробляє літак для підготовки військових пілотів, який сподіваємось побачити під час проведення наступного "Авіасвіт – ХХІ".

Серед підприємств, що постачають авіабудівним компаніям авіоніку, програмне забезпечення, обладнання, інструмент, матеріали та іншу продукцію, найбільшою популярністю користувалися стенди ТОВ "ПКФ "Сторк" (м. Київ) та "Аеротех" (м. Дніпро). Окрім продукції своїх зарубіжних партнерів (Microtechnika Praha, Becker Avionics, Esterline CMC Electronics, Levon Aviation, Euro Avionics), ПКФ "Сторк" презентувала і власні розробки – комплекс бортового обладнання середнього гелікоптера на базі універсальної цифрової системи екранної індикації.

Компанія "Аеротех" пропонувала трекери для моніторингу рухомих об’єктів, а також продукцію партнерів – дніпровської компанії "Ав-Тек" для GPS-моніторингу під час авіаційних хімічних робіт.

Цікавими виявилися для авіабудівників підприємства верстатобудівної галузі. Учасник салону – інженерно - технічний центр "ВаріУс" відомий спеціалістам багатьох авіабудівних підприємств України як розробник технологічних процесів та постачальник обладнання, оснащеного ЧПУ, а також металорізального інструменту та програмного забезпечення. За словами спеціалістів, головною перевагою роботи з групою компаній "ВаріУс" є виконання любого проекту від креслення виробу до виготовлення тестового зразка на впровадженому обладнанні.

Оскільки все більше авіаційних компаній працюють з композитами, великим попитом користувались стенди учасників "Укрпромвпровадження" та В2В Aviation Trading, на яких були представлені Е-скловолокно, тканини, армуючі матеріали для композитів, кевлар, термостійкі та світлостійкі матеріали на основі склотканин, композити, клеї, стрічки, абразиви, герметики та ін.

ВПЕРШЕ ПРЕДСТАВЛЕНІ

На спільній експозиції АТ "МОТОР СІЧ" та ДП "Івченко-Прогрес" вперше демонструвався експериментальний літак УТЛ-450 з турбогвинтовим двигуном АІ-450С. УТЛ-450 після завершення льотних випробувань цілком зможе взяти на себе значну частку основної підготовки військових льотчиків, забезпечити підтримку льотної майстерності стройових пілотів і резервістів.

Також були представлені: турбореактивний двигун Д-436-148ФМ, турбовальні двигуни ТВ3-117ВМА-СБМ1В 4Е серії і АІ-450М. Лубенський верстатобудівний завод АТ "МОТОР СІЧ" представив ряд металообробних верстатів власного виробництва.

Українська компанія UKRSPECSYSTEMS під час виставки вперше публічно представила два безпілотних авіаційних комплекси PD-1 та РС-1. PD-1 являє собою легкий безпілотник з розмахом крил 3 метри, оснащений ДВС (двигуном внутрішнього згорання). Підходить як для спостереження, так і для інших цілей. БПЛА оснащений цифровим зашифрованим каналом передачі даних, що має високий рівень захисту від будь-якого втручання. PD-1 має вантажопідйомність до 8 кг (без урахування палива). При цьому максимальна злітна вага складає 33 кг. Апарат може нести будь-яке корисне навантаження без балансування. У базовій комплектації тривалість польоту складає 5 годин.

ДП "Орізон-Навігація" продемонстрував нову модифікацію апаратури супутникової навігації СН-3003МН. Фактично вона є продовженням апаратури СН-3003М, призначеної для переносного, індивідуального використання. Однак вона в два рази менша за габаритами і має поліпшені тактико - технічні характеристики.

Компанія "Хелітрейнінг Україна" під час салону "Авіасвіт ХХІ" вперше представила симулятор для тренування пілотів вертольоту МІ-24ПУ1. Симулятор створений на замовлення АТ "Мотор Січ" в інтересах Міністерства оборони України. За словами представника компанії, симулятор дозволяє імітувати всі види польотів, включаючи політ вночі, з окулярами нічного бачення та у складних метеоумовах, а також створювати екстремальні ситуації, пов’язані із відмовою органів управління.

Сюрпризом "Авіасвіт – ХХІ" цього року виявилися літаки дебютанта салону – компанії RUD Aero (США). Її підрозділ, що провадить діяльність у Києві, продемонстрував спортивно - пілотажний RA-2 категорії Unlimited Acrobatic та навчально - тренувальний RA-23.

ТОВ "НВФ "Адрон" презентувало блок аеродинамічного управління "Адрос" БАУ-01К. Завдяки даному БАУ ймовірність ураження цілі збільшується до 3 разів, що дозволяє знизити витрату авіаційних бомб в 6-30 разів. Примітно, що варіант "без крила" знаходиться на завершальній стадії випробувань і його показники вражають. Крилатий БАУ поки проходить заводські випробування, але судячи з результатів молодшого брата, він нітрохи не відставатиме за своїми можливостями.

ПУБЛІЧНІ ПРЕМ’ЄРИ ДК "УКРОБОРОНПРОМ"

На своїй експозиції "Антонов" вперше представив повномасштабну аеродинамічну подібну модель безпілотного літального апарату "Горлиця", який увійде до складу майбутнього тактичного безпілотного авіаційного комплексу. Метою проекту є створення першого вітчизняного БпАК тактичного призначення ТТХ на рівні світових аналогів. Він розробляється для ведення повітряної розвідки та забезпечення інформацією в реальному часі, надання цілевказівок та коригування вогню артилерії, організації оперативного зв’язку розвідувальних підрозділів в умовах радіоелектронної протидії. Також на стенді були продемонстровані моделі літаків сімейства регіональних реактивних Ан-148/Ан-158, транспортних Ан-70, Ан-178, Ан-132, Ан-124-100 "Руслан".

ДП "СпецТехноЕкспорт" презентував на виставці новий безпілотник "ANSER". Основні відмінні риси даного безпілотного авіаційного комплексу – це можливість перебувати у повітрі від 6 до 12 годин, здатність нести на собі корисне навантаження до 5 кг та використання повністю зашифрованих цифрових каналів передачі даних. При цьому вага самого літального апарату складає 23 кг.

ВИЗНАЧНІ ПОДІЇ ВИСТАВКИ:

Візит Міністра національної оборони Румунії
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зустрівся з Міністром національної оборони Румунії Міхнеа Мотоком у перший день проведення виставок "Зброя та безпека - 2016" та "Авіасвіт ХХІ". Під час зустрічі сторони обговорили питання активізації українсько - румунського співробітництва в сфері безпеки і оборони та співпраці в напрямку кібербезпеки і кіберзахисту, окрему увагу приділивши питанням протидії гібридній, зокрема, інформаційній війні. Окрім того, М. Моток відмітив "серйозний прогрес у реформуванні сектору безпеки і оборони України". У цьому контексті він наголосив, що Україна може розраховувати на практичну і політичну підтримку усіх своїх зусиль у цій сфері.

Візит Глави Національного бюро безпеки Республіки Польща
Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Павел Солох відвідав Україну з візитом у рамках Протоколу про співпрацю між Апаратом РНБО України та БНБ Республіки Польща. Під час свого візиту в Україну Пан Солох відвідав виставки "Зброя та безпека - 2016", "Авіасвіт ХХІ" та взяв участь у церемонії їхнього відкриття.

Після зустрічі з Керівником БНБ Республіки Польща Секретар РНБО України заявив, що Польща була і залишається важливим стратегічним партнером України. Серед питань, які обговорили сторони, за словами О. Турчинова, - співпраця в секторі безпеки і оборони, реформування Збройних Сил та інших силових структур і перехід на стандарти НАТО з урахуванням польського досвіду.

Візит заступника міністра промисловості та торгівлі Чеської Республіки
12 жовтня 2016 року заступник Міністра промисловості та торгівлі Чеської Республіки Владімір Бертл відвідав Х Міжнародний авіакосмічний салон "Авіасвіт – ХХІ" та взяв участь у відкритті Чесько - українського авіаційно - промислового форуму, який проходив в рамках програми Салону та був спрямований на налагодження контактів між чеськими та українськими виробниками авіаційної техніки і на оцінку можливостей прямої виробничої співпраці в авіаційному секторі.

Чесько-український авіаційно-промисловий форум
Форум відкрила тимчасово повірена у справах Чеської Республіки в Україні Зденька Цаісова, у вступній частині виступив заступник Міністра промисловості та торгівлі ЧР Владімір Бертл і заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Денис Гурак. Пан Бертл відзначив високий рівень розвитку авіаційної промисловості у ЧР та великий потенціал для прямого співробітництва з українськими партнерами у даному секторі. Співпраця може розвиватися при будівництві аеропортів, у законодавчій області, в сфері досліджень та розробок тощо. Заступник Генерального директора ДК "Укроборонпром" Денис Гурак підкреслив значення форуму для ініціювання спільних проектів в авіаційній сфері.

Загалом у форумі взяло участь 17 чеських і українських компаній та установ авіаційної промисловості. У першій частині форуму були проведені презентації Асоціації авіавиробників ЧР, Моравського авіаційного кластеру, Alucast, Авіаційного дослідного і випробувального інституту, PBS Velká Bíteš, Jihostroj, LOM Praha, UNIS, TC INTER-INFORMATICS, ATG. З української сторони відбулися презентації ДП "АНТОНОВ", АТ "МОТОР СІЧ", ДП "ІВЧЕНКО-ПРОГРЕС", ДП "ФЕД", ДП "Завод 410 цивільної авіації", ПАТ "Вовчанський агрегатний завод", Українського науково - дослідницького інституту авіаційної технології (УкрНДІАТ).

У другій частині форуму відбулись B2B переговори, спрямовані на налагодження прямих контактів між чеськими та українськими партнерами та обговорення пропозицій можливої співпраці у виробництві. На завершення переговорів було домовлено, що розвиток співробітництва в секторі авіаційного виробництва з чеської сторони буде координуватись Асоціацією авіавиробників ЧР, а з української сторони – УкрНДІАТ.

Підготовка форуму проходила в координації з Асоціацією авіавиробників ЧР, представництвом CzechTrade в Києві, УкрНДІАТ та ДК "Укроборонпром". Захід був реалізований у рамках проекту з підтримки економічної дипломатії за підтримки Міністерства закордонних справ ЧР та Міністерства оборони ЧР.

Підписання протоколу про наміри між ДП "Антонов" та компанією Esterline Belgium
Визначною подією під час проведення "Авіасвіт – ХХІ" відзначилась компанія Depicon із Бельгії. На її стенді Надзвичайний і повноважний посол Королівства Бельгія Пан Люк Якобс взяв участь у підписанні протоколу про наміри співробітництва щодо системи візуалізації Treality для АН-132 між ДП "Антонов" та компанією Esterline Belgium (бельгійський підрозділ американської компанії Esterline), інтереси якої представляє Depicon. За словами директора компанії Depicon Ханса Депре, ця подія тільки зміцнить співробітництво між обома підприємствами, беручи до уваги той факт, що "Антонов" та Esterline вже підписали на початку року контракт на інтеграцію кабіни C9000 для AН-148.

Презентація Регіонального інноваційно-інвестиційного проекту з державно-приватному партнерству
На X Міжнародному авіакосмічному салоні "Авіасвіт-ХХІ" трьома харківськими підприємствами - ПАТ "ФЕД", ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" та ДП "Харківське агрегатне конструкторське бюро" - був презентований Регіональний інноваційно - інвестиційний проект з державно - приватного партнерства.

Питання залучення акціонерного і приватного капіталу в аерокосмічну галузь вирішене в США, Канаді, країнах Євросоюзу, Китаї. В Україні цей закон був прийнятий, але він виявився недопрацьованим, приймався під інші завдання і не брав до уваги машинобудування. Пакет законопроектів, спрямованих на підтримку літакобудування, має на увазі і розширення можливостей для залучення приватного капіталу, - вважає голова правління ПАТ "ФЕД" Віктор Попов.
На нинішньому етапі питання про реалізацію Регіонального інноваційно - інвестиційного проекту з державно - приватного партнерства винесено на обговорення Ради літакобудівного кластера "Українська авіабудівна корпорація". Ініціатори проекту заявили, що підприємства - учасники зможуть консолідувати свої потужності і працювати більш ефективно. З одного боку, зросте прибуток і збільшаться надходження від податків. З іншого – знизиться собівартість продукції, оскільки не буде подвійного оподаткування при коопераційних постачаннях.

Підписання угоди про співпрацю ДФ "Укрінмаш" та Havelsan Hava Elektronik Sanayi
Державна фірма "Укрінмаш", що входить до складу ДК "Укроборонпром", та турецька компанія Havelsan Hava Elektronik Sanayi підписали угоду про співпрацю у виробництві пасивної радіолокаційної станції на потужностях підприємств "Укроборонпрому".

Вручення сертифікату Національного транспортного управління Угорщини АТ "Мотор Січ"
В результаті тривалої і плідної співпраці між Україною та Угорщиною було проведено аудит АТ "Мотор Січ" угорськими авіаслужбами. На виставці "Авіасвіт – ХХІ" президенту АТ "МОТОР СІЧ" В'ячеславу Богуслаєву був вручений спеціальний сертифікат на ремонт і модернізацію всіх вертольотів типу Мі, які перебувають на озброєнні армій Європи. "Даний документ дозволяє нам бути впевнено присутніми на європейському ринку з нашими вертольотами Мі-8 і редукторами, ремонт яких ми освоїли. Також це відкриває перспективи в літакобудуванні, супроводі тієї техніки, яка може літати ще довгі роки", - зазначив директор з корпоративних прав та інвестиційних проектів АТ "Мотор Січ" Володимир Семенов.

Зустріч керівників провідних оборонних компаній Великобританії з керівництвом ДК "Укроборонпром"
У рамках виставки відбулась зустріч між керівниками провідних оборонних компаній Великобританії та керівництвом ДК "Укроборонпром". Під час зустрічі керівництву BAE Systems, GE Aviation, Marshall Aerospace and Defense Group, Heroux Devtek та інших компаній було продемонстровано стратегію реформи оборонно - промислового комплексу України та акцентовано увагу на необхідності вирішення законодавчих перепон щодо розвинення співпраці, адже іноземні компанії зацікавлені у спільних проектах та якісно новому рівні кооперації.

IV Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми координації воєнно - технічної та оборонно - промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки"
Організатор конференції Центральний науково - дослідний інститут озброєння та військової техніки ЗСУ проводив захід в форматі 4 секцій з питань перспектив розвитку озброєння та військової техніки:
- сухопутних військ
- повітряних сил
- спеціальних військ
- військово-морських сил

Відкривав конференцію Заступник Міністра оборони України Павловський І.В. Участь у заході взяли більше 200 фахівців військової справи, військові аташе іноземних країн, генеральні конструктори вітчизняних флагманів оборонно - промислового комплексу.

Українсько-американська дискусійна панель
Українсько-американська дискусійна панель з питань оборонного співробітництва та експортного контролю пройшла за участю представників оборонної промисловості США та України, Мінекономрозвитку, Державної служби експортного контролю, Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

У рамках дискусійної панелі було заслухано презентації щодо функцій Бюро Промисловості та Безпеки, торгівлі технологіями подвійного призначення між США та Україною, а також стратегії реформування оборонно - промислового комплексу України. Обговорювались питання українсько - американського оборонного співробітництва та проведення реформ, необхідних для його поглиблення.