This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/zb-2016.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-07-02. The original page over time could change.
XIII Міжнародна спеціалізована виставка «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА - 2016» Київ МВЦ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38(044) 201-11-61

  • Звіт
    • Тематика виставки
      • Для військових та правоохоронних підрозділів
      • Для цивільного населення
    • Офіційна підтримка
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Новини з виставки
    • Відео з виставки
    • Відеопрезентація
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2015

ЗВІТ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ
ХIII МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ВИСТАВКИ
ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА - 2016

Про виставку офіційно:



ТУРЧИНОВ О.В.
Секретар Ради національної безпеки і оборони України

Ця виставка – дуже важливий майданчик, де можна ознайомитись не тільки з досягненнями наших підприємств, а й з можливостями наших партнерів. Сподіваюсь на укладання багатьох нових контрактів між виробниками сучасної зброї і військової техніки, створення спільних та обговорення перспективних проектів.


АВАКОВ А.Б.
Міністр внутрішніх справ України

Унікальний за своєю тематикою міжнародний форум "Зброя та безпека" уже тринадцятий рік поспіль ознайомлює працівників правоохоронних органів, військовослужбовців і фахівців підприємств та організацій недержавної системи безпекових послуг з останніми науково - технічними вітчизняними й зарубіжними досягненнями в царині спеціальної "поліцейської" та військової техніки. Ця подія набуває для нас особливої значущості тепер, у часи надскладних випробувань, коли країна виборює європейське майбутнє не лише в жорсткій боротьбі із зовнішнім агресором, а й з численними внутрішніми викликами.


ПОЛТОРАК С.Т.
Міністр оборони України, генерал армії України

Я вже неодноразово наголошував, що неможливо реформувати Збройні Сили України без реформування оборонно - промислового комплексу. Нам треба виходити із стану розробки до кінцевого стану, коли представлену техніку зможуть отримувати Збройні Сили України. Тут (на виставці – прим. авт.) представлені серйозні зразки, але над деякими ще треба працювати. Для нас особливий інтерес викликає усе, що стосується артилерії, засобів зв’язку та бронемашини, техніка для евакуації поранених. У порівнянні з минулим роком є серйозні зрушення, у сфері модернізації авіаційної техніки та протиповітряної оборони, модернізації броньованого транспорту.


МУЖЕНКО В.М.
Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України

Ця виставка є гарною нагодою для представників Збройних Сил України ознайомитися з досягненнями та можливостями наших підприємств, а також вивчити пропозиції закордонних партнерів. Деякі з представлених експонатів українські військові отримають вже наступного року...


АЛЛЕРОВ Ю.В.
Командувач Національної гвардії України, генерал-лейтенант

Сьогодні тут (на виставці – прим. авт.) представлено багато видів озброєння, бронетехніки, літальних апаратів. Мене переповнює почуття гордості за вітчизняне виробництво… Постійна співпраця, доробка та відповідність технічним вимогам забезпечують якість виконання завдань підрозділами Національної гвардії.


11 жовтня 2016 р., напередодні Дня захисника України у Міжнародному виставковому центрі почали роботу ХІІІ Міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та безпека - 2016", Х Міжнародний авіакосмічний салон "Авіасвіт - ХХІ" та ХV Міжнародний виставковий форум "Технології захисту - 2016".

Виставки відкрили:
Секретар РНБО – Олександр Турчинов
Міністр внутрішніх справ – Арсен Аваков
Міністр оборони – Степан Полторак

У церемонії відкриття також взяли участь:
Начальник Генерального Штабу ЗСУ – Віктор Муженко
Командувач Національної гвардії України – Юрій Аллеров
Голова Державної прикордонної служби – Віктор Назаренко
Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Юрій Бровченко
Генеральний директор ДК "Укроборонпром" – Роман Романов
Генеральний директор ТОВ "Міжнародний виставковий центр" – Анатолій Ткаченко

Почесні іноземні гості:
Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща – Павел Солох
Міністр національної оборони Румунії – Міхнеа Моток
Федеральний Міністр оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакистан – Хуссейн Ран Танвір
Аташе з питань оборони при посольстві Великої Британії, Капітан 1-го рангу Королівських ВМС – Карен МакТір
а також інші представники дипломатичного корпусу.

Роботу виставки висвітлювали 278 представників ЗМІ із 182 акредитованих медіаресурсів, в тому числі з 15 іноземних, серед яких прес - агентство Міністерства оборони Франції (SITTA), Jane’s Defence Weekly, Associated Press, BBC News, Radio France Internationale, European Security and Defence Mittler Report Verlag, агентство "Lundi13", Phoenix Satellite Television Holdings Limited, Сіньхуа ІА, Polskie radio, Польське агентство преси та інші.

Програму виставок склали 32 науково-практичних та презентаційних заходів.
Формат спільного проведення перетворив виставки на масштабний міжнародний бізнес - науковий форум, присвячений повному комплексу питань безпеки держави та суспільства. В цілому 3 виставкові заходи розмістилися на площі понад 30 000 кв.м - 26 000 кв.м у трьох павільйонах та більше 5000 кв.м на відкритих майданчиках. Загальна кількість учасників – 477 підприємств, в т.ч. 45 іноземних з 16 країн (Китай, США, Швейцарія, Швеція, Об’єднані Арабські Емірати, Білорусь, Польща, Чехія, Італія, Ізраїль, Великобританія, Бельгія, Фінляндія, Франція, Ірландія).

За запрошенням Міністерства оборони України та ДК "Укроборонпром" виставки відвідали офіційні іноземні делегації з 12 країн:
1. Польща – Керівник Національного бюро безпеки
2. Румунія – Міністр національної оборони Румунії, заступник начальника Генерального штабу
3. Чехія – заступник Міністра промисловості і торгівлі
4. Пакистан – Міністр оборонної промисловості, керівники Генерального штабу Сухопутних військ Збройних Сил, представники оборонної промисловості
5. Катар – Голова Комітету військової індустріалізації
6. Словаччина – представники Міністерства оборони
7. Угорщина – представники космічного бюро Міністерства національного розвитку
8. Латвія – представники Міністерства оборони
9. Литва – представники Міністерства охорони краю
10. Бахрейн – представники Міністерства оборони
11. Нігерія – представники Міністерства оборони
12. Об’єднані Арабські Емірати – представники оборонних відомств

В дні роботи заходів Міжнародний виставковий центр відвідали більше 18 000 спеціалістів.
В цілому відчувається зростання інтересу до вітчизняного ОПК з боку зарубіжних підприємств. Представники приблизно 100 компаній з 24 країн (Канада, Швеція, Фінляндія, Франція, Іспанія, Чехія, Польща, Литва, Латвія, Нідерланди, Великобританія, США, Грузія, Білорусь, Туреччина, Індія, Пакистан, Кувейт, Єгипет, Бангладеш, ПАР, Саудівська Аравія, Боснія і Герцеговина, Австралія) стали відвідувачами виставок.

Коментуючи оглянуті експозиції виставок "Зброя та Безпека - 2016" та "Авіасвіт - XXI", Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України відмітив значне зростання масштабів цих важливих для обороноздатності країни заходів та значне збільшення кількості пропозицій, що можуть бути корисними для українського війська. Віктор Муженко також відзначив, що цього року особливо приємно дивують приватні оборонні підприємства, які представили велику кількість нових ініціативних розробок, в які вони намагаються закласти характеристики, що можуть бути затребувані українським військом в сучасних умовах.

Безпосередньо у виставці "Зброя та безпека - 2016" взяли участь 299 підприємств, в тому числі 19 іноземних з 5 країн (Польща, Чехія, Швейцарія, Китай, ОАЕ), які на площі більше 19 000 кв.м представили продукцію в двох основних сегментах:
- озброєння та військова техніка для армії і правоохоронних органів
- зброя та супутня продукція для цивільного населення.

Котрий рік поспіль виставка проходить за підтримки Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства оборони України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Служби безпеки України, ДК "Укроборонпром" та за участі Міністерства освіти і науки України.

Цьогоріч здобутки та напрацювання Міністерства внутрішніх справ України у сфері безпеки представили Департамент поліції охорони, Державний науково - дослідний інститут та Науково - виробниче об’єднання "Форт".

На стенді поліції охорони була можливість ознайомитися з повним комплексом охоронних послуг, представленими новинками службового транспорту, спецзасобами, зброєю та новітніми технічними засобами охорони, а також мобільним нарядом групи реагування у повному екіпіруванні. Водночас професіонали поліції охорони надавали детальну інформацію щодо кожного виду охорони – як технічної, так і фізичної.

Науково-дослідний інститут презентував розробки, які будуть корисними у роботі Нацполіції. В першу чергу, це мультимедійний тир. За словами розробників, тир не потребує значних фінансових витрат, проте буде корисним для тренування поліцейських у стрільбі. Тир імітує рух автомобіля, і в цей момент поліцейський тренується влучити саме у колеса авто.

Науково-виробниче об’єднання "Форт" представило нові та вдосконалені зразки стрілецької зброї.

Наукові заклади Міністерства оборони України продемонстрували в експозиції виставок результати своєї роботи щодо вдосконалення військової техніки та оснащення Збройних Сил кращими розробками вітчизняних зброярів.

Міністерством освіти і науки України була організована експозиція 14-ти вищих навчальних закладів України, на якій демонструвалися розробки та приклади впровадження нових технологій і зразків техніки військового призначення для різних сфер оборони та безпеки, а також кращі досягнення науки і техніки у цій сфері, які необхідні для інноваційного розвитку, обороноздатності та економіки України. Також був проведений інформаційно - комунікативний захід "Наука: безпека країни та розвиток військово - промислового комплексу".

ДК "Укроборонпром" до уваги відвідувачів представив наймасштабнішу експозицію з 237 експонатів 46 підприємств Концерну, серед яких були гучні публічні прем‘єри: наземні та повітряні безпілотники, бойові модулі, артилерія та бронетехніка.

Серед зарубіжних представництв виставки найчисленнішою стала експозиція Польщі – це 15 підприємств, які продемонстрували досягнення оборонно - промислового комплексу та пропозиції з речового забезпечення силових структур.
"Ми розраховуємо на перелом в бізнесі продажу озброєння, встановлення чітких правил і шляхів фінансування найпередовіших програм і спільних підприємств", - сказав президент Польської палати виробників національних оборонних засобів Славомир Кулаковський.

НОВИНКИ СТРІЛЕЦЬКОЇ ЗБРОЇ

Незважаючи на переважаючу кількість учасників в сегменті техніки і технологій військового призначення, стенди із зброєю для цивільних (мисливською, спортивною, холодною та колекційною) користувалися великою увагою гостей. Почнемо хоча б з того, що свою участь у виставці підтвердили практично всі компанії, що займаються в нашій країні продажем цивільної вогнепальної зброї. Відповідно, була представлена продукція торгових марок з усього світу, зокрема Kriss Vector, McMillan, Accuracy International, Blaser, Bushmaster, Caesar Guerini, Canik, Colt Competition, DPMS, Fabarm, HS Precision, Krieghoff, Marlin, MKE, NORINCO, Oberland Arms, Remington, Roessler, Savage і багато інших.

Вітчизняні виробники – компанія "Зброяр", КНВО "Форт", ТОВ "Латек" також успішно продемонстрували свої новинки.
"Латек" представив зовсім нову гладкоствольну двоствольну рушницю CHURCHILL 20-го калібру в дереві. Рушниці цього калібру мають свою цільову аудиторію і збройовий завод "Латек" подбав про те, щоб асортиментна лінійка задовольняла також потреби поціновувачів полювання з двостволок 20-го калібру. Ще однією новинкою стала гладкоствольна двоствольна рушниця CHURCHILL 12-го калібру в пластику.

Особливо варто відзначити прем'єру виставки, новітню розробку STVOL з чеськими колегами – пристрій травматичної дії T-REX. Вже до зими T-REX з'явиться у всіх збройових магазинах STVOL.

Українсько-британська Stiletto Systems Ltd, провела першу публічну демонстрацію новітньої снайперської гвинтівки STL-016 калібру 300 WSM, яка в Інтернеті отримала прізвисько "Армата-кілер", й відразу ж привернула увагу численних експертів і відвідувачів виставки.

Демонстрація гвинтівки проходила в рамках презентації нової технології виготовлення стволів і унікальних бронебійних боєприпасів, здатних знищувати бронетехніку і виводити з ладу основні бойові танки нового покоління.

Компанії "Зброяр" вдалося зберегти таємницю виходу модернізованої Z-10 в 308 калібрі аж до появи її на виставці, і вона користувалась популярністю у відвідувачів виставки. На стенді було 2 виставкових зразка і вони весь час переходили з рук в руки. Звичайно для порівняння там була присутня й попередня модифікація. Завдяки тому, що компанія "Зброяр" завжди надає відвідувачам повний доступ до зброї – усі могли особисто переконатися у тому що нова "десятка" стала легшою та зручнішою у використанні.

Було багато селфі з найбільш яскравими зразками зброї, були прямі замовлення, була предметна розмова зацікавлених і захоплених своєю справою людей.

Зрозуміло, цивільному населенню пропонувалась не тільки вогнепальна зброя. Асортимент ножів та інших ріжучих виробів на виставці був представлений ТМ Boker, Cold Steel, Chris Reeve Knives, FKMD, Helle, Karesuandokniven та іншими відомими брендами. Для тих, кого не зацікавили ані ножі, ані вогнепальна зброя – сподобалась оптика, пневматична зброя та ліхтарики. І, звичайно ж, виставка була насичена і супутніми товарами для полювання і активного відпочинку – як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва.

Ще одна цьогорічна особливість виставок – широке представлення натурних зразків техніки й обладнання – понад 90 одиниць.
ТОВ "Українська бронетехніка" представило низку нових бронемашин, серед яких бронеавтомобіль "Варта" та броньована вантажівка для перевезення десантників.
Корпорація "Богдан" презентувала на виставці оновлену броньовану машину Барс-8 з встановленим бойовим модулем "Тайпан", розробленим держпідприємством "Спецтехноекспорт".
ТОВ "Науково-виробнича компанія "ТЕХІМПЕКС" представило модернізацію БМП-1 з встановленням дистанційно - керованого бойового модуля Турра 30 розробки словацької компанії EVPU.

ВПЕРШЕ ПРЕДСТАВЛЕНІ

Компанія "Практика" представила чи не найбільшу експозицію військової техніки та виробів оборонного призначення. Зокрема, на стенді компанії була продемонстрована військова техніка, яка вже зараз поставлена на озброєння і бере участь в бойових діях, а також новітні розробки підприємства в області військової техніки та спорядження, серійне виробництво яких почнеться найближчим часом. Головним "хедлайнером" став БТР під назвою "Отаман", вперше представлений широкому загалу.

ПАТ "АвтоКрАЗ" представив військовим України і зарубіжжя широку лінійку передових армійських моделей, у числі яких два дебютанти. 1. Новий бронеавтомобіль КрАЗ-Hulk 4х4 типу MRAP, створений на базі всюдихода КрАЗ-5233. Його конструктивна відмінність від побратима 4х4 – КрАЗ-Шрека – у відсутності рами. 2. Також ПАТ "АвтоКрАЗ" презентував під час вистаки перший в Україні безпілотний автомобіль КрАЗ-Spartan із безпілотним обладнанням запорізької інжинірингової компанії "Інфоком ЛТД".

ТОВ НВФ "Адрон" вперше представило ручну термобаричну гранату РГТ-16С. Ця граната є ініціативною розробкою підприємства і призначена для ураження живої сили противника в укриттях, в замкнутих будівлях та інженерних спорудах. РГТ-16С виконана в формі, що унеможливлює її скочування назад при кидку з похилої поверхні. Крім того, на неї можна встановити магніт, чи клейкий елемент, і тим самим забезпечити її кріплення до цілі чи об’єкту ураження. Що стосується вражаючої дії гранати, то в епіцентрі її вибуху температура сягає близько 3000°C.

ХК "Укрспецтехніка" вперше представила комплекс подавлення сигналів управління та телеметрії безпілотних літальних апаратів "Анклав-УТ". Під час функціонування комплексу "Анклав-УТ" оператор БПЛА втрачає можливість керувати ним та передавати сигнали управління. Комплекс ефективний під час застосування для прикриття стаціонарних військових об’єктів. Крім того, ХК "Укрспецтехніка" представила зменшену версію комплексу постановки завад навігаційним приймачам GPS/GLONASS "Анклав", яка отримала назву "Анклав - Малиш". Оновлена версія візуально значно менше, ніж її попередник.

Інженерною групою "Азов" в ході виставки був представлений прототип БКМ (бойова колісна машина), охрещений відвідувачами виставки "Геконом". Роботи з переобладнання БРДМ-2 на нову броньовану машину БКМ були проведені всього за два з половиною місяці за власні кошти ІГ "Азов". Найближчим часом планується розпочати заводські випробування БКМ.

Українська компанія "UKRSPECSYSTEMS" під час виставки вперше публічно представила два безпілотних авіаційних комплекси PD-1 та РС-1. PD-1 являє собою легкий безпілотник з розмахом крил 3 метри, оснащений ДВС (двигуном внутрішнього згорання). Підходить як для спостереження, так і для інших цілей. БПЛА оснащений цифровим зашифрованим каналом передачі даних, що має високий рівень захисту від будь-якого втручання. PD-1 має вантажопідйомність до 8 кг (без урахування палива). При цьому максимальна злітна вага складає 33 кг. Апарат може нести будь-яке корисне навантаження без балансування. У базовій комплектації тривалість польоту складає 5 годин.

Завод "Ленінська кузня" вперше представив роботизований комплекс "Піранья". За словами представників заводу - розробника, головними функціями робота є транспортування вантажів і поранених, доставка озброєння, а також ведення розвідки і вогнева підтримка піхоти.

ДП "Оризон-Навігація" під час виставки вперше презентувало новий блок індикації. Даний блок являє собою апаратуру, яка розроблена для використання на рухомих об’єктах наземної техніки. Однією з особливостей блоку індикації є можливість діяти в екстремальних умовах від -30 до +50 градусів С та витримувати удари багаторазової дії з піковим ударним прискоренням 147м/с2 і тривалістю дії від 5 до 10 мс. Крім того, ДП "Орізон - Навігація" продемонструвало нову модифікацію апаратури супутникової навігації СН-3003МН. Фактично вона є продовженням апаратури СН-3003М, призначеної для переносного, індивідуального використання. Однак вона в два рази менша за габаритами і має поліпшені тактико - технічні характеристики.

Українська агенція з перспективних науково - технічних розробок UA.RPA вперше представила портативний УКХ модем MR 1492M, який забезпечує передачу даних в режимі псевдовипадкового переналаштування робочої частоти в умовах радіоелектронної протидії противника. Також MR 1492M дозволяє здійснювати шифрування інформації з використанням стандартизованого алгоритму, одночасну роботу в двох мережах, автоматичну ретрансляцію даних, а також автоматичне управління потужністю випромінювання та передачу GPS координат щодо місця знаходження.

Компанія "Хелітрейнінг Україна" вперше показала симулятор для тренування пілотів вертольоту МІ-24ПУ1. Симулятор створений на замовленням АТ "Мотор Січ" в інтересах Міністерства оборони України. За словами представника компанії симулятор дозволяє імітувати всі види польотів, включаючи політ вночі, з окулярами нічного бачення та у складних метеоумовах, а також створювати екстремальні ситуації, пов’язані із відмовою органів управління.

Українська компанія INFOCOM LTD Total Automation вперше презентувала бойову роботизовану платформу "Ласка". "Ласка" може бути виконана в двох варіантах рухомому FP01 та стаціонарному MP01. Рухома бойова платформа може встановлюватися на рухомі об’єкти для виконання завдань патрулювання місцевості, спеціальних розвідувальних операцій тощо.

Компанія Roda комп'ютер GmbH (Німеччина) вперше представила в Україні захищену комп`ютерну техніку для забезпечення військових потреб. Особливістю техніки Roda є відповідність міжнародним стандартам НАТО, можливість працювати в екстремальних умовах, а також здатність поєднуватися з широким спектром обладнання різного класу. На виставці компанія презентувала свої крайні розробки: серверну платформу RW11, дисплей з діагоналлю 19 дюймів для командних ситуаційних центрів RD19, а також мережеве обладнання для використання в складних умовах експлуатації

ПУБЛІЧНІ ПРЕМ’ЄРИ ДК "УКРОБОРОНПРОМ"

У рамках міжнародної виставки "Зброя та безпека" відбулась перша публічна демонстрація безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу "Фантом". Він є однією з передових розробок ДП "СпецТехноЕкспорт", яке входить до складу "Укроборонпрому". Це – перший крок у створенні перспективних систем, які мають замінити традиційне озброєння на безпілотне і багатофункціональне, та виконувати завдання, які зараз, із ризиком для власного життя, можуть виконати лише бійці.

ДП "КБ "Артилерійське озброєння вперше показало міномети КБА.136 та КБА.140 калібру 60 мм. Обидва міномети призначені для знищення відкрито розташованої живої сили і техніки, а також розміщеної за укриттями, в окопах, ярах і на зворотних схилах висот. Міномети зручні для застосування спецпідрозділами для проведення диверсійних операцій, адже легко переносяться одним військовослужбовцем.

ДП "СпецТехноЕкспорт" презентувало на виставці новий безпілотник "ANSER". Основні відмінні риси даного безпілотного авіаційного комплексу – це можливість перебувати у повітрі від 6 до 12 годин, здатність нести на собі корисне навантаження до 5 кг та використання повністю зашифрованих цифрових каналів передачі даних. При цьому вага самого літального апарату складає 23 кг.

В рамках виставки було вперше презентовано мобільний мінометний комплекс (ММК) калібру 120 мм., який, створений і розроблений українським Агентством з перспективних науково - технічних розробок й "Укроборонсервісом". Особливістю ММК є його надзвичайна мобільність. Він може буди розгорнутий в автоматичному режимі впродовж 30 секунд. При цьому час його згортання після проведення залпу складає 20 секунд. ММК це вже не просто міномет, а цілий комплекс із засобами зв’язку, управління, а також розвідки, серед яких і БПЛА. До всього цього додається простота управління під час ведення вогню, яке здійснюється за рахунок спеціального планшету. Ще однією особливістю ММК є те, що значно зріс кут обстрілу по горизонталі, з 15 градусів до 45, що значно розширило його вогневі можливості.

Житомирський бронетанковий завод представив бойовий модуль "Дуплет", який оснащений двома автоматичними 30-мм гарматами та може встановлюватись на бойові машини піхоти. Завдяки спареній установці "Дуплету" можливо удвічі збільшити щільність вогню, створивши справжню завісу із 30-мм снарядів.

Вперше українській публіці був продемонстрований бойовий модуль "Тайпан", розроблений ДП "СпецТехноЕкспорт". Його унікальність полягає у встановленій системі безлюфтових планетарних редукторів та вентильних двигунів, що забезпечують точне наведення на ціль на будь-яких швидкостях обертання модуля, можливість автономної роботи без електроживлення та сучасний електронний прицільний комплекс.

ВИЗНАЧНІ ПОДІЇ ВИСТАВКИ:

Візит Міністра національної оборони Румунії
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зустрівся з Міністром національної оборони Румунії Міхнеа Мотоком у перший день проведення виставок "Зброя та безпека - 2016" та "Авіасвіт ХХІ". Під час зустрічі сторони обговорили питання активізації українсько - румунського співробітництва в сфері безпеки і оборони та співпраці в напрямку кібербезпеки і кіберзахисту, окрему увагу приділивши питанням протидії гібридній, зокрема, інформаційній війні. Окрім того, М. Моток відмітив "серйозний прогрес у реформуванні сектору безпеки і оборони України". У цьому контексті він наголосив, що Україна може розраховувати на практичну і політичну підтримку усіх своїх зусиль у цій сфері.

Візит Глави Національного бюро безпеки Республіки Польща
Керівник Бюро національної безпеки Республіки Польща Павел Солох відвідав Україну з візитом у рамках Протоколу про співпрацю між Апаратом РНБО України та БНБ Республіки Польща. Під час свого візиту в Україну Пан Солох відвідав виставки "Зброя та безпека - 2016", "Авіасвіт ХХІ" та взяв участь у церемонії їхнього відкриття.

Після зустрічі з Керівником БНБ Республіки Польща Секретар РНБО України заявив, що Польща була і залишається важливим стратегічним партнером України. Серед питань, які обговорили сторони, за словами О. Турчинова, - співпраця в секторі безпеки і оборони, реформування Збройних Сил та інших силових структур і перехід на стандарти НАТО з урахуванням польського досвіду.

Презентація стратегії реформи ОПК
Окрім нових розробок, "Укроборонпром" презентував стратегію реформи оборонно - промислового комплексу України. "Стратегія реформи передбачає одночасну роботу у юридичній, технологічній та виробничій площинах, що дозволить інтегрувати оборонний комплекс України в світову спільноту, забезпечивши його надійну та високотехнологічну роботу", – заявив під час презентації очільник ДК "Укроборонпром" Роман Романов. Загалом, стратегія реформи оборонно - промислового комплексу України складається з корпоратизації, створення Наглядових рад, аудиту із залученням міжнародних компаній, кластеризацію підприємств у ключових оборонних сферах, захист технологій та створення інноваційної платформи – UkrARPA.

Створення Асоціації підприємств і організацій, які є виробниками/розробниками продукції оборонного та подвійного призначення
Під час виставки керівники декількох десятків українських підприємств і організацій, які є виробниками/розробниками продукції оборонного та подвійного призначення, прийняли рішення створити Асоціацію. Асоціація має намір працювати у напрямку модернізації національного законодавчого поля, організації тісної співпраці з партнерами та організаціями, в тому числі за кордоном, представлятиме Уряду альтернативні можливості розвитку ОПК України на основі передового західного досвіду.

Промисловці та експерти під час непублічної конференції на виставці вже висловили переконання, що таке об’єднання є вкрай актуальним з огляду на кількість в країні приватних підприємств, які працюють на безпеку і оборону – понад двох третин продукції оборонного призначення та подвійного використання виробляє саме приватний сектор. Водночас, як вирішили майбутні співзасновники об’єднання, зазначена Асоціація є відкритою до співпраці з державними підприємствами та інституціями.

Підписання угоди про співпрацю ДП "Укроборонсервіс" та Grand Power s.r.o.
Виставка «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА 2016» Київ МВЦ "/>Вже першого дня роботи виставки "Зброя та Безпека" було підписано угоду про співпрацю у виробництві вогнепальної зброї між словацькою компанією Grand Power s.r.o. та ДП "Укроборонсервіс", яке входить до складу ДК "Укроборонпром". Договір про співробітництво підписали очільник Grand Power s.r.o. Ярослав Кураціна та директор ДП "Укроборонсервіс" Сергій Микитюк. У відповідності до домовленостей, українські та словацькі зброярі будуть разом працювати над новітніми розробками, обмінюватися досвідом та технологічними рішеннями. Враховуючи членство Словаччини у НАТО та Європейському Союзі, це дозволить направити спільні зусилля на створення нових зразків сучасного вогнепального озброєння за стандартами НАТО та підвищити рівень взаємовигідної співпраці та партнерства із західними партнерами України.

Підписання угоди про співпрацю ДФ "Укрінмаш" та Havelsan Hava Elektronik Sanayi
Державна фірма "Укрінмаш", що входить до складу ДК "Укроборонпром", та турецька компанія Havelsan Hava Elektronik Sanayi підписали угоду про співпрацю у виробництві пасивної радіолокаційної станції на потужностях підприємств "Укроборонпрому".

Міжнародна конференція з питань кібербезпеки
11 жовтня в рамках роботи виставки за сприяння ДП "Укрінмаш" відбулась Міжнародна конференція з питань кібербезпеки "Український кіберфронт. Розуміння, загрози та способи боротьби". В ході конференції були розглянуті питання створення національної системи кібербезпеки України, сучасний стан та перспективи підвищення можливостей суб’єктів сектору безпеки та оборони у сфері боротьби з кіберзагрозами, досвід іноземних країн та компаній із забезпечення кібербезпеки.

Під час роботи конференції з доповідями виступили представник турецької компанії Havelsan Іззет Гьокхан, представник Служби безпеки України Ігор Логінов, співробітник Департаменту кіберполіції В’ячеслав Марцинкевич, представник британської компанії "Deloitte&Touche" Валентин Сисоєв та доповідач від Міністерства оборони України Вадим Віщун.

IV Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми координації воєнно - технічної та оборонно - промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки"
Організатор конференції Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки ЗСУ проводив захід в форматі 4 секцій з питань перспектив розвитку озброєння та військової техніки:
- сухопутних військ
- повітряних сил
- спеціальних військ
- військово-морських сил

Відкривав конференцію Заступник Міністра оборони України Павловський І.В. Участь у заході взяли більше 200 фахівців військової справи, військові аташе іноземних країн, генеральні конструктори вітчизняних флагманів оборонно - промислового комплексу.

Українсько-американська дискусійна панель
Українсько-американська дискусійна панель з питань оборонного співробітництва та експортного контролю пройшла за участю представників оборонної промисловості США та України, Мінекономрозвитку, Державної служби експортного контролю, Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

У рамках дискусійної панелі було заслухано презентації щодо функцій Бюро Промисловості та Безпеки, торгівлі технологіями подвійного призначення між США та Україною, а також стратегії реформування оборонно - промислового комплексу України. Обговорювались питання українсько - американського оборонного співробітництва та проведення реформ, необхідних для його поглиблення.

Зустріч керівників провідних оборонних компаній Великобританії з керівництвом ДК "Укроборонпром"
У рамках виставки відбулась зустріч між керівниками провідних оборонних компаній Великобританії та керівництвом ДК "Укроборонпром". Під час зустрічі керівництву BAE Systems, GE Aviation, Marshall Aerospace and Defense Group, Heroux Devtek та інших компаній було продемонстровано стратегію реформи оборонно - промислового комплексу України та акцентовано увагу на необхідності вирішення законодавчих перепон щодо розвинення співпраці, адже іноземні компанії зацікавлені у спільних проектах та якісно новому рівні кооперації.

Захід "Наука: безпека країни та розвиток військово-промислового комплексу"
Під час проведення Міністерством освіти і науки України інформаційно - комунікативного заходу "Наука: безпека країни та розвиток військово - промислового комплексу" відбулася загальна дискусійна панель, на якій представники провідних технічних університетів України обговорили питання перспективних напрямів розвитку технологій та техніки військового призначення, інструментів державної підтримки підприємств ОПК України, впровадження нових технологій у різних сферах оборони та безпеки. За результатами заходу схвалено рекомендації Уряду щодо розвитку і підвищення науково - технічного та технологічного потенціалу оборонної промисловості України, а також випущено збірник статей в електронному вигляді.

Проведена виставка "Зброя та безпека - 2016" стала демонстрацією потужності і високого потенціалу національної оборони України, інструментом для насичення внутрішнього ринку товарами світового рівня, нарощування експортного потенціалу вітчизняного ОПК, а також платформою для становлення оборонної промисловості як реального сектора економіки.

Запрошуємо всіх взяти участь у наступній ХІV Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека - 2017",
яка відбудеться з 10 по 13 жовтня 2017 на своєму традиційному майданчику у Міжнародному виставковому центрі.

Замовити стенд у 2017 році