“Шахтар” – володар Кубка України!

У фіналі Кубка України «Шахтар» зустрічався з «Динамо», гра відбулась 17-го травня в Харкові на ОСК “Металіст”, – йдеться у повідомленні на офіційному сайті ФК “Шахтар”. Матч відвідали 25 тис. 500 глядачів.

“Шахтар” переміг з рахунком 1:0 

Перший тайм

«Оранжево-чорні» активніше розпочали зустріч і вже на 6-й хвилині дістали право на пенальті: Александар Пантич зіграв рукою у власному штрафному – арбітр вказав на позначку. Марлос пробив по центру, однак м’яч влучив у поперечину. Утім донеччани далі володіли територіальною перевагою. «Гірники» у своїх атаках здебільшого акцентували на флангах, де вирізнялися Дарійо Срна та Ісмаїлі. До середини тайму гра дещо заспокоїлась і змістилася в центр поля. Арбітр фіксував багато фолів, і на перший план вийшли єдиноборства. Кияни поставили на контратаки й закидання на Андрія Ярмоленка, що кілька разів опинявся на ударній позиції. На останній хвилині тайму динамівець вийшов сам на сам із Андрієм Пятовим, але голкіпер «Шахтаря» грамотно обрав позицію та змусив суперника помилитися.

Другий тайм

По перерві команди заграли сміливіше, намагаючись відповідати атакою на атаку. Перспективніше виглядали «гірники». На самому початку тайму зі свого лівого флангу прострілив Ісмаїлі, й Вікторові Коваленку забракло зовсім трохи, аби завдати завершального удару. Невдовзі Ярослав Ракицький виконував стандарт перед воротами, проте не зумів перекинути стінку. Середина тайму минула за рівної боротьби, гострота біля кожних воріт виникала дедалі рідше. Трибуни пожвавішали на 69-й хвилині, коли Дарійо Срна навісив, а Факундо Феррейрапробив головою – Максим Коваль відвів загрозу. Аргентинський форвард трохи згодом знов опинився на ударній позиції, але цього разу м’яч пройшов поруч із дев’яткою. На 80-й хвилині футболісти «Шахтаря» таки домоглися свого. Триходову комбінацію розпочав Андрій Пятов, продовжив Феррейра, а завершив Марлос. Бразилець прийняв м’яч від партнера, просунувся в центр, обійшов дорогою кількох захисників і невідворотно пробив у дальній верхній кут – 1:0. Відразу після гола Паулу Фонсека випустив на поле Максима Малишева, який змінив Віктора Коваленка, і вже в доданий час – Івана Ордеця замість Феррейри. Протягом хвилин, що залишилися, «гірники» втримали переможний рахунок 1:0.

«Шахтар» здобуває Кубок України водинадцяте й робить «золотий дубль» у сезоні – 2016/17!

Футбольний матч у Харкові пройшов без порушень громадського порядку, – повідомили в обл.управлінні НП. За порядком слідкували майже 2 тис. працівників Нацполіції, курсанти вишів, 100 працівників поліції з Полтави та Сум. Додатково 200 працівників патрульної поліції забезпечували охорону порядку поблизу стадіону.
Правоохоронці посилено патрулювали середмістя Харкова, метрополітен, вокзал, автостанції. Автобуси з вболівальниками зустрічали на в’їзді до Харкова та забезпечували їх супроводження.


  Всі новини