This version of the page http://uaib.com.ua/aktual_kua/223410.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-15. The original page over time could change.
Відбулося перше засідання робочої групи з питань оцінки активів ІСІ для визначення вартості чистих активів ІСІ | УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО БІЗНЕСУ
ukr ENG
 
Головна Учасникам Асоціації
03.04.2015

Відбулося перше засідання робочої групи з питань оцінки активів ІСІ для визначення вартості чистих активів ІСІ

У зв’язку з переведенням ІСІ на Міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ) виникло коло питань з оцінки активів ІСІ, особливостей бухгалтерського обліку операцій ІСІ та правомірності застосування окремих нормативно-правових актів НКЦПФР.
 
Для вирішення цих проблем була створена спільна робоча група УАІБ та НКЦПФР, перше засідання якої відбулося 1 квітня 2015 року в УАІБ.

На засіданні було вирішено оперативно підготувати проект змін до Положення про порядок визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування з урахуванням результатів проведеного Асоціацією порівняльного аналізу відмінностей у підходах до оцінки активів, передбачених Положенням про порядок визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування та МСФЗ.

Також, з метою забезпечення уніфікації підходів в оцінці активів ІСІ, учасники робочої групи починають розробку проекту рекомендацій щодо оцінки активів ІСІ, враховуючи вимоги МСФЗ, який у подальшому буде доопрацьований до рівня Методичних рекомендацій оцінки активів ІСІ або Стандарту УАІБ «Оцінка активів ІСІ».

Що ж до правомірності застосування Положення про особливості бухгалтерського обліку операцій інститутів спільного інвестування, учасниками робочої групи запропоновано направити запит до НКЦПФР з такого питання: чи залишаються чинними та обов’язковими для застосування з 1 січня 2015 року норми цього Положення.

Крім цього, після погодження НКЦПФР змін до Стандарту УАІБ 1 «Бухгалтерський облік діяльності інститутів спільного інвестування» та нової редакції Правил ведення бухгалтерського обліку основних операцій інститутів спільного інвестування будуть підготовлені зміни до нормативного документу Комісії - Положення про особливості бухгалтерського обліку операцій інститутів спільного інвестування.

У засіданні взяли участь Головуючий Ради УАІБ - Д.Леонов, Член НКЦПФР – О.Панченко, представники Департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів та Департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР, представник компанії ТОВ КУА-АПФ «Тройка Діалог Україна», експерти  ТОВ «Ернст енд Янг», представники підсекції УАІБ Бухгалтерського обліку та звітності в ІСІ та Дирекції УАІБ.

  Версія для друку
 « Попередня стаття  |  Наступна стаття »
Інвестувати легко
Біржові курси фондових бірж України
 
Основні цифри
Кількість КУА 296 на 02.06.17
Кількість ІСІ 1 199 на 02.06.17
Кількість НПФ* 62 на 02.06.17
Кількість СК* 7 на 31.03.17
Активи, млн. грн. 249 598 на 31.03.17
Активи - за даними звітів 281 КУА щодо 1179 ІСІ, 62 НПФ та 7 СК.
* З активами в управлінні КУА