67,13 МГц УКХ-діапазону!

ПРОГРАМИ   ОБЛАСНОГО   РАДІО

«Ранок з Обласним» — щодня (крім суботи і неділі) о 8.10, 8.55

«Новини Харківщини» – щодня (крім суботи і неділі) о 18.10

«Вечір з Обласним» – щодня (крім суботи і неділі) о 21.10

Інформаційно-аналітичні програми.

Чергові редактори: Ігор Яворський, Зоя Рудь, Валентина Кульчицька, Лана Павленко, Олена Скубрєєва, Тетяна Кривоніс, Наталка Мовчан, Анастасія Пастека.

Новини області: інформування слухачів про економічні, промислові, політичні, мистецькі, наукові, освітні, соціальні, спортивні, кримінальні та інші події краю. Повідомлення про заходи, спрямовані на захист інформаційної безпеки держави: реакція на зовнішньополітичні виклики; боротьба з корупцією, організованою злочинністю, тероризмом; соціально-економічна, політична та етноконфесійна ситуація.

«Огляд подій тижня» — щосуботи о 8.10

Інформаційно-аналітична програма.

Ведучі: Валентина Кульчицька, Роман Кривко, Ігор Яворський, Зоя Рудь, Наталка Мовчан, Лана Павленко, Олена Скубрєєва, Тетяна Кривоніс, Анастасія Пастека.

Підсумкова програма тижня про події у сфері промисловості, сільського господарства, культури, освіти, науки, медицини, спорту тощо, повідомлення про резонансні факти.

«Слобожанські реалії» — з понеділка до четверга о 21.15 та з вівторка до п’ятниці о 8.45

Ведучі: Зоя Рудь, Лана Павленко, Ірина Мироненко, Тетяна Кривоніс, Ігор Яворський, Роман Кривко, Валентина Кульчицька, Федір Нищета.

Науково-просвітницька програма.

Інформування, обговорення, експертна оцінка різних сфер життєдіяльності краю: економіка, екологія,  наука, освіта, медицина, соціум, культура.

«Громадська експертиза» — щопонеділка і тричі на місяць у вівторок о 8.40 і о 18.30

Інформаційно-аналітична програма.

Ведуча: Валерія Парамонова

Інтерв’ю з експертами у сфері історії, економіки, політології, права, культури, спорту тощо, представниками громадських організацій, волонтерських об’єднань; висвітлення актуальних для країни й області питань, в тому числі, й за участі слухачів             Обговорення реформаторських рішень Уряду, процесу європейської інтеграції України. Інформування про виконання програм, спрямованих на зростання добробуту громадян нашої держави, соціально-економічний розвиток країни, турботу про малозахищені верстви населення

«Пенсія: що треба знати» — двічі на місяць у вівторок о 8.40 і 18.30

Інформаційно-аналітична програма.

Ведуча: Лана Павленко

Відповіді на запитання радіослухачів у прямому ефірі стосовно змін у пенсійному законодавстві. Фахові поради у типових ситуаціях, у яких опинилися пенсіонери. Звертається увага на різні категорії – пенсіонери за віком, колишні військові, чорнобильці та інші пільгові категорії.

«Полотно долі» — двічі на місяць у середу о 18.30 й у четвер о 8.40

Публіцистична програма.

Ведуча: Тетяна Кривоніс

Програма про ціннісні орієнтири та життєвий досвід старшого покоління, непересічні історії і долі. Цикл радіонарисів про те, що є головним у людському житті, як у різних екзистенційних обставинах залишатися духовно багатою особистістю, не втрачати зв’язок поколінь, спадковість ідеалів, позитивного бачення світу та бути соціально активними.

«Міський простір» — двічі на місяць у середу о 18.30 й у четвер о 8.40

Інформаційно-аналітична програма.

Ведуча: Зоя Рудь

Проблеми і успіхи територіальної громади Харкова, державна підтримка місцевого самоврядування. Внесок Харкова у євроінтеграційні програми України. Формування позитивного іміджу великого промислового, наукового і культурного центру Сходу України. Роз’яснення позицій міського керівництва стосовно соціально складних питань, зокрема підвищення цін і тарифів, житлового будівництва і спорудження метро, створення нових робочих місць.

«Молодіжний всесвіт» — двічі на місяць у середу о 18.30 й у четвер о 8.40

Публіцистична програма.

Ведуча: Зоя Рудь

Інформування про перспективи особистісного, професійного, морального становлення молодої людини; висвітлення засад державної молодіжної політики, розвитку молодіжного середовища. Актуальні бесіди з фахівцями і юнаками та дівчатами на теми-виклики: СНІД, безробіття, наркоманія, підліткова злочинність та інші.

«Рівні можливості» — двічі на місяць у середу о 18.30 й у четвер о 8.40

Інформаційно-аналітична програма.

Ведуча: Наталка Мовчан.

Стан і перспективи розвитку інфраструктури міста й області для людей з особливими потребами, задоволення їхніх потреб у різних сферах життя, історії про земляків з обмеженими можливостями, їхня оцінка й пропозиції щодо морального й фізичного комфорту

«Соціальне перехрестя» — двічі на місяць у четвер о 18.30 і двічі на місяць у п’ятницю о 8.25

Інформаційно-аналітична програма.

Ведучий: Роман Кривко

Обговорення соціально значимих актуальних тем для мешканців Харкова й області з експертами, представниками громади; висвітлення подій, що стосуються якості життя громадян, інформування земляків про їхні права.

«Щит» — двічі на місяць у четвер о 18.30 й у п’ятницю о 8.40.

Інформаційно-аналітична програма.

Ведуча: Олена Скубрєєва

Правова програма: інформування про можливості безоплатної юридичної допомоги, консультації юристів з різних питань. Коментарі стосовно прав і свобод громадян представниками державних органів та громадських організацій у контексті правових реформ. Проведення роз’яснювальної роботи з питань застосування основних норм Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» та заходів щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств. Висвітлення найрезонансніших справ, що розслідуються на території області. Інформування про взаємодію прокуратури області з контролюючими органами для запобігання правопорушенням та розкриття злочинів, роз’яснення населенню необхідності неухильного дотримання вимог Правил дорожнього руху.

«Ати-бати» — двічі на місяць у четвер о 18. 30 й у п’ятницю о 8.40.

Інформаційно-аналітична програма.

Ведуча: Олена Скубрєєва.

Проблеми та завдання безпеки і оборони, зокрема, в умовах військових дій, реформування армії, формування позитивного образу охоронців Вітчизни. Інформування про потреби армії, висвітлення діяльності волонтерів, які допомагають військовослужбовцям; патріотичного виховання молоді. Коментарі військових щодо ситуації у Збройних Силах на Харківщині; висвітлення питань контрактної служби, місії миротворців у євроінтеграційних процесах. Актуальні інтерв’ю стосовно надання житла військовослужбовцям, працевлаштування звільнених у запас; інформування про медичне забезпечення українських воїнів.

«100 % спорту» — щотижня у п’ятницю о 18.30.

Інформаційно-аналітична програма.

Ведуча: Анастасія Пастека.

Програма про спортивні досягнення і проблеми, виховання олімпійського резерву. Оперативне висвітлення досягнень земляків на чемпіонатах світу, Європи, України. Увага до інвалідного спорту. Пропаганда здорового способу життя.

«Муравський шлях» — щосуботи о 8.30 і щонеділі о 8.10

Науково-просвітницька програма.

Ведуча: Ірина Мироненко

Програма історико-краєзнавчого спрямування, формування позитивного образу рідного краю. Висвітлення заходів щодо підтримки краєзнавчого руху в Україні. Спілкування з авторами нових видань відповідної тематики. Репортажі з міжнародних етнофестивалів. Розповіді про подібний досвід у різних країнах світу.

Найдовша дорога Харківщини минулих тисячоліть звалася Муравським шляхом. Радіоцикл, започаткований 1996 року, – це розповіді про минуле і сьогодення тих, хто живе в колишніх слободах і містах, приїздить до них чи вирушає в далеку дорогу. Це традиції і спогади, книжки і музика. Все, що може викликати в уяві коротке і тужаве, як утоптана земля, слово «шлях».

«Миті творчості» — щосуботи о 18.10.

Культурно-мистецька програма.

Ведучі: Світлана Авер’янова, Юлія Ільницька, Вікторія Березка

Інформаційно-художній огляд мистецьких подій тижня; дайджест найцікавіших заходів культурного життя міста й області,зокрема, про театральні прем’єри, нові концертні програми, репортажі з вернісажів, фольклорних та кінофестивалів.

«Автограф» — щопонеділка о 18.45 і щовівторка о 21.25

Культурно-мистецька програма.

Ведучі: Світлана Авер’янова, Юлія Ільницька, Вікторія Березка.

Програма знайомить із творчістю сучасних митців вітчизняного мистецтва: акторів, співаків, композиторів, музикантів,художників. Шлях до успіху, невигадані історії з життя, душевні одкровення, роздуми про наболіле — із перших уст від гостей програми,досвідчених майстрів і талановитої молоді Харкова та області.

«Імена» — щосереди о 18.45 і щочетверга о 21.25

Культурно-мистецька програма.

Ведучі: Світлана Авер’янова, Юлія Ільницька, Вікторія Березка

Легендарні постаті українського мистецтва — у дзеркалі вічності. Програма розповідає про ювілеї знаменитих митців, звертається до визначних і пам”ятних подій і дат в історії вітчизняної культури.

«Харківські зустрічі» — щоп’ятниці о 21.20 і щосуботи о 21.10

Культурно-мистецька програма.

Ведучі: Світлана Авер’янова, Юлія Ільницька, Вікторія Березка.

Репортажі із всеукраїнських та міжнародних культурно-мистецьких заходів і фестивалів. Знайомство з творчими особистостями — гостями Харкова й Харківщини. Зокрема, з представниками української діаспори різних країн світу.

«Рідним рядком» — щосуботи о 21.30

Культурно-мистецька програма.

Ведуча: Юлія Ільницька.

Передача знайомить із «золотим фондом» української літератури: творами поетів і прозаїків минулих століть. Зокрема, слобожанських літераторів. Також звучать поезія і проза наших сучасників. У передачі передбачено використання записів із фонотеки Харківського обласного радіо.

«Музика крізь століття» — щочетверга о 18.45 і щонеділі о 8.25

Культурно-мистецька програма.

Ведуча: Ніна Терехова

Програма знайомить із кращими зразками класичної та популярної музики, розповідає про видатних композиторів України й світу. У ній передбачено використання золотого фонду фонотеки Харківського обласного радіо.

«Велике життя маленької мелодії» — щопонеділка о 21.25 і щосереди о 8.30

Культурно-мистецька програма.

Ведуча: Наталка Мовчан

Історичний екскурс стосовно окремого музичного твору вітчизняних виконавців і композиторів. Популяризація культурної спадщини нашого народу. Знайомство з пісенним багатством українського народу – сучасними творами й такими, що співалися в різні часи; програма висвітлює життя і творчість знаменитих виконавців, композиторів, поетів-піснярів. Розповідає про популярні музичні композиції.

«Про музику і не тільки» — щовівторка о 18.45 і щосереди о 21.25

Культурно-мистецька програма.

Ведуча: Анастасія Стеценко

Програма знайомить слухачів із взаємодією музики з іншими видами мистецтва літературою, живописом, скульптурою, хореографією, театром, кіно і не тільки… Ознайомить із шедеврами сучасної, народної та професійної музики, різножанровими творами композиторів минулого і сучасності, з різноманітними музичними інструментами і винаходами, а також  кращими зразками вокальної та інструментальної музики.   

Технічна служба

Керівник цеху радіомовлення – Валерій Захарчук

Інженер – Сергій Гапон

Оператори прямого ефіру: Ірина Єремєєва, Лариса Данилова, Лариса Савченко, Надія Куркова, Ольга Павленко

Оператори: Наталія Пересада, Галина Дуплінат, Вікторія Дудка

Начальник відділу ОВРП – Тетяна Толстухіна

Режисер – Ольга Онищенко