This version of the page http://uaib.com.ua/aktual_kua/196250.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-06-13. The original page over time could change.
17 червня 2014 року набули чинності зміни в особливостях організації та проведення внутрішнього аудиту (контролю) в професійних учасниках фондового ринку | УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО БІЗНЕСУ
ukr ENG
 
Головна Учасникам Асоціації
18.06.2014

17 червня 2014 року набули чинності зміни в особливостях організації та проведення внутрішнього аудиту (контролю) в професійних учасниках фондового ринку

Шановні учасники Асоціації!

17 червня 2014 року набуло чинності рішення НКЦПФР №577 від 29.04.2014 року «Про внесення змін до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19 липня 2012 року №996» (рішення 577).

Рішенням 577, зокрема, уточнено, що термін «посадова особа професійного учасника фондового ринку» вживається у значенні, визначеному Законом України «Про цінні папери та фондовий ринок».

Отже, призначати окрему посадову особу, для проведення внутрішнього аудиту (контролю), в Компанії можна з наступного кола осіб «голова та члени наглядової ради, члени колегіального виконавчого органу (заступники одноосібного виконавчого органу), голова та члени ревізійної комісії (ревізори),корпоративний секретар,  голова та члени інших органів професійного учасника фондового ринку, утворення яких передбачено його статутом».

При цьому, працівником структурного підрозділу, посадовою особою служби внутрішнього аудиту (контролю) професійного учасника не може бути призначена особа, яка:

  • має судимість за корисливі злочини і за злочини у сфері господарської діяльності, не зняту або не погашену в установленому законом порядку;
  • за вироком суду, який набрав законної сили, позбавлена права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю;
  • виконує обов’язки працівника, відповідального за проведення фінансового моніторингу;
  • є головою виконавчого органу;
  • є головним бухгалтером.

Рішенням 577 проведене розмежування між термінами «висновок» і «звіт». Так, «висновок - документ, який складається за наслідками проведення перевірки діяльності професійного учасника службою внутрішнього аудиту (контролю)», а «звіт - документ, який складається за наслідками проведеної роботи за рік і містить інформацію про підсумки діяльності служби внутрішнього аудиту (контролю)».

Крім того, у рішенні 577 уточнено які розділи має містити Положення про службу внутрішнього аудиту (контролю) Компанії; прописано, що слід здійснити у разі звільнення або на час відсутності керівника структурного підрозділу або посадової особи служби внутрішнього аудиту (контролю); уточнено хто складає і підписує висновок за результатами проведення перевірки внутрішнього аудиту.

Компанії повинні привести діяльність у відповідність до вимог цього рішення протягом двох місяців після набрання чинності цим рішенням.

  Версія для друку
 « Попередня стаття  |  У Верховній Раді зареєстровано законопроект 4101а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від капіталу»" class="print">Наступна стаття »
Інвестувати легко
Біржові курси фондових бірж України
 
Основні цифри
Кількість КУА 296 на 02.06.17
Кількість ІСІ 1 199 на 02.06.17
Кількість НПФ* 62 на 02.06.17
Кількість СК* 7 на 31.03.17
Активи, млн. грн. 249 598 на 31.03.17
Активи - за даними звітів 281 КУА щодо 1179 ІСІ, 62 НПФ та 7 СК.
* З активами в управлінні КУА