Персонал

Обов’язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті

Страхування від нещасного випадку (НВ)  — надійний захист від раптової події, яка може статися із будь-якою людиною та зашкодити нормальному ритму життя, зруйнувати плани, сподівання, нарешті — обірвати життя. Усвідомити це — значить перекласти турботу про життя та добробут своєї родини на плечі страхової компанії.

Страховими випадками є нещасні випадки , які сталися  із водіями   та пасажирами  під час перебування в транспортному засобі  в результаті ДТП , та призвели до:

  1. Смерті Застрахованої особи;
  2. Постійної втрати Застрахованою особою або зниження її працездатності з встановленням інвалідності (або зміна групи інвалідності на вищу);
  3. Тимчасової втрати працездатності Застрахованої особи.

Умови цього виду страхування регламентуються законодавством України — Постановою Кабінету Міністрів України № 959 від 14.09.1996 із подальшими правками та доповненнями.

Страхова сума  (ліміт відповідальності страховика) – 6 000 неоподаткованих мінімумів громадян на одну Застраховану особу.

Страховий платіж по обов’язковому особистому страхуванню водіїв на залізничному, автомобільному та електротранспорті визначається у розмірі до  0,18   відсотка  страхової суми  за кожного застрахованого.

При страхуванні пасажирів на лініях залізничного, морського, внутрішнього водного, автомобільного та електротранспорту на міжобласних і міжміських маршрутах у межах однієї області, Автономної Республіки Крим страховий тариф встановлюється у розмірі до  1,5  відсотка вартості проїзду, на маршрутах приміського сполучення — до  відсотків вартості проїзду, на маршрутах міжнародних сполучень — у розмірі до  2  відсотків  вартості проїзду  в національній валюті України.

При настанні смерті Застрахованої особи Вигодонабувачеві (спадкоємцям Застрахованої особи) виплачується 100% страхової суми.

Постійна втрата працездатності — це незворотна втрата функцій організму Застрахованої особи, котра повністю не відновлюється. Постійна втрата працездатності повинна бути підтверджена встановленням інвалідності певної групи. При настанні постійної втрати працездатності або зниженні працездатності із встановленням інвалідності страхова виплата здійснюється Застрахованій особі в розмірі:

  • при встановленні першої групи інвалідності — 90% страхової суми;
  • при встановленні другої групи інвалідності — 75% страхової суми ;
  • при встановленні третьої групи інвалідності — 50% страхової суми.

У разі тимчасової втрати застрахованим працездатності за кожну добу — 0,2 відсотка страхової суми, але не більше 50 відсотків страхової суми.

У разі смерті або встановлення інвалідності застрахованому після тимчасової втрати працездатності та отримання ним страхового відшкодування потерпілому або його спадкоємцеві виплачується різниця між максимальною страховою сумою, передбаченою відповідними умовами страхування, та вже отриманим відшкодуванням.

У будь-якому випадку представник СК “Країна” відповість на всі Ваші запитання, надасть додаткову інформацію та підбере для Вас та Вашого колективу оптимальний варіант страхування, який задовольнить саме Вас.

У РОЗДІЛІ:

Страхування спортсменів від нещасного випадку
Обов’язкове особисте страхування працівників відомчої та сільської пожежної охорони і членів добровільних пожежних дружин (команд)
Страхування здоров’я на випадок захворювання