Новини

СК «Країна» завершила процес покупки ТОВ «Богдан-Лізинг»

15.12.2006

Cтрахова компанія «Країна» завершила процес покупки лізингової компанії ТОВ «Богдан-Лізинг», ставши власником більше 50% капіталу лізингової компанії. У вересні 2006 р. СК «Країна» увійшла до складу засновників ТОВ «Богдан-Лізинг» зі збільшенням статутного фонду до 1,11 млн. грн. Рішення про покупку СК «Країна» контрольного пакету лізингової компанії було прийняте на загальних зборах учасників ТОВ «Богдан-Лізинг» 26 жовтня 2006р.

Пріоритетним напрямком діяльності ТОВ «Богдан-Лізинг» є робота з українськими пасажиро- та вантажоперевізниками з приводу розширення та оновлення їх автопарків шляхом ефективних програм фінансового та оперативного лізингу. Асортиментний ряд предметів лізингу, що пропонує ТОВ «Богдан-Лізинг» — здебільшого продукція, яка виробляється та імпортується підприємствами Корпорації «Богдан» (вантажні автомобілі: КАМАЗ, Hyundai, ISUZU, DonFeng та Foton; автобуси: Богдан та Hyundai, легкові автомобілі: Subaru, Hyundai, KIA, ВАЗ).

Затверджена засновниками компанії стратегія розвитку ТОВ «Богдан-Лізинг» передбачає набуття положення основного оператора лізингових послуг для споживачів продукції Корпорації «Богдан» протягом 2007 року та однієї з найбільших лізингових компанії України сегменту лізингу комерційних транспортних засобів у найближчі 2-3 роки.

Фінансовий план ТОВ «Богдан-Лізинг» передбачає придбання автотранспортної техніки для передачі у лізинг до кінця 2007 року на суму близько 10 млн. дол. США із щорічним приростом лізингового портфелю на 50-75%. Крім того, передбачається створення та запровадження таких фінансових системних продуктів, як лізинг обладнання та устаткування.

Об’єднання зусиль лізингової компанії та можливостей страхової дозволить досягти високої синергії і запропонувати клієнтам ефективні фінансові рішення.

Надалі СК «Країна» буде активно приймати участь в інституціональному розвитку ринку лізингу в Україні, як високоперспективного ринку ефективного фінансового інструменту для всіх учасників проекту від лізингоодержувача і лізингодавця до інвестора і страховика та інших суб’єктів, що беруть пряму чи опосередковану участь в реалізації проекту лізингу.

Довідка про ТОВ «Богдан-Лізинг»:

Лізингова компанія ТОВ «Богдан-Лізинг» заснована в 2004 році підприємствами корпорації «Богдан». З серпня 2006 року до складу засновників ТОВ «Богдан-Лізинг» увійшла страхова компанія «Країна» зі збільшенням статутного фонду до 1,11 млн. грн.

Пріоритетним напрямком діяльності ТОВ «Богдан-Лізинг» є: лізинг автотранспорту, зокрема, автобусів, вантажних автомобілів та спецтехніки; лізинг обладнання харчової та машинобудівної промисловості.

У РОЗДІЛІ:

За 4 місяці 2017 року СК «Країна» зібрала 102 мільйони гривень страхових платежів
ПАТ «СК «Країна» виплатила більше 600 тисяч гривень за пошкоджений під час перевезення товар
За перший квартал 2017 року СК «Країна» зібрала страхових платежів на 73 269 000 гривень