This version of the page http://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-20. The original page over time could change.
Наука та здоров'я — Львівська міська рада
Трансляції сесій ЛМР

Наука та здоров'я

До Дня науки в Україні мер Львова відзначив науковців подяками

У третю суботу травня в Україні відзначають професійне свято наукових працівників – День науки. З цієї нагоди у Львівському національному університеті ім. Івана Франка відбулось урочисте засідання представників наукової громадськості Львівщини. Від громади міста Львова науковців привітав міський голова Львова Андрій Садовий та вручив їм подяки за вагомі досягнення у науковій роботі.

Львів’ян запрошують на майстер-класи «Наукової весни 2017»

З метою розвитку та популяризації науки і освіти у Львові з 15 по 28 травня проходить «Наукова весна 2017» – низка заходів, на яких представники львівських наукових установ та вищих навчальних закладів представлять результати своїх досліджень. Усі заходи безкоштовні. Програма заходів – у додатках.

У 4-тій поліклініці Львова впровадять електронну медичну картку

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про передачу 4-тій міській поліклініці, що на Сихові, програмного забезпечення та обладнання для запровадження електронної медичної картки пацієнта.

Ухвалою сесії міськради розширено перелік пунктів збору використаних батарейок

Сьогодні під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради затверджено розширений перелік пунктів збору використаних батарейок.

У Львові триває «Наукова весна 2017» (оновлена програма)

З метою розвитку та популяризації науки і освіти у Львові з 15 по 28 травня триває «Наукова весна 2017» – низка заходів, на яких представники львівських наукових установ та вищих навчальних закладів представлять результати своїх досліджень. Усі заходи безкоштовні. Оновлена програма заходів – у додатку нижче.

Завтра у трьох парках Львова розпочнуть акарацидну (проти кліщів) обробку дерев

Завтра, 18 травня, Обласним комунальним підприємством профілактичної дезінфекції на території парків «Високий Замок», «Стрийський» та «Снопківський» буде проведено перший етап акарацидної обробки. Відтак мешканців закликають утриматись від відвідування згаданих парків протягом 3 днів: з 18 до 20 травня.

У Львові стартували «Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії», які триватимуть до 19 травня

Львів’ян закликають виміряти тиск, щоб зберегти своє здоров’я. Вже одинадцять років поспіль управління охорони здоров’я міста проводить травневу акцію з вимірювання артеріального тиску серед містян, щоб профілактувати і на ранніх стадіях виявляти артеріальну гіпертензію (АГ), запобігаючи її ускладненням. Адже, за статистикою, у Львові від підвищеного тиску страждає майже 30% населення, хоча насправді таких людей значно більше. Цьогоріч «Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії»  триватимуть з 15 до 19 травня. Сьогодні виміряли свій тиск у пункті-наметі і львівські спортсмени.

«Розпочинається велика програма, щоб зменшити летальність після інфарктів та інсультів», - А. Садовий

Львів’ян закликають виміряти тиск, щоб зберегти своє здоров’я. Вже одинадцять років поспіль управління охорони здоров’я міста проводить травневу акцію з вимірювання артеріального тиску серед містян, щоб профілактувати і на ранніх стадіях виявляти артеріальну гіпертензію (АГ), запобігаючи її ускладненням. Адже, за статистикою, у Львові від підвищеного тиску страждає майже 30% населення, хоча насправді таких людей значно більше. Цьогоріч «Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії» триватимуть з 15 до 19 травня. Сьогодні до акції долучився міський голова Львова Андрій Садовий та львівські спортсмени.

У смт. Рудно створять амбулаторію сімейної медицини

Львівське комунальне підприємство «Рембуд» виконуватиме функцію замовника на проектування та капітальний ремонт приміщень під створення амбулаторії сімейної медицини на вул. Шевченка, 64 у смт. Рудно. Відповідне рішення ухвалив сьогодні, 13 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради. Загалом на капітальний ремонт приміщення під створення цієї амбулаторії з міського бюджету передбачено 5,5 млн. грн.

Захворюваність на ентеровірусну інфекцію серед дітей зросла на 23%: як вберегтися?

У теплу пору року, під час відпочинку на природі, пікніків, купанні у відкритих водоймах, зростає ризик інфікування ентеровірусами. Збудники цієї інфекції дуже стійкі, і окрім легкого нездужання, вони можуть вражати центральну нервову систему та інші органи. Про це інформує ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» і застерігає, що хворіють на цю недугу, в основному, діти і молодь. Зокрема, порівняно з минулим роком, цьогоріч захворюваність  серед дітей зросла на 23%.

Joomla! Україна
Denys Design
Львівська міська рада
пл. Ринок, 1, м. Львів, 79008, Україна
«Гаряча лінія міста»: 15-80
1356-2017 © Львівська міська рада.
2017 © Технічне забезпечення ЛКП «МЦІТ»
Правова інформація
Використання cookies
Використання медіа
Розповсюдження медіа матеріалів
Фотографи
Знайшли помилку? Виділіть фрагмент тексту з помилкою та натисніть < Ctrl+Enter >!
Всі права захищено! Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать ЛМР та охороняються законом України «Про авторське право і суміжні права».
При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове!