This version of the page http://osvita.ua/school/49706/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
До шкіл доставлено від 60 до 90% підручників, - Квіт – Освіта.UA
  • Osvita.ua
  • Форум «УРОК»
  • Вихід
Osvita.ua Середня освіта До шкіл доставлено від 60 до 90% підручників, - Квіт

За словами міністра освіти і науки, в Україні оперативно продовжується доставка підручників до шкіл

  • Друкувати
  • Запитати
  • Надіслати другу
  • Підписатись на новини

До шкіл доставлено від 60 до 90% підручників, - Квіт

До навчальних закладів доставлено від 60 до 90 відсотків загальної кількості підручників залежно від регіону. Про це, посилаючись на інформацію регіональних департаментів освіти і науки, у своєму Facebook, повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

"Публікую офіційну довідку по підручниках станом на сьогоднішній день. Всі підручники (половина від загальної кількості, кошти на які забезпечувалися з державного бюджету) були вчасно надруковані і розвезенні по областях. До шкіл вони доставляються місцевими засобами. Так само, області повинні закупити свою другу половину підручників для 4 і 7 класів. Кошти державного бюджету на придбання 600 шкільних автобусів були закладені у субвенцію, тому вони будуть закуповуватися місцевою владою (як і всі майбутні підручники). Така позиція МОН відповідає концепції децентралізації", - зазначає Сергій Квіт.

Також він оприлюднив дані Комітетом з конкурсних торгів Інституту модернізації змісту освіти, згідно з якими в країні оперативно продовжується доставка підручників до навчальних закладів.

"Станом на 29.01.2016 р. до кожного регіону здійснено доставку підручників для учнів 4, 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів та дітей з особливими освітніми потребами відповідно до плану доставки підручників. Книжкові бази в регіонах протягом грудня 2015 року безперебійно приймали та відвантажували підручники", - пише міністр освіти і науки.

"За інформацією департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій, до навчальних закладів доставлено від 60 до 90 відсотків загальної кількості підручників залежно від регіону. Майже всі нові підручники знаходяться в навчальних закладах Львівської області, до 80 відсотків від плану доставки – в Вінницькій області. У Києві райони вивозять підручники своїм коштом: для учнів 4 класу з бази забрано майже всі підручники, а для учнів 7 класу потрібно вивезти ще біля 100 тисяч підручників. В Черкаській області доставка здійснюється від бази не до району, а зразу до навчальних закладів, таким чином в більшій половині районів всі заклади отримали підручники, а в інші райони довозитимуться під час карантину", - повідомляє Сергій Квіт.

За його словами, оперативно продовжується доставка підручників до навчальних закладів. Докладаються всі зусилля, щоб до початку занять після карантину підручники в повному обсязі надійшли в навчальні заклади.

Як відомо, у Міністерстві освіти і науки заявили, що оскільки підручники для учнів 4-х та 7-х класів доставлені до обласних управлінь освіти, відомство вважає свої обов’язки щодо доставки підручників виконаними.

Освіта.ua
30.01.2016

Провідні компанії та навчальні заклади Пропозиції здобуття освіти від провідних навчальних закладів України та закордону. Тільки найкращі вищі навчальні заклади, компанії, освітні курси, школи, агенції.
Вступ без іспитів до навчальних закладів Канади
Навчання в Канаді
Кращий приватний університет України
Вища освіта
Все про вищу освіту в Польщі
Освіта в Польщі
Всі можливості навчання в Польщі для українців
Навчання в Польщі
Коментарі
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
4 травня Закарпаття підручниеи з фізики інформатики геометрії та історії так і не отримали для 7 класу
Цікаво, куди та в які школи роздали ті підручники. У нашому класі наприклад бібліотекар заявив "Діти які ходили з планшетами підручників не отримають". Це що таке? Коли учень почав просити видати підручники то отримав відповідь "Підручників вже немає" де вони ділись? Як це так навчатися на планшетах та електронних книгах? Хто компенсує купівлю даних речей? Міністерство освіти? Яке не взмозі забезпечити школярів підручниками..................
Солонянський район. У нас ще не має англ. Ні в 4 ні в 7.
4 лютого - жодного підручника за новою програмою, та лише один за старою на двох учнів. Проте за словами "міністра": "до 80 відсотків від плану доставки – в Вінницькій області.", виходить ми ті "унікальні" 20% ? Що робити дітям, якщо попереду ДПА?
Для Вчитель початкових класів: я з харківської області. У нас видали по 2 підручники із зарубіжної літератури та трудовому навчанню. І все. Ми теж видно потрапили у оі 20 %.
Коментувати
Нічого-нічого, все буде добре. Буде новий навчальний рік, новий "конкурс", нові, "якісні" підручники, де замість сови намалюють зайчика і скажуть, що йдемо за новими стандартами.
бачили б ви ті нові підручники, половина сторінок чисті(брак).Але нічого по бумагам все "чотко". Реформа йде.
В Черкасах отримали один підручник на двох учнів.Це 50%,а не 60-90%,Як звітує пан міністр.
Для ганна: не всі найменування...деяких немає...а тому - навіть не 50%, а менше
Коментувати
Запорізька область - на початок лютого жодного підручника
Для Світлана: В днепропетровске тоже нет ни одного 7 класс
Коментувати
В Харкові, не знаю в інших районах, в Московському ще жодного не видали, та саме кажуть про те, що з деяких предметів немає зовсім.
10 підручників на 21 учня. Явно не 90% і, навіть, не 60.
Для невже?: подаруйте Квіту куркулятор.
Коментувати
Серьожик ! Ну учила тебе мама:-НЕ БРЕШИ!!!!.Київська школа жодного підручника не бачив
Собрались с родителями в начале сентября.Поняли, что дети будут без книг.И то, что тогда было в продаже купили.Где-то связались с издательствами (Генеза - алгебра и геометрия Истера, информатика Рывкинда),какие-то книги помогли купить частные распространители - все остальное.Везде получили 10-15% скидки Это называется ОТВЕТСТВЕННОСТЬ за своих детей.Пока родители (так и хочется взять это слово в кавычки) не поймут что детей должны обеспечить всем необходимым они, а не Квит,Порошенко,Яценюк еще кто-то , у нас не будет порядка P/S/Мне абсолютно все равно сколько отрицательных лайков будет под этим постом
Для Родитель: Когда учебники покупают родители - приходит конец никчемным учебникам. Вот только по примеру Европы деньги передать в школы наше МОН не в силах - украсть неоткуда будет.
Коментувати
7 клас на 2 лютого отримав німецьку мову та музику. Все. Без коментарів.
Для Ірина Сухарська: У нас нет ни одного 7 класс Днепропетровск
Коментувати
Син отримав підручники з трудового навчання, музичного мистецтва, образотворчого мистецтва, історії України, зарубіжної літератури. Коли будуть інші підручники не кажуть. Для чого такі реформи коли у ХХІ столітті ми не можемо дітям дати в руки звичайний підручник. Ганьба...... Всі відповідальні за забезпечення підручниками під кримінальну відповідальність, щоб на майбутнє іншим був урок!!!!!!!!!!
Якось сумно. Обіцяли у грудні http://starylev.com.ua/news/shkolyari-otrymayut-pidruchnyky-pislya-pershogo-grudnya. А тут ще й до кінця навчального року не встигнуть мабуть
У нас також тільки по 7 підручників з 4-х предметів
Києво-Святошинський район (до Києва, безпосередньо до міносвіти, 10км). Приїдьте, займе 1годину дорога, видали моїй доньці лише фізику Бар’яхтара та алгебру Істера. У класі 30 учнів, видали на клас по 14 і 15 примірників відповідно. решти підручників як не було, так і немає.
Для Оксана Терещенко: А нам не дали ни одного Днепропетровск и не обещают
Коментувати
Доброго дня! Шановний наш МІНІСТР і в які ж це школи надійшло стільки підручників??? Де вони ці ШКОЛИ??? Наприклад, в Полтаві на клас кількістю 24 учнів видали по 3-4 підручника з чотирьох предметів і все!!!! Не можете забезпечити ними учнів то дозвольте видавництвам розповсюджувати у книжкових магазинах. Я, як мати, у якої сини навчаються в 4 та 7 класі вже б їх придбала за власний рахунок!!!!!
Для Анна: цікаво ким шанований міністр?
Коментувати
Не розумію значення певних цифр: 60 - 90 відсотків уже доставлено.(Як, адже надруковано лише 50 %, за даними МОН, решту б мали закупити за кошти місцеві. Але нема що купувати. Ту решту ще не надрукували)? Хтось може таке пояснити??? А ще цікаво буде у червні. До шкіл привезуть підручники для 8 класу. Обіцяли дядьки з МОН.
Для Анна Комарянська:60%від обіцяних 50%.отака математика у міносвіти мабуть.
Коментувати
"...відомство вважає свої обов’язки щодо доставки підручників виконаними"?????? Ми отримали майже усі підручники, за винятком окремих предметів авторів (Волинь). Але ж це лише 50%!!!!!!!!!!!!!!!!!! Половина учнів підручників не мають, а Міністерство уже "вмило руки" і на всю країну прозвітує, які вони молодці. А люди, не причетні до школи, їм повірять.
Показати ще... (14)
  • 1
  • 2

© 1998–2017 Osvita.ua. Видавництво «Плеяди»

При повному або частковому відтворенні інформації
посилання на osvita.ua обов'язкове (для інтернет-ресурсів –
прямого гіперпосилання, відкритого для пошукових систем).

Контакти: +38 044 200-28-38, +38 044 200-28-39 |

Відділ реклами: +38 044 200-28-38, +38 093 637-21-21 |



Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!