This version of the page http://osvita.ua/blogs/54868/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-18. The original page over time could change.
Ігор Лікарчук: реформи не починають з кольору чорнила – Освіта.UA
  • Osvita.ua
  • Форум «УРОК»
  • Вихід
Osvita.ua Блоги Ігор Лікарчук: реформи не починають з кольору чорнила

Поки у верхах розповідають про реформи, на місцях реальне життя шкіл забезпечують батьки

  • Друкувати
  • Запитати
  • Надіслати другу
  • Підписатись на новини

Ігор Лікарчук: реформи не починають з кольору чорнила

Автор: Ігор Лікарчук, екс-керівник Українського центру оцінювання якості освіти.

Переглянув на «1+1» «Секретні матеріали» - передачу про батьківські внески у київських школах... Не буду давати оцінку сюжету, режисерській та операторській роботі. Вони, насправді, зачепили лише верхівку айсберга: так, для обивателя.

Єдина фраза, яку сказала коментатор наприкінці фільму, зачепила своєю правдою. Поки у верхах розповідають про реформи, сказала вона, на місцях реальне життя шкіл забезпечують батьки.

Від себе додам до сказаного: при цьому заложниками ситуації є директори шкіл та вчителі. Прикро. Страшенно прикро. Бо знову лебідь, рак і щука.

Реформа школи повинна розпочатися із зміни відношення власника закладу до нього, а не із зміни програм чи кольору чорнила для виставлення оцінки.

Оригінал

реформа середньої освіти фінансування освіти блоги Ігор Лікарчук

Освіта.ua
02.03.2017

Коментарі
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
І що, після Вашої замітки перестали доїти батьків? Збираючи по 800тис.гр. готівки на рік Ви вважаєте директора заложником? Не смішіть людей, існуюча система дуже вигідна, тому її і не збираються демонтовувати, як не як гарна кормушка для чиновництва від освіти.
вводити в якість роботи директора школи кількість коштів, які він зібрав? Приємно бічити, що під дією суспільної думки назовні не випихають необхідність директорові шукати гроші для забезпечення якості роботи власної школи, бо ... все більше людей відмовляютьсянести власні кошти задля збагачення чиновництва
Батьківські внески існують тому, що держава виділяє мало коштів на школи, або вони йдуть не призначеним їм шляхом у кишеню. А програми потрібно міняти. Якщо ви такий сміливий посидіть у школі,наприклад від класу 9-11 7-8 уроків , вивчіть матеріал для наступного дня (підіть на позакласні заняття, тобто секції якщо таким дитина має бажання займатись) і тоді робіть відповідні висновки про нещасний стан освіти в Україні.
Мудро І правильно. Дійсно, від слів про реформу до самої реформи не наблизилися ні на крок. Одні пусті ( хоча йй на іноземний лад) слова. Все старе називаємо іншомовними словами і видаємо за реформу.
Показати ще... (0)

© 1998–2017 Osvita.ua. Видавництво «Плеяди»

При повному або частковому відтворенні інформації
посилання на osvita.ua обов'язкове (для інтернет-ресурсів –
прямого гіперпосилання, відкритого для пошукових систем).

Контакти: +38 044 200-28-38, +38 044 200-28-39 |

Відділ реклами: +38 044 200-28-38, +38 093 637-21-21 |



Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!