This version of the page http://osvita.ua/school/47808/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-17. The original page over time could change.
Видавництва вже продають "безкоштовні" підручники – Освіта.UA
  • Osvita.ua
  • Форум «УРОК»
  • Вихід
Osvita.ua Середня освіта Видавництва вже продають "безкоштовні" підручники

Підручники для учнів 4-х та 7–х класів, які друкуються за бюджетні кошти, вже реалізуються у торгівельних мережах

  • Друкувати
  • Запитати
  • Надіслати другу
  • Підписатись на новини

Видавництва вже продають "безкоштовні" підручники

У 2015/16 навчальному році, завдяки скороченню видатків на утримання депутатського корпусу та секретаріату Кабміну, а також компенсуванню частини необхідних коштів за рахунок місцевих бюджетів державі вдалось забезпечити учнів 4-х та 7–х класів безкоштовними підручниками, які раніше мали бути реалізовані батькам за ринковою вартістю.

Оскільки рішення про безкошкотовність підручників для українських сімей було прийнято на початку серпня, видавці не встигли забезпечити підручниками школи до початку навчального року.

За словами міністра освіти і науки Сергія Квіта, зараз видавці працюють над випуском нових підручників для учнів 4-х та 7–х класів, і незабаром вони мають з’явитися у школах.

Разом з тим, підручники для учнів 4-х та 7–х класів вже реалізуються у торгівельних мережах.

Зокрема, журналістка і громадська активістка Іванна Коберник, посилаючись на Постанову КМУ №181 від 11 березня 2009 року, зазначає, що такі дії видавництв є порушенням.

"Це підручники мого племінника, учня 4-го класу Київської школи № 92. Куплені за здані батьками 200 грн. Гриф Міносвіти від 20 липня 2015 року. Видавництв "Освіта" і "Генеза". Це ті підручники, які заборонено продавати, поки вони не надруковані за кошти держбюджету. Їх можна легко купити в Києві", - зазначає Коберник у своєму Facebook.

"Думала, що гроші на друк підручників не можуть знайти через непрофесіоналізм чиновників, а це таки афера. Підручники куплять двічі - зараз за гроші батьків, а потім - ще раз за гроші держбюджету. Батьків просто обікрали. Класна схема. Знімаю шляпу", - пише Іванна Коберник.

Вона також наголошує, що урядовою постановою, якою зокрема, передбачено використання бюджетних коштів на видання, придбання, зберігання та доставку підручників, передбачені штрафні санкції за виготовлення комерційних тиражів до завершення виконання державного замовлення.

"Чому друк цих підручників незаконний - запитання без коментарів. Є така постанова Кабміну №181 від 11 березня 2009 року. Нею передбачено застосування штрафних санкцій за "невиконання або несвоєчасне виконання суб'єктом господарювання зобов'язань та за виготовлення комерційних тиражів до завершення строку виконання державного замовлення", - наголошує Іванна Коберник.

Освіта.ua
10.09.2015

Провідні компанії та навчальні заклади Пропозиції здобуття освіти від провідних навчальних закладів України та закордону. Тільки найкращі вищі навчальні заклади, компанії, освітні курси, школи, агенції.
Кращий приватний університет України
Вища освіта
Вступ без іспитів до навчальних закладів Канади
Навчання в Канаді
Всі можливості навчання в Польщі для українців
Навчання в Польщі
Все про вищу освіту в Польщі
Освіта в Польщі
Коментарі
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Учебники. Свобода учителю.Всё эо хорошо,и даже отлично.Но...Знакомая семья перевела ребёнка из одной школы в другую.И тут начались проблемы,поскольку программы в школахРАЗНЫЕ, учебники,естественно-тоже.Ребёнок,вместо того,чтобы просто взятьи влиться в школьную жизнь,сегодня НАГОНЯЕТ то,чего НЕ було в его прежней школе.А теперь вспомним,что у нас внутренние переселенцы и кто знаетЧТО будет дальше.ДА и вообще-подумать о РАВЕНСТВЕ детей тоже можно.Но мажористые мамаши-папаши этого не допутят,поскольку-МАЖОРИСТЫЕ.А идея в том,чтобы выпускать ОДИН комплект учебников для всей страны.Для МЛАДШЕЙ И СРЕДНЕЙ школы.Старшая,по идее-профильная,и дети там взрослые и при необходимости им намного легче,в случае переезда-перехода,адаптироваться.Так вот-ЕДИНЫЕ ПРОГРАММЫ И ЕДИНЫЕ УЧЕБНИКИ,но написанные такими авторами,которые ДЕЙСТВИТЕЛЬНО являются специалистами в области детского развития.Как Коршаки, к примеру.
Виправити це становище можна, передавши кошти (вистачить половини того, що зараз розтринькує МОН) у школи, зробивши їх замовниками навчальної літератури. Видавці друкуватимуть підручники на власний фінансовий ризик та реалізуватимуть їх через торговельно-роздрібну мережу. Далі слід прорахувати для кожного класу вартість комплекту підручників. Кожна школа повинна отримати кошти на спеціальний рахунок на необхідну кількість учнів. Підручники повинні бути у вільному продажу як для шкіл, так і для всіх бажаючих. Від шкіл при цьому вимагається виконувати діючі навчальних програми та стандарти засобами навчання, які вони придбають на власний вибір. Усе вирішується на місці вчителями та школами й без участі анонімних чиновників, і за потреби знайти винних у зловживаннях дуже легко. Учителі й учні поганого і непотрібного їм не куплять, та і красти в самих себе не будуть! Усе інше – складне, корумповане, неефективне, вимагає великих коштів.
Для Шестопалов: "Видавці друкуватимуть підручники на власний фінансовий ризик" - навіщо їм така радість????
А щоб макулатуру не гнали в школу за державні гроші! А за свої будуть обачливі і поганого не запропонують. Не запропонуєш якісний і дешевий підручник - погориш!
Добре. У школі є 102 четвертокласники. Що робити, коли учні прибувають? вибувають? Передавати комплект до іншої школи? Замовляти 1 комплект у видавництва? Якось воно ...
Коментувати
Мій уряд теж прідавав Т2 абсолютна бескаштовно.
1. Гарантовано: ПІДРУЧНИКІВ від держави ВОСЕНИ НЕ БУДЕ. Можливо, 20% з"явиться у грудні. А повне забезпечення можно очікувати до середини лютого. 2. Держава до цього часу не замовила жодного підручника у видавництв, які мають права на їх видрук. Більше того, до цього часу навіть не оголошені тендерні процедури з цього приводу. Тобто, жодних зобов"зань щось у видавництва замовити держава у письмовому вигляді не надала, а отже фактично НІЯКОГО держамовлення на виготовлення підручників на сьогодні не існує. 3. То чи може видавництво у цьому випадку робити комерційні наклади для покриття витрат, які понесені на підготовку підручників до друку? Зважаючи на те, що середня вартість підготовки одного оригінал-макету, поданого на конкурс ще у лютому 2015р, 100 000 грн.? 4. Держава, ще не компенсувавши жодної копійки видавництвам, вважає можливим вільно розпоряджатися їх продуктам, закликаючи всіх користуватися електронними версіями підручників, розміщених на сайті МОН України.
Для Видавець: Все очень грусненько. Но, странно, почему я не удивлена?
Це капець, ну все як не у людей
Уважаемые! вы нам, родителям, сей час скажите, что и на следующий год когда наши 7классники перейдут в 8ой , тоже будет такая белиберда с учебниками? я так понимаю, что их еще и в рукописах нет? а для новой 12летней программы для 1воклассников вы уже имеете новые учебники в проекте, и кто их оплатит?или новая 12летка по старым книгам будет преподаваться?и если сей час вы не смогли или государство не успело(что для нас, родителей- одно и тоже...) ...может сегодня начать уже думать о сентябре 2016?
Коментувати
Показати ще... (0)

© 1998–2017 Osvita.ua. Видавництво «Плеяди»

При повному або частковому відтворенні інформації
посилання на osvita.ua обов'язкове (для інтернет-ресурсів –
прямого гіперпосилання, відкритого для пошукових систем).

Контакти: +38 044 200-28-38, +38 044 200-28-39 |

Відділ реклами: +38 044 200-28-38, +38 093 637-21-21 |



Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!