This version of the page http://osvita.ua/languages/45944/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-17. The original page over time could change.
Як найкраще підготуватися до TOEFL та IELTS – Освіта.UA
  • Osvita.ua
  • Форум «УРОК»
  • Вихід
Osvita.ua Іноземні мови Як найкраще підготуватися до TOEFL та IELTS

Сервіси, які допоможуть підготуватися до складання екзаменів з англійської мови TOEFL та IELTS

  • Друкувати
  • Запитати
  • Надіслати другу
  • Підписатись на новини

Як найкраще підготуватися до TOEFL та IELTS

Для того щоб вступити у будь-який західний університет або просто поїхати туди на стажування, необхідно підтвердити рівень мови. Якщо мова йде про англомовні програми, тоді два основних варіанти - це TOEFL та IELTS. Незважаючи на деякі відмінності у структурі завдань, схема для отримання сертифікатів (сертифікат діє до двох років) приблизно одна й та сама.

Як готуватися

Як показує практика, найкращий матеріал для підготовки до тестів - це самі тести. Якщо мова йде про комп'ютерний іспит, як, наприклад, TOEFL iBT, то завантажити таку програму потрібно обов'язково, щоб, як мінімум, не заплутатися в іконках і віконцях у день складання іспиту. Тут підійдуть посібники Barron's, Cambridge TOEFL Prep, IELTS on Track, Focus on IELTS. Ще можна пройти пробний тест онлайн: завдання IELTS є тут і тут, а скорочений варіант TOEFL викладений на офіційному сайті. До речі, розділи всюди традиційні: читання, аудіювання, мовлення та письмо. Не лякайтеся перших оцінок - зазвичай спочатку вони жахливі, але лише через неуважність. Якщо пройти максимально багато завдань, будь-який монолог буде відскакувати від зубів, а рука сама навчиться знаходити каверзи у питаннях. У програмах, хоч вони і виглядають доісторичними, зазвичай є дві зручні функції: по-перше, вони зберігають ваші бали, а по-друге, містять приклади відповідей для всіх завдань, навіть усних. Бувають збірники завдань різного рівня складності - якщо, наприклад, готуватися до TOEFL по серйозним програмам Кембриджу, то на іспиті відчуєте швидше полегшення.

На другому місці за важливістю стоять ресурси, де аналізується структура іспиту та пропонуються різні методики - почати краще якраз з них. Сайт Good Luck TOEFL навчає корисним технікам, у тому числі, правильно виділяти ключові слова, читати по діагоналі і швидко відповідати на каверзні питання. На ресурсі Baceworld викладені не тільки поради щодо всіх розділів IELTS, але й короткі відеолекції від викладачів англійської. Можна завантажити і книги: в одному випадку найкращий варіант - Cracking the TOEFL iBT та ETS Official iBT Guide, в іншому - Cambridge IELTS. У таких виданнях по секундах розписаний процес проходження тесту, і вказано, скільки часу ви можете витратити на одне питання або складання плану твору.

Третя група - матеріали, які допомагають підвищити загальний рівень мови, наприклад, мемокартки із науковою та офіційною лексикою, підкасти, відеолекції або ігри. Непогано допомагає безкоштовний додаток TOEFL iBT Preparation, що пропонує поповнити вокабуляр термінами з галузі біології, археології, історії, соціології тощо. За два долари можна придбати тренажер для написання есе: у списку близько двохсот тем і більше чотирьохсот прикладів. У додатку IELTS Prep TestBank за $9.99 пропонують відточити навички, необхідні для проходження всіх чотирьох частин тесту (окрім самих завдань, є зручні розділи статистики та рекомендацій).

П'ять корисних рад

1. До типових іспитів з англійської готуватися слід холоднокровно. Насправді ці тести перевіряють не стільки знання мови, скільки здатність слідувати шаблоном, швидко реагувати і розуміти, що від вас хочуть. Вимова як у англійського лорда, як відзначають бувалі, не потрібна.

2. Вам належить провести багато годин за вивченням теми, до якої вам, скоріш за все, мало справи. Змиріться і спробуйте отримати користь. Якщо ви не читаєте науково-популярної літератури, можливо, це хороший спосіб освіжити в пам'яті відмінності пітекантропів і неандертальців, познайомитися з органічною філософією архітектури Френка Ллойда Райта або дізнатися, як плететься павутина. Треба зауважити, що творці тестів намагаються йти в ногу з часом: автору цього тексту, наприклад, на іспиті TOEFL попався текст про ДНК-машину і твір про вплив технологій на освіту.

3. Підготовка до іспиту дозволить вам зануритися у цікавий світ американського чи європейського кампусу. По-перше, це цікаво, по-друге, завидно (так і хочеться скоріше куди-небудь вступити): герої аудіювання обговорюють меню студентських їдалень, вибирають з тьютором тему дисертації, беруть участь у наукових експериментах і влаштовуються у лабораторії.

4. Питання бувають дуже дивними. Автори намагаються із усіх сил, щоб заманити вас у пастку: іноді для цього придумують варіанти настільки дикі, що ви починаєте сумніватися, у своєму ви розумі. Не піддавайтеся! Всі відповіді завжди є у тексті, і вигадувати нічого не треба.

5. Головне - це навіть не знання мови, а спокій і тільки спокій. Не перепрацьовуйте себе. Готуйтеся морально. Присуджуйте собі призи за посидючість і працьовитість. Можливо, на самому іспиті вам більше стануть в нагоді базові навички медитації, аніж посекундні плани і завчені терміни.

Саша Мілякіна, Edutainme

Освіта.ua
17.02.2015

Коментарі
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Немає коментарів
Показати ще... (0)

© 1998–2017 Osvita.ua. Видавництво «Плеяди»

При повному або частковому відтворенні інформації
посилання на osvita.ua обов'язкове (для інтернет-ресурсів –
прямого гіперпосилання, відкритого для пошукових систем).

Контакти: +38 044 200-28-38, +38 044 200-28-39 |

Відділ реклами: +38 044 200-28-38, +38 093 637-21-21 |



Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!