Про спільне засідання Комітетів з питань ЗЕД та туризму

Галузь:

 

26 лютого 2014 року відбулося спільне засідання Комітету з питань зовнішньоекономічної діяльності та Комітету з туризму, готельного та ресторанного бізнесу при Львівській ТПП.

Відкрив засідання перший віце-президент Львівської ТПП Андрій Левкович, модерував його роботу голова Комітету з питань ЗЕД Володимир Мотиль.

 

Однією з форм роботи Львівської торгово-промислової палати з підприємцями є створення підприємницьких комітетів – дорадчо-консультативних органів при ТПП для більш ефективного використання підприємницьких ініціатив, розвитку підприємницького  самоврядування, дієвого застосування лобістських інструментів задля розвитку підприємництва і ділової активності в регіоні. До складу комітетів входять авторитетні керівники підприємств та організацій, які здійснюють свою діяльність у згаданих сферах, експерти та представники державних органів.

 

Про деякі аспекти отримання віз для представників українських підприємств та підприємців до країн Шенгенської угоди та Республіки Польща розповів Єжи Тімофеюк, консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові; про правила перетину кордону та можливості прискореного перетину кордону для представників підприємств під час ділових поїздок – підполковник Олег Калюжний, старший офіцер відділу прикордонного контролю та реєстрації Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Як завжди цікавим був виступ Андрія Тодощука, начальник відділу організації митного контролю Львівської митниці Міндоходів.

Член Комітету з питань зовнішньоекономічної діяльності, директор Південно-Західного регіонального управління «Страхової компанії «ПЗУ УКРАЇНА» Аліна Бойчук представила особливості страхування та рекомендації щодо страхування при поїздках за кордон для підприємств.

В роботі спільного засідання взяли участь, крім членів Комітетів, місцеві підприємці, експерти, працівники Львівської ТПП, а також керівник Німецько-українського проекту у сфері бізнесу, за підтримки якого розпочали діяльність Комітети підприємців при ЛТПП, – Фолькер Штотцнер.