This version of the page http://www.farmer-ukr.com/?m=201411 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-17. The original page over time could change.
2014 Листопад | ТОВ "Господар ЕЦ"

Monthly Archives: Листопад 2014

Вийшов з друку черговий номер газети «ВІСНИК ФЕРМЕР УКРАЇНИ»

На його сторінках матеріали про проведення обласних конференцій фермерів напередодні XXV звітно – виборного з’їзду Асоціації фермерів та приватних землевласників України. Розповідь про те, як компанія «ТАКО» відібрала у фермера Головієнко з Житомирщини урожай кукурудзи.

ЧИТАТИ ДАЛІ >

«СЕЛЯНСЬКИЙ МАЙДАН» пропонує план реалізації нової аграрної політики з її кадровим забезпеченням

26 листопада відбулася прес-конференція: “Селянський майдан» пропонує план реалізації нової аграрної політики з її кадровим забезпеченням, організаторами якої виступили біля 20 громадських організацій аграрного спрямування.

ЧИТАТИ ДАЛІ >

Битва за нафту: чи виграють від цього українські фермери?

США виходять у лідери з видобутку нафти завдяки фрекінговій революції (фрекінг – метод, коли нафта і газ видобуваються з глибоких сланцевих пластів за допомогою хімічних розчинників). Саудівська Аравія намагається опустити ціни на нафту нижче рівня собівартості видобутку нафти американськими фірмами і зупинити бум фрекінгу. В результаті на світовому ринку пропозиція нафти перевищує попит, ціни з літа скоротилися приблизно на чверть.

 

Барель (159 літрів) американської нафти марки WTI минулого тижня коштував менше 75 доларів – це найнижча ціна в останні 4 роки. Споживачі тільки виграють від цінової війни.

 

Але поки що невідомо, чи зможе Саудівська Аравія витримати свою стратегію низьких цін в рамках ОПЕК. Багато членів картелю вже зараз ледве зводять кінці з кінцями. Все вказує на те, що конференція ОПЕК 27 листопада, якої чекають з таким нетерпінням, не обійдеться без конфліктів.

 

Але для більшості населення боротьба нафтовидобувних країн за частки на ринку – подарунок. Аналітики прогнозують, що ціни на бензин в США в 2015 році будуть найнижчими за останні 4 роки. За підрахунками Міжнародного валютного фонду, зниження цін на нафту на 10 відсотків призведе до зростання світової економіки на 0,2 відсотка. Знижуються виробничі витрати багатьох енергоємних підприємств. Споживачі економлять на витратах на бензин і дизельне пальне і можуть вкладати гроші в інші покупки. Так що відкладеним ефектом цінової війни може стати потужна програма розігріву економіки.

 

А що від цього мають українські селяни?

 

А мають наступне. З урахуванням 30% зниження вартості на нафту протягом минулого року, вартість дизпалива відповідно повинна була б знизитися також на 30% і коштувати на сьогодні 6,73 грн/л. (середня вартість в грудні 2013 р – 9,62 грн/л). Це якби наша гривня не „впала” на 100%. Але врахувавши курсову різницю ми отримуємо 13,46 грн/л – розрахункову вартість дизпалива. А реальна – 16,9 грн/л.

 

То хто ж положив в кишеню 3,44 гривень з кожної проданої літри пального? Хто обкрадає аграріїв і не тільки їх?

Результати наших досліджень читайте в наступному номері газети «Вісник Фермер України».

Аналітична служба АФЗУ

ЧИТАТИ ДАЛІ >

На покупку ночного прицела для «КИБОРГОВ» в донецком аэропорту не хватает $10 000

Защитникам Донецкого аэропорта из 95-й бригады ВДВ нужен ночной прицел для одной из двух винтовок H-S Precision 338 калибра, ранее переданных волонтерами проекта “Вернись живым”.

Подробная информация на сайте :http://censor.net.ua/n312822

ЧИТАТИ ДАЛІ >

Росія планує здійснювати інтервенції гречки з держрезерву

Роздрібна ціна гречки в Росії з початку листопада виросла на 27,5%, тепер держава планує запровадити інтервенції на цьому ринку. Для стабілізації ціни будуть відкриті гречані запаси Росрезерву.

ЧИТАТИ ДАЛІ >