This version of the page http://www.lvivpost.net/ukraine/n/39111 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-16. The original page over time could change.
Санкції проти Януковича і Ко - Львівська Поштa

Санкції проти Януковича і Ко

ЄС ще на рік продовжила замороження рахунків 15 колишніх українських високопосадовців

№17 (1927), субота, 4 березня 2017
Адресні обмежувальні заходи з боку ЄС щодо представників колишнього режиму Януковича продовжили ще на рік, до 6 березня 2018-го. Відповідне рішення Рада ЄС ухвалила цього тижня. “Рада продовжила рішення про замороження рахунків 15 осіб, визначених винними в незаконному привласненні українських державних коштів або у зловживанні службовим становищем, що спричинило збиток для українських державних фондів. Одну особу зі списку видалено”, – вказано у повідомленні прес-служби Ради ЄС.
Зазначимо, що до цього європейського “чорного списку” включені, зокрема, екс-диктатор Віктор Янукович, його син Олександр,  колишній прем’єр Микола Азаров та в.о. прем’єра Сергій Арбузов, ще низка екс-міністрів, таких як Олександр Захарченко, Олена Лукаш, колишній генпрокурор Віктор Пшонка. Втікачі сховались у Росії.
Європейські персональні санкції продовжують щороку у березні, починаючи із 2014-го. Але через те, що в Україні справи проти колишнього злочинного режиму просуваються дуже повільно і доказів недостатньо, “чорний список” по трохи зменшувався. Так, у 2015-ому санкції були зняті із колишнього заступника голови АП Андрія Портнова, екс-голів СБУ Олександра Якименка та Ігоря Калініна, сина екс-прем’єра Миколи Азарова – Олексія. Минулого року із санкційного списку ЄС виключили екс-міністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову. Цього року, до списку вже не потрапив колишній нардеп від “Партії регіонів” Юрій Іванющенко, відомий як “Юра Єнакієвський”. Його підозрювали у привласненні, розтраті майна в особливо великих розмірах, але в останній день лютого цього року Верховний суд України (як зазначав нинішній очільник ГПУ Юрій Луценко, без повідомлення прокуратурі) закрив всі кримінальні провадження щодо Іванющенка. Тож від 2014-го до 2017-го санкційний список скоротився із 22-ох до, як уже зазначалось, 15-ти осіб. 
Адвокати Януковичів та Клюєва через суд ЄС також домагаються скасування санкцій щодо їхніх клієнтів. Було навіть рішення на їх користь, але це стосувалось пакету санкцій, який вже перестав діяти, адже обмежувальні заходи продовжувались щороку. Але для того, щоб екс-диктатор не зміг добитись скасування і чинних європейських  санкцій, в Україні потрібно доводити справи проти нього до логічного завершення.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
0.7890 / 4.35MB / SQL:{query_count}