This version of the page http://www.lvivpost.net/ukraine/n/38880 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-16. The original page over time could change.
Українське безробіття - Львівська Поштa

Українське безробіття

Через підвищення “мінімалки” без роботи можуть залишитися понад півмільйона українців

№9 (1919), субота, 4 лютого 2017
Зростання витрат на оплату праці, особливо для малого та середнього бізнесу, призведе до суттєвішого зниження зайнятості, ніж прогнозувалося раніше, зазначається в оприлюдненому інфляційному звіті Національного банку України за січень цього року.
Згідно з оцінками Нацбанку, загальна чисельність працівників формального сектору економіки в 2017-ому скоротиться на 9% порівняно з 2016-им. Таким чином через підвищення мінімальної зарплатні до 3200 гривень близько 630 тисяч українців можуть утратити роботу. При цьому, зі слів фахівців, зниження офіційної зайнятості буде непропорційним. Здебільшого воно відбуватиметься за рахунок малого та середнього бізнесу та фізичних осіб-підприємців. Це насамперед пояснюється майже двократним збільшенням податкового тиску на підприємства, які перебувають на єдиному податку.
Водночас у НБУ зазначають: частково таке зниження компенсується підвищенням неформальної зайнятості. Крім цього, збільшення середнього рівня оплати праці в економіці, вочевидь, стимулює повернення на ринок праці частини зневірених осіб, які почнуть пошуки роботи, – як наслідок, рівень безробіття може додатково збільшитися. Загалом, за оцінками НБУ, зайнятість скоротиться на 5% порівняно з 2016 роком, що відповідатиме десятивідсотковому рівню безробіття за методологією Міжнародної організації праці.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
1.4060 / 4.34MB / SQL:{query_count}