This version of the page http://www.lvivpost.net/ukraine/n/30781 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-16. The original page over time could change.
ПАРЄ стає жорсткішою - Львівська Поштa

ПАРЄ стає жорсткішою

Євродепутати офіційно визнали Росію агресором, а частину Донецької та Луганської областей окупованими

Антоній Лукашик №69-70 (1680-1681), субота, 27 червня 2015
фото: 5.ua
У середу ввечері Парламентська асамблея Ради Європи затвердила резолюцію “Щодо можливого позбавлення повноважень російської делегації”, в якій чітко зазначено, що саме Росія де-факто контролює окуповану частину Донецької та Луганської областей. 
Як повідомляє “Європейська правда”, документ із доволі жорсткою критикою Росії підтримало 128 депутатів, а проти проголосувало 11 осіб.
Ця резолюція підтверджує всі обмеження, що були накладені на представників РФ раніше, включно із позбавленням права голосу (цього разу – до квітня 2015 року). Втім, росіян вирішили не виключати із організації, хоч така можливість і обговорювалася. Зроблено ж це для того, аби “зберегти можливість для діалогу”.
У резолюції зазначено, що у Донбасі перебувають саме війська регулярної російської армії, а зона АТО є “територією, що перебуває під контролем проросійських сепаратистів та російських військ”. Відповідальність за напади на Дебальцеве, Мар’їнку та Маріуполь також покладено на Росію, оскільки, як стверджується в документі, ці атаки було скоєно за підтримки російських регулярних підрозділів. У вимогах резолюції зазначено, що Росія повинна не лише відкликати всі свої війська з території України, але також звільнити полонених, що утримуються на території РФ.
Наступного дня, 25 червня, ПАРЄ прийняла резолюцію, присвячену зниклим безвісти у Криму та на сході України, в якій теж міститься немало різких випадів у бік Росії.
“З 2014 року, від початку російської агресії в Україні, понад 1300 осіб були оголошені зниклими безвісти. Ця цифра враховує лише дані, зібрані українською владою, насправді ж вона є значно вищою. Серед зниклих безвісти є не тільки солдати, але й мирні жителі, включно з волонтерами, які допомагали жертвам конфлікту”, – йдеться у тексті документа, який наводить “Європейська правда”.
У цьому документі ПАРЄ теж закликає владу Росії звільнити усіх ув’язнених, які були незаконно затримані на території України, і відкрити доступ до “окупованого Криму” міжнародним моніторинговим місіям з прав людини.
У цій же резолюції ПАРЄ радить українській владі створити окремий орган для координації зусиль із пошуку зниклих осіб, а також розглянути можливість прийняти окремий закон, у якому б чітко визначили статуси “зниклий” і “жертва війни” – це дозволяло б сім’ям таких осіб отримувати фінансову, соціальну та правову допомогу.

В Палаці Європи в Страсбурзі, де триває сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, в четвер офіційно відкрили виставку українських фотографів, що працювали в зоні АТО. Як повідомляє кореспондент “Європейської правди”, подію відкрили президент ПАРЄ Анн Брассер, а також народні депутати з української делегації в ПАРЄ.
фото: eurointegration.com.ua
В експозиції – два десятки фото, переважно зроблені в тій частині Донецької та Луганської областей, що перебувають під контролем української влади. Необхідно зазначити, що взимку поточного року Брассер особисто заблокувала проведення такої виставки через побоювання обурити російську делегацію. 
Як розповіли джерела “Європейської правди”, цього разу умовою ПАРЄ стала відсутність на фото будь-якої військової техніки. Певний виняток було зроблено для роботи львівського фотографа Віктора Гурняка, якого в 2014 році було вбито в місті Щастя. На цьому фото зображений хлопчик, який грає з іграшковим танком на тлі пошкодженої від артилерійських обстрілів багатоповерхівки в Лисичанську.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
0.8600 / 4.37MB / SQL:{query_count}