This version of the page http://www.lvivpost.net/ukraine/n/30267 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-16. The original page over time could change.
Головне – корупція - Львівська Поштa

Головне – корупція

Не війна є ключовою перепоною для запровадження безвізового режиму з ЄС

Антоній Лукашик №56 (1667), четвер, 28 травня 2015
фото: dw.de
Євросоюз не ставитиме перед Україною нових вимог для досягнення безвізового режиму. Однак там зазначають, що головною перешкодою скасуванню віз на сьогодні залишається корупція, а не війна на сході.
“Мене часто питають про причини, через які ЄС не поспішає інтегрувати із Україною. Але насправді ми дуже хочемо співпрацювати з Україною і мати безвізовий режим. Але ключова проблема – це корупція. Це підтвердить будь-який спеціаліст ЄС”, – заявив під час експертної дискусії в Києві заступник керівника консультативної місії ЄС з реформування сектора безпеки Юг Фанту.
Про проблеми з корупцією йшлося і в офіційному звіті Єврокомісії щодо візової лібералізації. Наступний звіт ЄК, на підставі якого й вирішуватимуть, чи має Україна шанси отримати безвізовий режим у 2016-ому, має бути опублікований наприкінці року. 
“У випадку, якщо ми досягнемо відповідних критеріїв, проведемо усі необхідні реформи, до кінця року Європейська комісія готова надати оцінку нашому прогресу і відповідно вийти на прийняття рішення про запровадження безвізового режиму для українських громадян”, – запевнив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє Укрінформ
Кулеба також запевнив, що додаткових умов з боку ЄС не буде: “Питання залежить від виконання технічних вимог, які нам є добре відомими”.
Зазначимо, що на ризькому саміті так і не було озвучено конкретної дати запровадження безвізового режиму. Максимум, на що може сподіватися Україна, – початок 2016-го року. Однак європейські експерти вважають більш реальною датою кінець наступного року.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
0.7350 / 4.35MB / SQL:{query_count}