This version of the page http://rpr.org.ua/?p=3844 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-13. The original page over time could change.
1553 – Реанімаційний Пакет Реформ

№1553 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО)

Оцінка законопроекту

Законопроектом передбачається створення окремого органу управління історичними пам”ятками, при чому повноваження, прописані для цього органу дублюють повноваження центрального органу виконавчої влади, зокрема надання дозволів, погоджень щодо робіт, які проводитимуться як на території пам’ятки. Законопроект суперечить принципам дебюрократизації, прозорості, містить низку корупціогенних чинників, і при цьому аж ніяк не розв’язує кола проблем, визначених його авторами.

На даний законопроект підготовлений ґрунтовний і цілком слушний висновок Головного науково-експертного управління ВРУ, в якому зауважено на всіх його недоліках.

Дата реєстрації
22.12.2014
Актуальний етап проходження
На розгляді в комітетах

НЕ РЕКОМЕНДОВАНО ДО ПРИЙНЯТТЯ

Законопроект на сайті Верховної ради України